mufik.martin napísal:
Ja nevim, jako Jeep neni spatna volba, myslim ted celkvoe velke auto jako SUV nebo proste tereni automobil. Ale ty dily, ze by byli stejny na JEEP stejne jako na skodovku? Pak treba uz vidim, jak s takovou kravou nekdo jezdi po meste, parkuje atd. Je to dobry, kdyz bydlite na horach, ale jinak do mesta je to zbytecna krava. Spotreba 23 litru LPG je tady docela priserna. Ze bude Jeep zrat neco vic chapu, ale 23? to je trosku moc. Pochybuji, ze za cenu fabie na bazaru, sezene nejaky poradny Jeep, ...
Spotřeba mého jeepa při provozu na lpg je stejná jako kdyby to baštilo 10 l naturalu 95.A to jezdím trvale 4*4,na větších kolech s cca 150kg zátěže navíc oproti sériovce (pevnostní nárazníky,naviják,úpravy na podvozku,rámy,nášlapy,velká zahrádka,tažný,držák rezervy,lpg nádrž na 90 l plynu.Auto má obě pevný nápravy).Ten auťák má se mnou zhruba 2200kg.Sečteno podtrženo - jelikož s ním i tahám matroš na barák a dřevo z lesa,tak si myslím,že spotřeba je víc než dobrá.Jinak ani s parkováním nemám problém,jeho délka je něco málo přes 4,5m a to má dneska každý auto střední třídy.Ceny dílů jsou opravdu za slušný peníz.Samozřejmě bych nešel koupit novou převodovku,rozvodovku,či nápravy.Toto lze celkem vpohodě sehnat za cca 10-20%ceny,z havar.vozů.Ono když na oktávce padne kvaltbedna,tak si taky většina jde pro starší,než dát za novou pomalu 100k.Jinak si fakt jezděte v čem chcete,já se mám rád,tak ve fábii nejezdím.Svezl jsem se v ní párkrát,máme ji u podniku jako služební a ničím mě to auto nenadchlo.O pocitu bezpečí snad může hovořit je ten,kdo přesedlal ze starého favorita a podobnejch vozítek.