anonym napísal:
vážený pane,já se za svou identitu nestydím,ale upřímně řečeno,myslím,že kdybych ji sdělil člověku jako jste Vy,tak bych se asi se zlou potázal a Vy už byste si našel způsob jak dokázat že zrovna já jsem ten špatný.Třeba se pletu,v tom případě pardon.Zeptám se Vás na jedinou věc - když Vás prodej aut živí. Jakou máte záruku kvalitního auta u soukromé osoby?Odkazujete se na vymahatelnost záruky - víte o tom,že v případě prodeje opotřebené věci soukromou osobou se tento obchod neřídí obch.zákoníke...
Prosím neurazte se, ale také mám zkušenosti s bazary menších rozměrů, a nejsou zrovna pozitivní. Vstupoval jsem s nimi v kontakt mailovou cestou a chtěl jsem scany dokumentace, které slibovali a odpovědi na pár základních otázek. Úroveň odpovědí byla tristní. Velmi časté bylo nějaké mlžení nebo vykrucování popřípadě se mě prostě pokoušeli dostat na plac, abych auto viděl. Je to pohled z druhé strany. V takovém podniku se nedovoláte ničeho. Do některých, které byly blízko jsem se i rozjel, abych se utvrdil v tom, co bylo napsáno mezi řádky.
Napravil bych menší nedorozumnění, živí mne prodej, ale ne aut ani ničeho, co by si mohl běžný smrtelník koupit a na tomto serveru by mě zájemce o to zařízení rozhodně nehledal.
Od soukromníka nemám záruku, ale osoba soukromníka, krom vozidla samotného o mnohém vypovídá. Tady nejde o záruku, ale o lepší průzkum "terénu". Vstoupil jsem v kontakt i s jedním dovozcem ojetin po prvním majiteli a ten se mnou komunikoval na úrovni, že bych od něj automobil koupil, ale pak se věci seběhly jinak, ale před 2-ma týdny jsem jej na nákup doporučil známému a jednání si pochvaloval i auto. Uvidíme, zda mu spokojenost vydrží a už jen kvůli sobě doufám, že ano.
Netvrdím, že nejsou případy lemplů v servisech se zvučným názvem, sám jsem se s tím setkal, když jsem byl často technicky zdatnější než přejímací technik.