anonym napísal:
za prvé díky autorovi za skvělou recenzi. bohužel nemám na turbo :( ale uvažuji o koupi klasické 911 a chtěl bych poradit, co říkáte na dovoz z USA, když se podívám na ceny, které se pohybujují okolo 40k USD za 911 s najetými 30 tis. mil rokem výroby 02/03 a zárukou která platí celosvětově tak se mi to nezdá tak špatná koupě. Pokud jsem hledal stejně staré/vybavené auto v ČR nebo Něm. tak stojí o 2x tolik, co vy na to? Díky za reakce a sorry za trochu OT
vzhledem k tomu, ze se na devizovem trhu pohybuji od rana do vecera, vyvoj kurzu dolaru proti korune mam na ocich stale a hlavu uz mam celou vykroucenou. Ta situace uz je davno zrala na nakup cehokoli v zahranici a nejvic, prirozene, v USA. Tedy pokud jde o cenu, mate samozrejme pravdu, i kdyz neni mozne si pouze vzit k ruce kalkulacku a cenu v USA vynasobit 16ti. Clo a DPD Vam zvedne cenu o 10 plus 19 %. Dalsi naklady jsou s prepravou a ostatnimi formalitami. Na to je mozne se poptat u profesionalu, kteri se tim zabyvaji. Ja ale citim, ze se ptate na neco jineho. A to, jestli Porsche z USA je technicky provozuschopne v Evrope. Osobni zkusenost s tim nemam. Urcite bude problem s katalyzatorem, neb v USA je benzin s jinym oktanovym cislem.. Ptal jsem se na to dealeru Porsche v CR a v Nemecku, nedoporucuji to. Ale verte takove informaci. Muze na tom neco byt, ale taky to muze byt tak, ze Vam chteji prodat svoje auta a konkurenci za morem odsoudi.. Kazdopadne Porsche privezena z USA se potom v Cesku spatne prodavaji i pres atraktivni cenu. Mezi potencialnimi kupci je preci jen zaseto seminko pochybnosti.. Takze se omlouvam, mam obavu, ze na Vas dotaz objektivni, nezaujata informace, asi neni..