Jelikož jsem autor recenze na starší Maximu J30, kterou se inspiroval autor této recenze, se zájmem jsem si jí přečetl. Považuji ji za zdařilou, i některé nectnosti Maximy mé se zjevně vyskytují i v novější A32 autora. Musím reagovat i na poměrně ostrý spor Japonci vs.Němci
) Japonské vozy jsou obecně mnohem trvanlivější, než německé, respektive byly do roku cca.1998. Hodně také záleží na místu výroby daného modelu. Mám zkušenosti s Mazdou 323 rok 1994 vyrobenou v Japonsku a rok 1998 vyrobenou již v Evropě, a ta japonská byla mnohem lepší. Dále co se týče užitých materiálů, tak když srovnám palubní desku mé Maximy J30 z roku 1991 po 450 tkm a Audi Allroad z roku 2000 se 100 tkm, tak ta Maxima je lepší..Nikde nic nevrže, vše drží, a u Audi se již po 20 tkm začaly odchlipovat imitace dřeva ze dveří, palubky atd..Dále jsem měl Accorda 1987, Primeru 1991, a palubní materiály opět držely jako nové..
U Octavie z roku 2001 odpadávají pofiderní plastové příchytky na madlech, víku kufru apod. od 40 tkm, takže po třetí výměně příchytek jsem se nasral a nechal si tam ty plasty natvrdo našroubovat! U Fabie z roku 2001 také tragédie, např.madlo u dveří řidiče mi začalo zůstávat v ruce po 10 tkm...Když budu mluvit k Nissanu, který je mou nejoblíbenější značkou, nechápu kritiku designu. Srovnávejte srovnatelné, např.Primeru z roku 1991, a Passata, který až do roku 1996 byl hnusná hranatá krabice.Primera se začala prodávat v roce 1990, srovnejte BMW 3 z roku 1990 s Primerou, kam se bavál hrabe..Nebo Nissan 200 SX..Toyota Supra od roku 1987...nádherná auta ve své době..Nissan jde do háje s kvalitou i designem až od spojení s žabožroutím Renaultem..Jinak Vám všem doporučuji se podívat na mezinárodní weby Nissanu a zejména jeho luxusní divize Infiniti, kde Vám vypadnou oči..bohužel do Evropy se dováží jen minimum modelů, ale třeba Infiniti Q45, auto s 4,5 l hliníkovým osmiválcem 340 koní, v plné výbavě a za 56000 USD, tedy 1300000 Kč, to je dle mne nářez! ..Dále sedany Nissan President, Cima, Fuga, Teana, všechny kromě Presidenta i 4x4,kombík Nissan Stagea - super motory a design..