anonym napísal:
Pán je znalec. Srovnávat spotřebu dieselu a benzínu je docela nefér? Kolik asi žere E 350? Určitě ne 7 litrů! S Vaši E 270 se dá jezdit za 6,3 l, jen mimo město a podle předpisů. Sám jsem s takovým autem jezdil ¨v průměru za 8,4. Měl jsem Hondu Accord 6 let, teď mám auto vaší značky, ale v servisu jsem o hodně víc než Accem. Naštěstí se jedná o záruční opravy.
mám dnes na tachometru 192 tisíc km, koupil jsem tu 270CDI pořed třemi roky přímo od zaměstnance Mercedesu s 139 tisíci km. Najel jsem tedy zatím 53 tisíce kilometrů, tu spotřebu 6,3 mám za posledních asi 50 tisíc kilometrů konstantní. Můj předchůdce byl mladý sportovní jezdec, ten měl za posledních 5400 km průměr 7,4 l na sto, jezdil každý týden Böblingen - Krefeld a zpět, samozřejmě na plno.
Byl jsem minulý týden v Holandsku, celkem 1900 km, spotřeba pod 6 litrů kvůli mnoha omezením rychlosti, většinou pouze 120. Jinak má to auto už 7 let, nezlobí, jenom jsem musel vyměnit pojistku, protože se kvůli zamrzlému ostřikovači v prosinci přepálila. Uvnitř je ale pohoda, větrání, topení klid, vše je ff.