Šakal napísal:
Pavle, Carismu GDI jsem valstnil taky, najel jsem na ni skoro 50.000km a byl jsem s ní nadmíru spokjen. Prodal jsem ji proto, že jsem chtěl LPG a to do GDI nejde. Kamarád ji má teď taky a rovněž je s ní velmi spokojen. Spotřeba jakou píšete sedí, mám stejnou zkušenost. Nejvíc se však musím smát, jak GDI spousta lidí kritizuje (ti co ji nikdy neměli) a tvrdí bláboly o tom, že máme špatný benzín. Takže auto s motorem 1,8 v benzínu jezdí do 6 litrů (jede jako z praku) a ono to prostě nefunguje. Jin...
Já jsem jenom citoval...
Ale jinak 100 % souhlas, o šmejdovitosti něčeho (nejedem aut) píšou většinou lidi, kteří o tom nemají ani ánung a slyšeli to od kamaráda.
Unás v práci se nedávno prodávala C8 2,2HDi s cca 185 tis.m. ve velmi slušném stavu -pokud tedy pomineme vrzání, které měla už jako nová. I byl jsem se na to podívat - pochopitelně nějvětší zájem byl mezi těmi nejméně vydělávajícími kolegy (ty vole, to je kára...a to rádyjo a klyma...). I optal jsem se garážmistra, zda se už na autě měnily vstřikovače a taky na přední nápravu (do obojího nikdo nedal ani korunu) a na sadu zimních gum (je, ale sjetá a na rezatých discích) a najednou bylo ticho jako po pěšině.
PS: Skončilo to happyendem - koupil to člověk, co má cca asi 22 hrubého měsíčně - nevím ale za kolik to koupil. Jsem docela zvědav, kde s tímhle příjmem schrastí nějakých 40-50 kolíků na víceméně bežný servis v nejbližší době (nedejbože, aby to nabořil...). Hlavně že si myslí, že vytře zrak sousedům ...