0
späť

diskuze k tématu: Koupit Opel Zafira nebo Peugeot 307 SW?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, technické dotazy, francouzská vozidla, německá vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 14:50, RE: Ozývači ty nemáš jméno?
anonym napísal:
1. Netykám si s lidmi jako jste vy a nedělejte si nejmenší šance, že bych vám to někdy dovolila = jste hulvát
2. Již mnohokrát (o pár řádek výš a OPAKOVANĚ) jsem se vyjádřila, že pro početnější rodinu ... (stačí si nejdříve přečíst a až PAK kritizovat)
3. I když si to nezasloužíte, ještě jednu dobru radu vám dám, Scenic není příliš povedené a spolehlivé auto (ať se vám to líbí či ne, tak mluví fakta)
4. Statistika o obsazenosti aut NENÍ nesmysl
5. I když to evidentně nechápete nepindám n...
Milá Kylie,
držím Vám palce v beznadějném boji s českými ignoranty na tomto webu. Imponují mi ženy jako jste Vy, které mají svůj názor a nebojí se ho hájit. Předpokládám, že jste Němka jenom díky oddacímu listu, protože Vaše psané projevy předčí většinu Čechů jak poleno - kultivovaností a správnou češtinou. Jen tak dál!
PS: Na jistém konkurenčním webu je podobná dáma s nickem darja, rovněž majitelka c5. Předpokládám, že nejste stejná osoba, i když i ona zná o autech víc než většina nadsamců.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 15:05, RE: VANy jsou jednoznačně horší
anonym napísal:
Vanů obsazených jedním či dvěma pasažéry jezdí dostatek (no spíše přebytek), ale to i vozů kombi a dalších.
Rozdíl mezi vanem a kombi tu je (u Subaru by vám mohli vyprávět, centimeřík snížené těžiště udělá zázraky, i drobnůstky zda máte bezrámová okna, či střechu z ultralehkých materiálů jako v CSL M3).
Vím že vysvětlovat tohle v zemi kde za jedno z nejlepších aut je považována škoda octavia (s její vskutku "levnou" konstrukcí) je těžké a jdu proti proudu a možná i hlavou proti zdi, ale ať ...
Nevím kudy jezdíte vy,ale já když přijedu do Dvora Králové,nebo na Hlubokou,nebo do Dyno-parku...tak tam ve VANu moc lidí samotných nevidím.
Ano-tací výletníci by se skoro jistě vešli i do kombíku,ale kombi o tolik "víc auto" nebude. Nižší výška je plus pro kombi v jízdních vlastnostech,kratší délka je plus pro VAN v jízdních vlastnostech a prostoru na parkování. Takže skore 1:1.
VAN není modní záležitost - neznám nikoho kdo si kupuje VAN protože se mu líbí. Znám ale lidi co si kupují VAN,protože ho potřebují. To není moda,ale užitkovost.
Naproti tomu znám lidi co si kupují SUV,protože to je údajně IN,nikoliv,že by ho vážně potřebovali. Takže to je moda. Stejně tak znám lidi co si kupují kupé jen proto,že se jim líbí a přitom ani zdaleka nejsou schopni využít jeho jízdní schopnosti.Takže to je taky moda.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 15:11, Milý donalde!
donald napísal:
Milá Kylie,
držím Vám palce v beznadějném boji s českými ignoranty na tomto webu. Imponují mi ženy jako jste Vy, které mají svůj názor a nebojí se ho hájit. Předpokládám, že jste Němka jenom díky oddacímu listu, protože Vaše psané projevy předčí většinu Čechů jak poleno - kultivovaností a správnou češtinou. Jen tak dál!
PS: Na jistém konkurenčním webu je podobná dáma s nickem darja, rovněž majitelka c5. Předpokládám, že nejste stejná osoba, i když i ona zná o autech víc než většina nadsamců.
Děkuji za vaše slova, ano občas si připadám jako Don Quijote! Prozradil by jste mi onen "konkurenční" web? Jak z předchozího vyplývá opravdu jde o pouhou shodu, darju neznám, ale její výběr vozu chválím.
PS: Vím, že to není zcela běžné, ale právě naopak, díky oddacímu listu jsem (také trochu) češka.
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 21:57, Pro Kylie
Neodpustím si komentář pro Kylie. Debatujete tady o naprostych kravinach. Reci typu van je nejhorsi koncepce vozidla, kupe je nejlepsi, dotycnemu panovi asi moc neporadi. A o tom jse toho tu naplkala azaz. Hrat si na nejakeho echt odbornika a doporucovat diesely od Oplelu, to chce velkou kuraz. V te dobe mel Opel jedny z nejhorsich dieselu. A konecne. Kdyz prepocitam napr. spotrebu nebo zrychleni na 1m3 prostoru v interieru, tak verte, ze kupe je nejhorsi moznosti konstrukce automobilu. A statistika typu autem jede pumerne 1 a 3/4 lidu jsou uplne o nicem. I kdyz budu autem jezdit cely tyden sam a na sobotu cela 5clenna rodina, autem bude jezdit prumerne 1 a 2/3 lidu (v nedeli jsem s rodinou doma). A kupecko mi asi stacit nebude, zejo. Tak trochu mirnete svou prechytrelost, mila panicko... Aspon ze tu hulvatsky nikoho nenapadate.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 22:05, RE: Pro Kylie
anonym napísal:
Neodpustím si komentář pro Kylie. Debatujete tady o naprostych kravinach. Reci typu van je nejhorsi koncepce vozidla, kupe je nejlepsi, dotycnemu panovi asi moc neporadi. A o tom jse toho tu naplkala azaz. Hrat si na nejakeho echt odbornika a doporucovat diesely od Oplelu, to chce velkou kuraz. V te dobe mel Opel jedny z nejhorsich dieselu. A konecne. Kdyz prepocitam napr. spotrebu nebo zrychleni na 1m3 prostoru v interieru, tak verte, ze kupe je nejhorsi moznosti konstrukce automobilu. A statis...
A jeste dodam, ze podle me Zafira neni van, ale mpv, pani odbornice. Omlouvam se, ze pisu bez diakritiky, ale nemam cas si tu s tim hrat. A jeste jsem se zapomnel podepsati
rohYpnol
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 22:32, RE: Pro Kylie
anonym napísal:
A jeste dodam, ze podle me Zafira neni van, ale mpv, pani odbornice. Omlouvam se, ze pisu bez diakritiky, ale nemam cas si tu s tim hrat. A jeste jsem se zapomnel podepsati
rohYpnol
Milý rohYpnole! Snad to dnes chtělo o prášeček méně. Vozidlo typu van a MPV jsou konstrukčně totéž (z pohledu konstrukce auta, jde o nejhorší možnou konstrukci). Ale to jsem, dokonce opakovaně , již vysvětlila výše. A i když se vám to nelíbí, respektive s tím máte viditelné (čitelné) problémy, vůz typu kupé má z principu lepší jízdní vlastnosti a další výhody. Již po několikáté (a snad naposled) vysvětlím že proti vanům nic nemám, ale že přinášejí pro jízdu provoz a náklady naprosto konkrétní mínusy, je faktem. Pokud si toho je potencionální kupec vědom, je vše v pořádku. Pouze jsem si dovolila ho na to upozornit.
PS: To se opravdu neumíte podepsat pravým jménem?
PPS: Nejsem odbornice, ale také ne úplný laik, mám proti vám určitou výhodu praxe z dob, kdy jsem pracovala pro jednu automobilku (A posral by jste se, kdyby jste věděl pro jakou. PRO OSTATNÍ: Za použité sloveso se omluvám, ale v tomto případě nenalézám vhodné synonymum).
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 22:40, RE: VANy jsou jednoznačně horší
anonym napísal:
Nevím kudy jezdíte vy,ale já když přijedu do Dvora Králové,nebo na Hlubokou,nebo do Dyno-parku...tak tam ve VANu moc lidí samotných nevidím.
Ano-tací výletníci by se skoro jistě vešli i do kombíku,ale kombi o tolik "víc auto" nebude. Nižší výška je plus pro kombi v jízdních vlastnostech,kratší délka je plus pro VAN v jízdních vlastnostech a prostoru na parkování. Takže skore 1:1.
VAN není modní záležitost - neznám nikoho kdo si kupuje VAN protože se mu líbí. Znám ale lidi co si kupují VAN,proto...
Víceméně souhlasím. Tedy ne se vším, ale nechápu proč se mnou tak bojujete.
Pokud si někdo koupí van, jezdí s ním stejně jako s jakýmkoliv jiným vozem (nejen na výlet na Hlubokou).
Po x-té zopakuji, že chce-li někdo van, ať si ho koupí (jen ať si uvědomí jisté nevýhody z této konstrukce vyplývající).
Ano souhlasím s vámi, že VĚTŠINA lidí si kupuje tak složitou a drahou spotřební věc jako je auto BEZ nějakých znalostí, prostě protože se mu to či ono líbí.
Odkázala bych na dnešní "místní" článek "Podceňujete jízdní vlastnosti", který snad mohl být lépe napsaný, ale 100% vystihuje "český" pohled na věc zvanou auto.
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 09.09.2008 22:48, RE: Pro anonyma (wie immer!)
anonym napísal:
Neodpustím si komentář pro Kylie. Debatujete tady o naprostych kravinach. Reci typu van je nejhorsi koncepce vozidla, kupe je nejlepsi, dotycnemu panovi asi moc neporadi. A o tom jse toho tu naplkala azaz. Hrat si na nejakeho echt odbornika a doporucovat diesely od Oplelu, to chce velkou kuraz. V te dobe mel Opel jedny z nejhorsich dieselu. A konecne. Kdyz prepocitam napr. spotrebu nebo zrychleni na 1m3 prostoru v interieru, tak verte, ze kupe je nejhorsi moznosti konstrukce automobilu. A statis...
Myslím, že upozornění na + a - konstrukce vozidla dotyčnému pánovi přínosem mohou být. Neplkám, naopak nechápu proč máte takový problém s tím co píši. Narozdíl od vás pracuji s konkrétními fakty (nebo si opravdu myslíte, že si to vymýšlím a "plácám jak říkáte" jen tak z nudy jako dost ostatních místních diskutujících?).
Nehraji si na odborníka, ale nadprůměrné zkušenosti s desítkami aut , práci pro jednu nejmenovanou automobilku a nějakých 750 000 km za sebou mám (jak jste na tom vy?).
Doporučila jsem naftové motory od Fiatu, které dorazily o nějaký rok později. Za toto své přehlédnutí jsem se také hned omluvila a vše vysvětlila. To je něco co naprostá většina místních mužských diskutujících NIDKY nezvládne. Tatínek říkal, že opravdový chlap na to má koule. Tedy řeknu vám, tady potkat chlapa ...
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 01:21, RE: Pro rohYpnola
anonym napísal:
rohYpnol
Pane anonyme rohypnole(m sjetej?). Zapomněla jsem se zeptat: "Jaký je vlastně ten rozdíl (v konstrukci karoserie) mezi mpv a vanem?
Prozradíte to blondýnce? A prozradíte ještě, co je na psaní s diakritikou pomalejší (to také nějak nechápu).
S pozdravem a v odpověď doufající
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 01:30, RE: Pro anonyma
anonym napísal:
Zrovna v jednom (českém) časopise čtu: "Jízdní vlastnosti velkoprostorových aut jsou až na vzácné výjimky zoufalé, kdežto komb i poskytuje stabilnější platformu" Tak co hrdino? Průser trapas, že blondýnka měla pravdu?
Přepočet na metr krychlový je zajímavou originalitou (a vlak by jistě vyhrál), ale my se bavíme ne o litrech vzduchu který povezeme s sebou ve voze, ale o prostoru a pohodlí v námi zvoleném modelu vozu a jízdních vlastnostech téhož (ale vaši slovní ekvilibristiku oceňuji).
Já VÍM jako konstrukce vozu je pro jízdní vlastnosti nejlepší a která nejhorší. Teď v tuto chvíli to lze dohledat nejen v tom mnou citovaném článečku, ale ve stovkách dalších (nemá to ŽÁDNOU souvislost se značkou vozu) testů ve všech možných jazycích. Že vy, konkrétní anonym tomu nechcete věřit a dokonce neleníte to zpochybňovat, je jen a jen vaše věc. Každý motoristický novinář ví jak to je a VELMI pochybuji, že by jste byť jediného na svou stranu zviklal (je to trochu jako by jste se - ty kteří umějí počítat - snažil přesvědčit, že 2 + 2 je vlastně pět).
A statistika věda je, ta má přesné údaje ... to také neokecáte.
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 08:02, RE: VANy jsou jednoznačně horší
anonym napísal:
Víceméně souhlasím. Tedy ne se vším, ale nechápu proč se mnou tak bojujete.
Pokud si někdo koupí van, jezdí s ním stejně jako s jakýmkoliv jiným vozem (nejen na výlet na Hlubokou).
Po x-té zopakuji, že chce-li někdo van, ať si ho koupí (jen ať si uvědomí jisté nevýhody z této konstrukce vyplývající).
Ano souhlasím s vámi, že VĚTŠINA lidí si kupuje tak složitou a drahou spotřební věc jako je auto BEZ nějakých znalostí, prostě protože se mu to či ono líbí.
Odkázala bych na dnešní "m...
Kylie,já se přece nesnažím s vámi nějak bojovat. Proč máte ten pocit? Jen diskutuji a v něčem třeba nemám zcela shodný názor jako vy.To ale přece není boj.
Nikdy jsem nepopíral vámi zmíněnou horší stabilitu danou vyšší stavbou vozů MPV.
Jen jsem chtěl říct,že dle mého názoru si tyto vozy lidi kupují kvůli potřebě - což jste potvrdila i vy sama a ne až tak kvůli módě. Je fajn je na ta negativa upozornit,ale já se zas ptám- proč tak urputně? Stačí to napsat jednou a potenciální kupec si z toho vyvodí závěr.
Já mám právě naopak pocit,že právě vy se tady snažíte s každým bojovat. Všechna čest - rozumnými a slušnými argumenty.Ale proč tolik úsilí?Kolikrát třeba i v pozdních nočních hodinách. Je snad vaším 24hod zaměstnáním osvěta mezi motoristickou veřejností?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 09:20, RE: VANy jsou jednoznačně horší
TOM napísal:
Kylie,já se přece nesnažím s vámi nějak bojovat. Proč máte ten pocit? Jen diskutuji a v něčem třeba nemám zcela shodný názor jako vy.To ale přece není boj.
Nikdy jsem nepopíral vámi zmíněnou horší stabilitu danou vyšší stavbou vozů MPV.
Jen jsem chtěl říct,že dle mého názoru si tyto vozy lidi kupují kvůli potřebě - což jste potvrdila i vy sama a ne až tak kvůli módě. Je fajn je na ta negativa upozornit,ale já se zas ptám- proč tak urputně? Stačí to napsat jednou a potenciální kupec si z toho vyv...
Tak jasně že na safari, na Hlubokou nebo do Dinoparku se jezdí zpravidla s rodinou (menší děti, puboše už tam moc nedostanete). Ovšem to je jako vyvozovat z pozorování u školky, že je u nás vysoké zastoupení rodin s dětmi kolem pěti let věku. Pokud budete pozorovat provoz ve městě nebo na dálnici, pak vám zase může připadat, že ta auta jsou prostě nezaplněná, protože celá rodina se neveze pokaždé.
Ale taky je fakt, že MPV nejsou v Čechách (nevím jak v Německu) tolik "in" jako SUV.
Banjo
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 09:36, RE: Pro anonyma (wie immer!)
anonym napísal:
Myslím, že upozornění na + a - konstrukce vozidla dotyčnému pánovi přínosem mohou být. Neplkám, naopak nechápu proč máte takový problém s tím co píši. Narozdíl od vás pracuji s konkrétními fakty (nebo si opravdu myslíte, že si to vymýšlím a "plácám jak říkáte" jen tak z nudy jako dost ostatních místních diskutujících?).
Nehraji si na odborníka, ale nadprůměrné zkušenosti s desítkami aut , práci pro jednu nejmenovanou automobilku a nějakých 750 000 km za sebou mám (jak jste na tom vy?). ...
Milá Kylie, každopádně já čtu vaše příspěvky rád. Máte přehled a styl, a navíc vaše viditelná převaha přivádí mnoho "suverénů bez argumentů" k nepříčetnosti. A že toho dokážete dosáhnout slušně, věcně a s nadhledem, to se cení.
Banjo
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 10:47, RE: VANy jsou jednoznačně horší
anonym napísal:
Bozinku, mikesi, NEporovnávala jsem kupé a van!
POUZE jsem upozornila na to, že van je do jisté míry módní záležitostí a v reálu NEposkytuje více prostoru pro zavazadla, než combi.
Potřebuje-li či požaduje-li někdo van, nechť si ho samozřejmě koupí, POUZE upozorňuji, že mezi jednotlivými typy karoserie je víc než vzhledový rozdíl, vyplývají z toho i rozdíly ve spotřebě apod. A ano kupé je jeden "extrém" - je nejlepší konstrukcí auta, a van je jeho protipól, jde o "nejhorší" konstru...
Bozinku Kylie, kdyz nekdo napise ze kupe ma tolik a o tolik lepsich vlastnosti nez van tak dela co? POROVNAVA. Normalni ceske slovo pouzivane pro tuto zalezitost.
Nesouhlasim s tim ze van je modni zalezitost, SUV ano, van ne. Kdo by jezdil dobrovolne s tak velkym/vysokym autem kdyz nemusi, ze...
Dalsi fama je ze kombi poskytuje vice prostoru, neni to pravd. Van POSKYTUJE vice mista nez kombi pri srovnatelne delce vozidla a rozvoru, at se to nekomu libi nebo ne a trousi tady konstrukterska moudra - ona v necem ta vyska asi vyhodu mit musi z hlediska prostoru.
Porad nejak nechapu ty poznamky o nejhorsi konstrukci?! Co to je? Spatne smontovane nebo vyrobene auto? :o) Ze se s vanem zavodit moc neda je asi jasne, ale proc by mel byt konstrukcne spatny fakt nechapu.
A posledni pripominka - proc by mel byt rozdil ve spotrebe jeden litr a po 100000km by to melo byt vic, to tomu vanu nejak naroste celni plocha ze se zvysi spotreba? Van muze nakrasne vazit jen o malo vic nez kombi, proc by mu mely nejak zasadne odchazet brzdy uz vubec nechapu.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 11:04, RE: VANy jsou jednoznačně horší
anonym napísal:
Vanů obsazených jedním či dvěma pasažéry jezdí dostatek (no spíše přebytek), ale to i vozů kombi a dalších.
Rozdíl mezi vanem a kombi tu je (u Subaru by vám mohli vyprávět, centimeřík snížené těžiště udělá zázraky, i drobnůstky zda máte bezrámová okna, či střechu z ultralehkých materiálů jako v CSL M3).
Vím že vysvětlovat tohle v zemi kde za jedno z nejlepších aut je považována škoda octavia (s její vskutku "levnou" konstrukcí) je těžké a jdu proti proudu a možná i hlavou proti zdi, ale ať ...
V teto zemi neni treba donekonecna vysvetlovat, ze vyssi auto ma vys teziste, to chape i male dite. Co s tim ma spolecneho Skoda Octavia mi unika (a tipuji ze nejsem sam)...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 12:18, RE: VANy jsou jednoznačně horší
TOM napísal:
Jen jsem chtěl říct,že dle mého názoru si tyto vozy lidi kupují kvůli potřebě - což jste potvrdila i vy sama a ne až tak kvůli módě. Je fajn je na ta negativa upozornit,ale já se zas ptám- proč tak urputně? Stačí to napsat jednou a potenciální kupec si z toho vyv...
No ano. Někdy si opravdu připadám jako Dona Quijotka a opakuji se a opakuji a (a ty zatracené mlýn ....) ... prostě protože znovu někdo opět napsal protiargument (i když slovo argument někdy ne zcela odpovídá ...).
Myslím, že dotaz jsme tazateli zodpověděli a opravdu se domnívám, koupě jednoprostorových vozů je momentálně trochu módní záležitostí (i když ani do budoucna nejsem optimistka, že by lidé začali auta kupovat podle "kvality", jistě vymyslí nějaké nové vtipné kritérium jako "čím větší prosklená střecha, tím lepší auto, nebo něco podobného").
PS: Jsem momentálně jen v trošičku jiném časovém pásmu, proto ten posun a působí to spolu se staršími příspěvky jako 24 hodinová "služba veřejnosti"
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 12:34, RE: VANy jsou jednoznačně horší
mikes napísal:
V teto zemi neni treba donekonecna vysvetlovat, ze vyssi auto ma vys teziste, to chape i male dite. Co s tim ma spolecneho Skoda Octavia mi unika (a tipuji ze nejsem sam)...
Některé děti to jistě chápou, někteří dospělí evidentně NE. Škodu Octavii jsem zmínila jako zářný příklad. Jde o (s obrovským náskokem) nejprodávanější auto v zemi a měla jsem tu možnost srovnat její jízdní vlastnosti s vozem který v práci s těžiště patří, nebo dokonce JE ten naprosto nejlepší. TEN onen nejlepší, nyní dokonce disponuje novým naprosto skvělým naftovým motorem. Asi vidím do budoucnosti, neb jsem si naprosto jista, že porovnáme-li tento automobilový skvost a onu škodu Octavia, naprostá totální drtivá VĚTŠINA kupců zvolí (za podobné peníze, onen "skvost" má totiž i lepší výbavu) technicky nijak výjimečnou Octavii (i když trozdíly v těžišti a z toho plynoucí zásadní rozdíl v jízdních vlastnostech jinak chápe už i malé dítě). Takže to s tím donekonečna opakovaným vysvětlováním možná ...
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 12:52, RE: VANy jsou jednoznačně horší
mikes napísal:
Bozinku Kylie, kdyz nekdo napise ze kupe ma tolik a o tolik lepsich vlastnosti nez van tak dela co? POROVNAVA. Normalni ceske slovo pouzivane pro tuto zalezitost.
Nesouhlasim s tim ze van je modni zalezitost, SUV ano, van ne. Kdo by jezdil dobrovolne s tak velkym/vysokym autem kdyz nemusi, ze...
Dalsi fama je ze kombi poskytuje vice prostoru, neni to pravd. Van POSKYTUJE vice mista nez kombi pri srovnatelne delce vozidla a rozvoru, at se to nekomu libi nebo ne a trousi tady konstrukterska moudr...
Milý Mikeši! Ano já chápu, že to nechápete. Noch einmal opíši větu profesionála z oboru (s kterou naprosto souhlasím, protože TAK to prostě je):
"Jízdní vlastnosti velkoprostorových aut jsou až na vzácné výjimky zoufalé, kdežto kombi poskytuje stabilnější platformu."
K tomu není co dodat (i když se zde kvůli tomu rozproudila docela bouřlivá diskuze). Jak to myslím s "nejhorším typem konstrukce auta" jistě a jen si mne dobíráte (alespoň doufám). Pro jistoru: Pokud se budete oběžovat přečíst si mé příspěvky v této diskuzi a snahu vysvětlit jak to ve skutečnosti je, jistě to také pochopíte.
Na ta "PROČ" se můžete zeptat například někoho z TipCars (a konečně se dočkáme nového "jiného" článku, než nekonečného opakování Octavia proti ...atp.). ŽE to tak je, o tom však nepochybujte. Rozdíly se na první pohled nemusejí zdát až tak velké, ale jen jeden litr každých 100 km udělá po 100 000 km rozdíl (Bože to je ale HODNĚ peněz) kč.
Pěkný den
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 12:53, RE: Pro anonyma Banja
anonym napísal:
Milá Kylie, každopádně já čtu vaše příspěvky rád. Máte přehled a styl, a navíc vaše viditelná převaha přivádí mnoho "suverénů bez argumentů" k nepříčetnosti. A že toho dokážete dosáhnout slušně, věcně a s nadhledem, to se cení.
Banjo
Banjo děkuji a přeji pěkný den (raději s kombi, než s vanem)
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.09.2008 20:37, Milý Aleši!
anonym napísal:
Pro Kylie, umíte nevychovance pěkně usadit. Ale kdo zkusil jet s třemi dětmi třeba9, 12, 15 let dál než 30 km v autě velikosti C5 ví, že v každé druhé zatáčce slyší nežduchej do mně, ty jsi těžkej, počkej já ti to v příští zatáčce oplatím. A to je to slušné, co lze slyšet. Asi proto jsou VANy i minivany. Každý nemá na velké luxusní auto typu MPV a VAN a tak se musí spokojit s menším. Na trhu nejsou opakuji nejsou auta s třemi jednotlivými sedačkami vzadu v klasice sedan a kombi. Vždy to je dvě m...
Onu "divočinu" mít na zadní sedačce tři "kvítka" věku 9, 12, 15 let si opravdu příliš představit nedovedu a ANO jako jsem se výše zmínila, právě pro vás je tu van. A tato konstrukce vozu sice přináší určité konkrétní mínusy, ale ve vašem případě rozhodně smysl má (počítejte však, že co do provozních nákladů i jízdních vlastností atp. bude vše o fous HORŠÍ, než jste zvyklý)
Kylie
reagovať
  1 ... 3 4 5

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.