0
späť

diskuze k tématu: Renault Mégane - jak je na tom po osmi letech?

kategórie zaradenia témy: francouzská vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 30.06.2008 12:43, RE: Víte prd!
anonym napísal:
15 renaultů v rodině od roku 1976, t.j. za 32 let.To vychází 1 auto na 2 roky a 1 měsíc.Tak to musely být opravdu "držáky" když u vás to auto vydrželo tak "dlouho", to se muselo vyplatit.Když jsem s něčím spokojenej, tak se toho přece rychle nezbavím.
v 76 vlastnit Renault a pravidelně měnit = vysoce postavený komouš nebo STB. Tím bych se nechlubil.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 30.06.2008 13:58, RE: Alex
anonym napísal:
Hmmm zase renault. Ty auta nemaji nic. Drive byla alespon lepe odhlucnena nez konkurence, ovsem ted jsem jel v novem cliu a vetsi randal nez ve fabii TDi. Ty uz muzou jenom zavrit fabriku nebo to prodat koncernu (ikdyz nevim, co Ti by s tím dělali). Renault nema nic, krom hnusneho in designu zvaneho nevkus a uplacených crash testů....
...to zase nesouhlasím...design mají vynikající auto super a perfektní svezení...ALE, musí jet!!, což je někdy problém.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 30.06.2008 14:43, RE: problém se startováním
anonym napísal:
ˇméganisti r.v.2000 nevíte náhodou v čem je ten problém ,že občas startér točí a točí a auto nechytne a pak je zase pár měsíců klid ? Přívod paliva se otevírá ale jde to jakoby nasucho. Nevyřešil jste to někdo ? Díky
Může to být čidlo horní úvrati, stačí vyčistit, nachází se na vrcholku spojkové skříně.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 30.06.2008 18:04,
Tak trošku autorovi recenze nevěřím, že měnil jen to, co uvedl. Kde máme tlulmiče, brzdové destičky, kotouče, výfuk apod.? Prostě na mě ta recenze působí nevěrohodně... Proti Renčkům vůbec nic nemám, ale auto bych si od nich nekoupil, otcovy zkušenosti a známého v servise mi stačí (Renault Scenic - 1x za měsíc se vše vypne, nefunguje posilovač, nic, značkový si neví rady, neznačkový se snaží řešit, ale nadává... ) A nahradní díly mají drahé ...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 30.06.2008 22:54, Renault ...
Věřím jen tomu co jsem si sám zažil a vyzkoušel. Renaultů jsem vlastnil hodně, některé staré až 10 let, (Clio, R 19, Megan, Twingo, dnes Scenic) každý z nich potřeboval občas nějakou opravu, např: vadná cívka motoru - nová Ren. cca 6 000,- starší (vrakáč i 3 000,- nová (replika) po slevě přes kamaráda za 1750,- a takhle je to se vším. Mimochodem původní (vadná) cívka po týdnu stráveném doma na topení normálně dál funguje (novou vozíme jako náhradní) výměnu zvládne cvičená opice (i já). Jinak u všech aut rozvody olej, popř svíčky nebo co je zrovna potřeba vyměnit. Zatím nic co by auto zastavilo. Důležitější než jakékoli auto je kvalitní mechanik, protože některé servisy, však víme ... Jak říká můj známý (technik servisu) všechno se sere, nezáleží na znaku ale na konkrétním kuse a jeho stavu. Já přidávám že něco víc a něco možná míň, ale s jinou značkou (zatím) nemám zkušenost. Mé poslední auto před Renaultama byl Forman, měl spoustu kladů, ale i záporů a to maj snad všechny auta.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 12:03, rozlišujte to logicky
nechápu jak si někdo může myslet,že když má 15-20let starý auto a bylo spolehlivý,že je to i dnes spolehlivá značka.Pokud má někdo P 405 a hodnotí to jako superspolehlivý tak je mimo mísu :) když to má ve výbavě centrál a el. okna vpředu tak co se tam má jako kurvit?mechanický díly jsou odolný i u nových aut,pokud ted nemluvíme např. o hliník. ramenech na podovzku atd.Dnes se auta nekurví kvůli mechanickým závadám,ale proto,že pořád nefunguje navigace jak má,nefungují xenony,svítí check engine...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 12:24, RE: Víte prd!
anonym napísal:
No, máme v rodině od roku 1976 už patnáctého Renaulta a s výjimkou Nevady, která opravdu najezdila více do a ze servisu, než s námi, tak ani popisované problémy nebyly, takže se blbým kecům o frantících jen směji! Pravda je to o značkových servisech, jsou neskutečně špatně vedeny a pokud to jde, rychle utíkám ke dvěma, či třem neznačkovým...
Seš pěkně ukecanej a v roce 76 jezdil tvůj fotr leda se škodou 100, nebo se žigulem. A koukám že jste vylízaná celá rodina když jste si nikdy nikdo nekoupili "auto" a jezdíte v Renckách
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 12:31, Spolupráce
Nechápu ty lidi,co se považují za znalce a odsuzují Renaulty ,aniž by se v něm někdy svezli!Jen tak pro informaci vy VW-gnéři,Renaul začal spolupracovat s Nissanem,tak že konecrn VW půjde brzy do kytek,poněvadž kvalita je o ničem,a akorát jsou tyto vozy předražené!Motorově a výbavově,celkem neúspěch!Jen si kvičte :D S pozdravem Ji´ří
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 13:10, RE: Víte prd!
anonym napísal:
Seš pěkně ukecanej a v roce 76 jezdil tvůj fotr leda se škodou 100, nebo se žigulem. A koukám že jste vylízaná celá rodina když jste si nikdy nikdo nekoupili "auto" a jezdíte v Renckách
žeby dement? Co jezdí kilem ještě teď?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 13:17, RE: rozlišujte to logicky
anonym napísal:
nechápu jak si někdo může myslet,že když má 15-20let starý auto a bylo spolehlivý,že je to i dnes spolehlivá značka.Pokud má někdo P 405 a hodnotí to jako superspolehlivý tak je mimo mísu :) když to má ve výbavě centrál a el. okna vpředu tak co se tam má jako kurvit?mechanický díly jsou odolný i u nových aut,pokud ted nemluvíme např. o hliník. ramenech na podovzku atd.Dnes se auta nekurví kvůli mechanickým závadám,ale proto,že pořád nefunguje navigace jak má,nefungují xenony,svítí check engine...
Ty debile! To vůbec nejde oto, že bylo spolehlivý! Tady je právě ten průser!!! Pro podobný paka oznamuji:

TO AUTO JE POŘÁD SPOLEHLIVÝ!!!

apropos: možná tě to překvapí, ale kontrolka "check engine" je tam samozřejmě taky. Krom jiného.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 13:37, RE: Víte prd!
anonym napísal:
žeby dement? Co jezdí kilem ještě teď?
Docela na to vypadá.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 13:38, RE: Spolupráce
anonym napísal:
Nechápu ty lidi,co se považují za znalce a odsuzují Renaulty ,aniž by se v něm někdy svezli!Jen tak pro informaci vy VW-gnéři,Renaul začal spolupracovat s Nissanem,tak že konecrn VW půjde brzy do kytek,poněvadž kvalita je o ničem,a akorát jsou tyto vozy předražené!Motorově a výbavově,celkem neúspěch!Jen si kvičte :D S pozdravem Ji´ří
To aby se francouz nebo japonec prodával víc než VW koncernový auta je celkem kravina.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 13:42, RE: frantíci
anonym napísal:
Já mám 8 let Peugeota 405 1,8 bene. Já osobně s ní najel 150 tkm. Při koupi měla údajně stovku. Mám jenom a jenom dobrý zkušenosti. Krom rozvodů + spotřebka vůbec nic. Ani korunu navíc. Teda když vynechám mnou proraženej chladič. Jízda celkem v pohodě, spotřeba se pohybuje kolem sedmičky, i když se to někdy na dálnici pohoní, je to max těch 8,5. Motor sice není ždánej zázrak, studenej řve jako kráva, ale po zavření dveří je to snesitelný, řekl bych stará koktáva je hlučnější (tu má manželka - 1,...
to aby auto jelo 160 celej den není nic světobornýho
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 13:52, RE: rozlišujte to logicky
anonym napísal:
No, já mám feldu 99, a centrál tam nefugoval ani jako novej. Protože otevřít kufr se centrálem stejně nedalo, jako víčko nádrže. P405 má také, rok 95 a centrál funguje na všechno a vždy a všude. Mimo to je integrován do klíče. Já vím, že obě auta jsou už poněkud součástí historie, ale můžete mě věřit, že svezení v peugeotu 405 je proti feldě naprosto šok. Když to porovnám s věčnou modlou a měřítkem, tak 405 jasně vede (myslím proti O1). Jaká tam je kontrolka nebo není, mně je celkem fuk, ale vše funguje jak má, a já sem s autem mimořádně spokojený. I když je to stará popelnice, mně dává pořád víc, než potřebuji. Včetně jízdních vlastností, včetně uspokojivé spotřeby, nadprůměrné spolehlivosti, prostoru a hluku pro posádku. Ale kdo nevěří, tomu to nemá asi cenu nějak říkat. Například výkon klimatizace 405 kontra O1 (O2 neznám) je doslova fascinující. Když vám v letních dnech začne zamrzat okno, je to nářez. Že ani dnes, v mých šedesáti letech vylézám ze 405 po nějakých 900 km celkem nerozlámaný, považuji za mimořádný úspěch. S oktávií mám bohužel opačnou zkušenost, i snad po 10km. No asi nám každému pasuje něco jiného.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 14:10, RE: rozlišujte to logicky
anonym napísal:
Ty debile! To vůbec nejde oto, že bylo spolehlivý! Tady je právě ten průser!!! Pro podobný paka oznamuji:

TO AUTO JE POŘÁD SPOLEHLIVÝ!!!

apropos: možná tě to překvapí, ale kontrolka "check engine" je tam samozřejmě taky. Krom jiného.
vidím,že seš úplněj kokot a vůbec nechápeš o čem jsem psal.Nejdřív si ten příspěvek pořádně přečti!Za 1. jsem to nemyslel tak,že 405 byla spolehlivá a dnes už není,ale tak,že starší auta jsou spolehlivý v jiných ohledech,tam se to hodnotí víceméně na základě mechanické odolnosti kdežto dnes jde mechanika částečně stranou a zejména elekro hraje hlavní roli když se hovoří o spolehlivosti daného modelu!!!to znamená,že 405 byla super,ale 407 dnes může po 3letech být každej měsíc v servise na diagnostice...
Takže než někomu budeš nadávat tak uvažuj a nedělej ze sebe čuráka :)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 14:31, RE: rozlišujte to logicky
anonym napísal:
vidím,že seš úplněj kokot a vůbec nechápeš o čem jsem psal.Nejdřív si ten příspěvek pořádně přečti!Za 1. jsem to nemyslel tak,že 405 byla spolehlivá a dnes už není,ale tak,že starší auta jsou spolehlivý v jiných ohledech,tam se to hodnotí víceméně na základě mechanické odolnosti kdežto dnes jde mechanika částečně stranou a zejména elekro hraje hlavní roli když se hovoří o spolehlivosti daného modelu!!!to znamená,že 405 byla super,ale 407 dnes může po 3letech být každej měsíc v servise na diagnos...
debil seš sice ty, ale mně to fakt nevadí. Pochopil jsem to až moc dobře, ale ty asi o autechmoc nevíš že? Nebo znáš jenom naše popelnice, a z toho usuzuješ, že to usuzuješ. Ale mně to opravdu nevadí.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 14:33, RE: rozlišujte to logicky
anonym napísal:
vidím,že seš úplněj kokot a vůbec nechápeš o čem jsem psal.Nejdřív si ten příspěvek pořádně přečti!Za 1. jsem to nemyslel tak,že 405 byla spolehlivá a dnes už není,ale tak,že starší auta jsou spolehlivý v jiných ohledech,tam se to hodnotí víceméně na základě mechanické odolnosti kdežto dnes jde mechanika částečně stranou a zejména elekro hraje hlavní roli když se hovoří o spolehlivosti daného modelu!!!to znamená,že 405 byla super,ale 407 dnes může po 3letech být každej měsíc v servise na diagnos...
Jo a ještě jednu věc: seš kokot už jen kvůli tomu, jak píšeš, že mechanický díly jsou více méně odolný i v dnešních autech. A to ti probůh řekl kdo?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 15:01, RE: rozlišujte to logicky
anonym napísal:
Jo a ještě jednu věc: seš kokot už jen kvůli tomu, jak píšeš, že mechanický díly jsou více méně odolný i v dnešních autech. A to ti probůh řekl kdo?
aha tak vidím,že tohle nemá smysl...vesničan se 405kou mi tady bude radit a cpát svoje názory :) běž to po práci vyklopit do hospody ty moudra
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 15:03, RE: Spolupráce?:))
anonym napísal:
Jo kámo, zatím jde do kytek spíš ten Nissan, právě protože se spojil s Renaultem:))
A kolik se čeho prodá, je z velký části záležitost ceny. Kdyby se Megan u nás prodával za tak přemrštěnou cenu jako Oktávka, asi by tady moc nebylo.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.07.2008 16:04, RE: rozlišujte to logicky
anonym napísal:
aha tak vidím,že tohle nemá smysl...vesničan se 405kou mi tady bude radit a cpát svoje názory :) běž to po práci vyklopit do hospody ty moudra
No já nevím, kde to bereš. Ale i kdyby, opravdu? Co když jsem vesničan? To jsem potom zároveň nutně totální trotl? Ty tady potíš sračky nějakýho mladíka, a já vůbec nevím, proč se na to nevyseru. Nic valím dokydat hnůj, spařit rypák v hospodě, a všem budu vyprávět, jak jsem dnes dostal rady od erudovaného odborníka, nejspíš z Prahy, protže byl hrozně moc chytrý.
reagovať
1 2 3

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.