Michal 22 napísal:
Ještě jsem si vzpomněl na jednu věc. Jsem strojař a měli jsme učitele, který byl opravdu zapálený fanda do bezpečnostních systémů aut. Probírali jsme to více, než stanovovaly učební osnovy a navíc jsem na téma bezpečnost automobilů psal referát - dostal jsem tehdy za 1. Taky se totiž o bezpečnost alespoň laicky zajímám. Jste typická oběť komerční prezentace Crash test výsledků. Bez přemýšlení absorbujete doporučení tzv. techniků. Ale realita je jná. Kdyby auta z 90-tých let dostala současné brz...
Milý Michal(e)22! Na větičky typu "... bez přemýšlení jste ..." na to jsem "maličko" háklivá (nezlobte se, ale z vašich příspěvků nějak NEcítím "DRTIVOU intelektuální VÝŠi, která by ve mne "respekt a uznání" vyvolávala ... ,-). Tady jste (přeci jen) prostě PŘESTŘELIL ...
Přeji vám vaši známku za "1" - to tedy "kloubouk dolů" ,-)
S mnou a myšeňkováním byly VŽDY "potíže", a jak jsem rostla už nevěděli co se mnou, tak mi "na hlavičku dali kartičku" - bílo červenou, s panáčkem vlevo s hlavičkou jak zeměkoule ... ,-)
Pěkný den (a NEzlobte se, ale o tom JAK se propočítává bezpečnost a konstrukce vozu možná přeci jen maličko více než vy vím, resp. když jsem stokrát napsala, že se občas v profinovinářských kruzích pohybuji a že jsem v oboru pro jednu "menší" automobilku pracovala - já si NEvymýšlím - člověk by určitě NEměl sednout na lep každé reklamě, ale vaše reakce na crash testy je až "extrémní" - z té druhé strany ..)
PS: Vaše téma "... jsem strojař..." probral myslím "dostatečně" TOM - NEmám potřebu se "hádat" - JEN jsem upozornila ... a "souhlasila" s názorem TOM(a) na případný crash-test velké/menší auto - vaše reakce jsou "zu příliš" ...
Žádné testy nejsou "všeříkajícívšezaručující", ale vaše zpochybňování je až NEsmysl(né) - smiřte se s tím, že "většinově" testy platí a byť je mi malá alfa "sympatická" - tady prostě MÁ "slabinu"
K těm autům z devadesátých let ... kdybyste dal do Trabant keramické brzdy - NEfungovalo by to ...To byl "extrémní" případ - i u "běžného" vozu jste ale dost "NADsadil" - velkou roli hrají i pneu a elektronické systémy podílející se na deceleraci ..... např.
Z vaše textu vyplývá až "NEchuť" k dannému tématu"bezepčnost" a ať je příčina (vaší reakce) jakákoliv - byla/je PŘEHNANÁ ("Kašlete" na bezpečnost, a až "uráží" vás toto téma? VAŠE věc - ale NEnapadejte okolí ...)