anonym napísal:
Musím jen souhlasit, mám Almeru 99 sedan 64kW najeto 120tis. Závady mám stejné jako majitel (urezlý výfuk, zatuhlá anténa), ovšem asi nejvíc mě trápí koroze lemů. Jinak jsem neměl s almerou nejmenší problém a mohu ji jen doporučit.
Vroce 1999 jsem sháněl jetou Almeru ( měl jsem vytuněné Tipo 1.6 na sníženém podvozku v r.v. asi 1989 a žadné prachy. 4 roky starou Almeru jsem nemohl sehnat. Nakonec jsem vzal na Leasing Almeru Spring 1.4 ( Finačně dostupné Punto, Daewoo Lanos riziko z neznáma, Felda mně ještě nepřesvědčila, Citroen Xara .... no hledal jsem něco do 340 000. Jak jsem uviděli v Novém Jičině sedana v modré matalize( reklamy tvrdily o zkoušce proudem diamantů) bylo rozhodnuto. Aspoň jednou v životě si koupit nové auto....V roce 2000 je auto v původním stavu ( dírka na výfuku a výměna zadních tlumičů po projetí opravdu hlubokým výmolem.) Měním olej co 2 roky asi po 13 000 km.
Almera je teď asi 5 let druhým vozem v rodině má najeto 80 000 . Leasingem a pojistkou jsem přeplatil auto za 5 let asi o 100 000 Kč. Sehrála roli nového auta, potom lehce ojetého vozu. Teď už je to sarší spolehlivý vůz a počítám, že za dva roky ji dostane starší syn, aby ji doklepal, případně za další 3 roky postoupil tomu mladšímu. Jsme absolutně spokojení. Jízdy na Makarskou rivieru cca 1130 km naložení se dvěma dětmi byly absolutně bez problému.
I dnes při srovnání vzhledu s jinými vozy podobného roku výroby působí nenápadně ale elegantně. Což je sice subjektivní pocit, ale myslím, že se do toho vozu každý posadí bez pocitu studu, že se veze v nějakém křápu.
Bohužel ze současné nabídky Nissanu bych si asi nevybral, snad jen " kaškaje", ale to už je o jiných penězích a zhýralou manželku
Jinak jsem fanda "našich" Octávií a poslední modely ( což je teď naše rodinné vozidlo 1) jsou skvělé. ale to je opravdu o jiné třídě. Nelze srovnat jabka a hrušky, že??.
Neznám nikoho z vlastníků Almer I, že by mněl výhrady. Pěkný den