Pepa napísal:
musím se smát povýšenosti autora nad dieslovými motory a japonskými vozy. Tak za prvé, mám japonce (Corola 2001), který má víc měkčených plastů v interiéru než zmiňovaný Opel. Při najetých 150 tisících km mám stále originál výfuk v celé jeho délce a stále původní tlumiče (ale už plánuju jejich výměnu, není však vyloženě nutná). Mimoto jsem velmi spokojen s jeho poměrně klidným, kultivovaným a relativně tichým dieslem.Takže vám přeju hodně šťastných kilometrů v tom vašem Hoplu.
U Toyoty v roce 2001 slusnej diesel? Nevim nevim. myslim, ze kdejaka evropska znacka v te dobe mela lespi diesely, ale na druhou stranu proc ne. Ja nejsem vyhraneny typ na auta jedny znacky. Mam rad Alfy Romeo, Novy budouci Fiati vypadaji taky velmi slusne, Novou Octavii bych take rozhodne nepohrdl a z Japonciku me fakticky dostava novy CIVIC (fakt sci-fi auticko a jeste k tomu prakticky) Ohledne tvrzeni nekterych radoby odborniku na jednotlive znacky bych si dovolil take prihodit prispevek,.Co se tyce Fiatu, tak sem slysel ze vsech koutu, jaky je to kram a ze se mi to bude srat a hnit atd atd., ale ja byl maximalne spokojen a ten kdo me znal a znal i me auto, tak nemohl nic jineho nez souhlasit, ale je to kus od kusu, coz nepopiram. Nelibi se mi ale prave to, jak me nekde poucuje o tom ci ono u nejakeho auta a pritom v nem ani jednou nesedeli natoz jeli.
Setkal jsem se take s par lidmi, kdyz jsem se zminil, ze bych chtel kupovat Alfu 156, ze do toho by v zadnem pripade nesli z toho a onoho duvodu a pritom na parkovisti u Tesca po ni slitaji, jak je pekna :) a sami jezdi v orezly felicii. TYhle nazory resp. verejne mineni lidi o necem je nazyvano IMAGE a to bohuzel nekterym znackam bud chybi nebo ji kdysi ztratili a i kdyz dnes uz jsou minimalne srovnatelny s konkurenci po vsech stranakch, tak budou mit stale lidi neduveru, protoze si reknou, ze kdysi to byly "krapy", tak proc by vlastne tomu dnes melo byt jinak. Kdyz uvedu priklad : spousta lidi si kupuje treba VW Golf a pritom u nich design eterieru ani interieru neni na prvnim miste. Koupi si ho treba jen proto, ze to je GOLF. Tyto lidi naprosto chapu. To je prave ta dlouhodoba IMAGE