Zdravím, s C5 tkou jsem dělal novinářské testy, dopadla dosti špatně, dotala známku 4. Takže to nebude ta správná volba. Mazda 6 je nádherné auto, sexy vzhled, interiér super, jak vzhledem, kvalitou materiálů, tak i prostorem. Shodou okolností jsem ji před měsícem sháněl. chtěl jsem 100 kw 2.0 CD HB, měl jsem ji 4 dny a vracel, protože měla stočený tachometr. Jináč motor táhne pěkně a spotřeba byla mezi 5.5 - 6 litry, což je super. Jedna tedy byla pryč a hledal jsem dál, ale najít neodlítanou 6tku je problém, aspoň, co jsem zkusil. Jel jsem v dalších třech, ani jedna netáhla a to už jsem seděl i v té, co je tu inzerovaná RV2006, naj 39 tis km, v černé metle. Vzhledově super, jízda děs, trojka plný plyn a nic se nědělo. Vše prostě s nějakou závadou. Zkoušejte tedy kombi, bude tam větší výběr, nebo přemýšlejte nad benzínem. A přicházím k Mondeu, mám s ním vlatsní zkušenost, motor super, podvozek taky, inetiér ujde. Každopádně je u Mondea poměrně velký výběr ve Vaší cenové hladině a tudíž i větší šance na výběr toho pravého
Na konec jen na co pozor : C5 nevím, bo mě to nikdy nezajímalo. Mazda 6 CD - reznou zadní lemy, pokud je serviska řádně vyplněná od autorizovaného ser Mazda, jde to na záruku. Další věcí je spojka, pokud jde moc lehce, je to špatné a čaká Vás 25 tis, cca. Mondeo : kupujte od RV 02 víš, už tam nejsou problémy se vstřikovači a čerpadly, také mrkněte na přední nápravu, Fordíci na ni trošku trpí.
Hodně štěstí a omlouvám se, že jsem se tak rozepsal
))