anonym napísal:
Hondu Legend bych spise porovnaval s BMW 7, a myslim si, ze je lepsi. Auta od Toyoty a Hondy jsou uz nejakych 15-20 let mnohem lepsi nez evropska konkurence v jakekoliv tride, staci se podivat kolik v USA, Kanade a vubec ve svete jezdi japonskych aut, a kolik nemeckych. Tady a v Nemecku VW, Mercedes nebo BMW temer kazdy, vcetne vetsiny zaujatach novinaru, povazuje za etalon, jenomze to uz davno neni pravda. Tedko dokonce VW zaotstava i oproti Hyundai a Kia. Proste Evropa degraduje, ve vsem, mrzi...
Absolutní souhlas. Rád bych jezdil ve voze značky Škoda, která by měla alespoň přibližné kvality japonských vozů a také tomu odpovídající cenu, a byl byl ohromně hrdý, že "češi" dokáží vyrábět taková pěkná auta a všude bych se tím chlubil. Ovšem to je pouze fantazie, která se buď nikdy, nebo ještě hodně dlouho nestane. Ano jsem fanouškem benzínových supervýkonných japonských vozů a motorů (a nejen Hondy, legendy jako Nissan Skyline podle mě nikdy nenaleznou přemožitele). Tvrdím, že není špičkovější technologie (A JEŠTĚ ZA JAKOU CENU!) prakticky vůbec nikde k nalezení než např. v tomto voze. Jediný druhý automobil na světě s SH-AWD co já vím je Acura MDX, což je naprosto luxusní SUV s 3,7 litrovým V6 - pokud TOTO by se tady prodávalo, myslím že všechny BMW X5, Porsche Cayenne a podobné předraženosti by měly VÁŽNÝ problém... obzvlášť když by se vycházelo z prodejní ceny v USA která je 37.700-40.000 USD za NOVÝ VŮZ vážení (pochopitelně naprosto špičkově vybaven)...
O takových kvalitách, a takových cenách se opravdu mohou v BMW a Audi nechat jenom zdát.
Abych nebyl příliš zaujatý. Ač se mi design nové Legendy (nebo např. NOVÉHO ACCORDU -myslím zcela nový model 2008) VELMI líbí, tak musím uznat, že např. agresivní a opravdu povedený vzhled např. nových vozů Audi, s LED technologií vpředu atd... prostě že to snad vypadá ještě o něco lépe. Ale to je opravdu jedna jediná výjimka - tyto nové Audiny (pochopitelně musím dodat - podívejte se ale, kolik to stojí).
Zdravím a držte mi palce, chci si přivézt z USA nový accord 3,5VTEC V6 vybavený kromě spousty dalších špičkových systémů např. inteligentním vypínáním válců (umožňuje pouze 3-6 válců v chodu)... která že evropská auta toto mají? Nějaké Audiny za mnoho milionů? Snad A8? Vážení, základní cena nového Accordu je v USA 20.300,- USD ... ve špičkové motorizaci o pár tisíc víc. Ne to vážně není legrace. Jsem zvědavý za kolik to bude tady a zda budou k dispozici i např. šestiválcová kupé s tuším 350 koňmi a s manuální 6ti stupňovou převodovkou... všechny našlapané audiny by se mohly jít leda klouzat. / Zdraví Martin Šrámek