Sobota 08.04.2006 16:49,
Bezpečnost
Jednu Lagunu máme, kombíka z roku 2000 (první generace po faceliftu) s motorem 1,9 dTi. Jezdí denně jako firemní i rodinné auto, údržbu dostává, ale je to pracant stěhovák a ne opečováváná blýskavka. Nemůžu souhlasit s tím, že není bezpečná. Na dnešní poměry to sice není žádný zázrak, ale dle EuroNCAP dostala 19 bodů (2 a půl hvězdičky), což je stejně jako např. Audi A4, Ford Mondeo nebo Opel Vectra (všechno rok 1997), hůř je na tom např BMW 3 nebo Xantia. Jinak ale tak úplně nesdílím nadšení autora recenze. Kvalita zpracování i materiálů je celkem bídná, za 2,5 roku a asi 70 tkm. 1x výměna převodovky (častá závada), jinak pár drobností a běžná údržba. Za plusy bych označil nízkou spotřebu (1,9 dTi), dostatek místa, pohodlí a velký a prakticky řešený zavazadlový prostor. Celkem slušná je i výbava (klima, 4x airbag, ABS, rádio s ovládáním pod volantem...) Sedačky nic moc, jsou dost malé, ale mají celkem dobré boční vedení. Podvozek mě podržel při pár krizovkách, co jsem s Lagunou zažil, jízdní vlastnosti jsou dobré, akorát v extrému je na předohraba trochu překvapivě přetáčivá. No, tak to jsem se trochu rozepsal, možná se s vámi o víc poznatků podělím ve zkušenostech uživatele...
reagovať