David V napísal:
Zdeny60 napísal:
jednak odvádějí řidiče od sledování dění kolem sebe, ale hlavně z něho dělají vovci, která v prvním městě zabloudí, pokud:- nemá nejlépe dvě 3D navigace- nemá tablet s on-line připojení na fejsbůk- nemá ozrcadlený blbfounMimo jiné moderní doba odnaučuje lidi čumět do zpětných zrcátek při předjíždění a odbočování, dokonce je už odnaučuje parkovat.Jsem ze "staré" školy, kdy ještě vyrůstali dobří a schopní řidiči, kterým svěřili do ruky jak trakař, tak Tatru 813 nebo kombajn,. sedli a jeli. A jeli bez nehody, dojeli všude a dokonce se i vrátili. Sám vlastním auto, které má dost palubní elektorniky a využiji asi 3: klimatizaci, radio a tempomat. Když tam nebude navigace, MP3/4/5/6 a vyšší audio systém, duální klimatizace s pamětí, kdy mám své dny, paměti sedaček, volantu a zracátek, adaptivní tempomat s fuinkcí zastavní, hlídání mrtvých a živých úhlů, vodotrysk, tak bych snad ani nedokázal vyjet z garáže. Díky bohu za pár posledních jedinců na této planetě, kteří připouští, že auto má mít schopné mechanické díly a základní spolehlivou elektriku bez stupidností, nad jejímž smyslem se zamýšlí i její tvůrce, nevěda po pár měsících, proč a za jakým účelem to do auta nasmolil.A měl bych odborný doatz na místní odborníky: může mi někdo polopaticky vysvětlit, k čemu slouží možnost ozrcadlit si údaje z PP do smarfounu? Skutečně neznám odpově´d na tuto otázku a špatně se mi kvůli tomu usíná. Děkuji předem za jasné vysvětlení.Zapomněl jsem dodat, že ročně stále najíždím asi 45.000km a zatím jsem neměl ani jednu nehodu mnou zaviněnou, to vše od roku 1978 při najetáýchj cca 2500000km. Mohu se tedy označit za dobrého řidiče navzdory tomu, že nevyužívám stupidnosti v současné automobilové produkci?
Souhlasím. V autě neberu telefon, protože jsem ten typ, který dělá na 100% jednu věc, takže bych musel dělit pozornost mezi přemýšlení o tématu hovoru a řešit dopravní situaci. Čili nechápu, proč by se mi měl telefon zrcadlit do auta. Když vidím, co dělají lidi s telefonem v autě, tak mám chuť je proplesknout. Když jsem si kupoval nové rádio, tak jsem se nakonec rozhodl bez blue tooth, protože jsem nechtěl telefon z rádia. A v autě fakt ocením tlačítka, který po nějaké době už poznám po hmatu. Multimediální systémy jsou tak do zácpy na ukrácení dlouhé chvíle a vestavěná navi pro cesťáky, co hodně jezdí. Já mám navi v mobilu a používám ji vyjímečně, protože jezdím trasy, které znám. Jediný, co já bych uvítal, je zobrazování provozních hodnot, co jdou do ecu, ale já su magor.
Tady s tebou nesouhlasím. Mám jiný pohled, protože i za volantem často musím řešit pracovní věci. Zrcadlení telefonu na display auta je velmi užitečná věc - nemusíš si totiž kupovat drahou vestavěnou navigaci (která je už při zahájení výroby auta technicky zastaralá) nebo lepit mobil / přenosnou navigaci na čelní sklo kde jednoznačně zavazí. Prostě jen jednou spáruješ telefon s autem a máš velkou "vestavěnou" navigaci, handsfree , hlasové psaní sms, hlasové ovládání systémů auta atd. Přitom se už nemusíš telefonu ani dotknout, všechno lze ovládat z volantu nebo jedním ťuknutím na display auta. A jako bonus - když telefon zastará, snadno ho vyměníš za jiný, to s vestavěnou navigací tak snadno nejde.