anonym napísal:
Víte pane - já jsem zde na tipcars registrován již od prvního dne existence tohoto inzertního serveru.Takže určitě nejsem anonymní.Navíc jsem nepaušalizoval,to jste naopak dělal Vy a teď z toho ještě osočujete mě.Konkurenci klidně pomluvím,když deformuje trh tím,že pod záštitou značky nabízí auta mnohem dražší a s neodpovídající kvalitou,využívajíc toho,že lidé jsou nepochopitelně mnohem méně obezřetní,pokud se jedná o značkového prodejce.A ptáte se,kde konkrétně jsou špatní mechanici?Odpovídám ...
Dejme tomu, že reklama do příspěvků nepatří, pak se dá o identitě mlžit, nicméně pokud si přečtu svůj příspěvek, tak jsem v něm paušalizování prostě nenašel, pouze jsem doporučil nějaký postup. Zatímco Vy jste šmahem hodil všechny autorizované prodejce do jednoho pytle s tím, že prodávají vraky pod záštitou značky a ještě u nich dělají nemehla. Pokud mám někoho pomluvit, tak konkrétní činy a ne obecné řečičky, co se dělá nebo nedělá. Čili abych pomluvil konkurenci, tak se nesmí mít možnost bránit, protože budu mít dost argumentů na to, aby to neudělala. Trh nedeformují ani tak špatní prodejci, ale lidé, kteří to jsou od nich ochotni za ty ceny koupit. Ano, čestní prodejci jsou v nevýhodě, ale věřím, že si svoji klientelu najdou a budou potom fungovat na doporučení.
A pokud bych si měl vybírat podle následujícího schematu, kde koupím ojeté auto, tak bych pro Vás asi bohužel šel cestou:
1.) autorizovaný prodejce
2.) soukromá osoba
3.) hyperbazar
4.) Váš bazar, o kterém bych ovšem předem nevěděl, jak je skvělý
5.) bazar v kopřivách
Nic z toho není záruka, že koupím kvalitní vůz, ale je tam alespoň s klesající tendencí záruka, že se se mnou bude někdo bavit.
A to, že si lidé nevymění olej a rozvoďák a pak jdou na reklamaci, to je chyba smlouvy, kde musí být jednoznačně napsáno, za jakých podmínek záruka u použité věci platí.
A naposled: Můj nick je nakonec stejně anonymní jako Váš a snažím se, aby moje identita jako taková zůstala široké veřejnosti skryta, což u solidního prodejce, který si na tom tak zakládá mi přijde zvláštní. Měl jsem za to, že pokud něco prodávám nebo poskytuji službu, tak se budu snažit to rozšířit mezi nejvíce potenciálních zákazníků.