Martin napísal:
Měl jsem Vectru 2.0 DTI 5 let a musím říci, že ten člověk vůbec neví o čem mluví. Vůz byl koupen jako nový v ČR, zde byl též po celou dobu využíván. Najel jsem s vozem 130.000 km. Byl to rok výroby 2000 a člověk by se mohl domnívat, že s faceliftem se odstranily i konstrukční vady, ale pozor dámy a pánové, Opel už nic dodatečně neodstraňuje!!! Pokud bych tu měl vyjmenovat seznam konstrukčních chyb a závad, se kterými jsem se za krátkou dobu užívání auta setkal, tak bychom tu byly do zítra. Vyjme...
Nechápu co jsi to měl za auto?
Já mám rok výroby 97 a koroze kromě (zadního stěrače) a cca 1cm na srřeše vedle hagusů žádná a to ani nemám zástěrky
Auto mám 5 let a najezdil jsem s ním asi 120tis mk. Teď má asi 230. Trápí mně ucházející chladící medium v klimatizaci ( 1x ročně doplnit) , problémy se zámky, musel jsem vyměnit kablíky u 5. dveří (kombik) protože byly rozšmelcované a nesvitili některé světla+ nešla elektrika v zámku. Teď mi upadnul ještě původní výfuk. To vše jsou poměrně drobné závady, kterým se asi nikdo, kdo má 10 let staré auto nevyhne.
S těch větších to bylo upadnutí napínáků multiřemene, a upadnutí nějakých šroubů co drží motor (přeně nevím jaké)
Obje tyto poruchy byly závažnějíší, protože auto bylo s ohledem na nebezpečí dalšího poškození nepojízdné. Ale co je hlavní, ze každá z těchto dvou větších závad nebyla dražší než 500kč !!!
Spotřeba cca 8l/100km i když moje mladá s tím jela dokonce za 4,7 což se mi nikdy nepovedlo
Co mně ještě pěkně štve je zadní roleta, maras. Nová stojí okoli 11.tis.
Mám ho v červené barvě a ta si po 10. letech vyžaduje větší péči, protože má sklony k vyšisování.
Jinak je to super auto.