Koloss napísal:
Jako majitel Mondea (i když hatchbacku a s benzínem) celkem souhlasím s článkem, ale ne úplně se známkováním na konci. Mondeo má podle mě dílenské zpracování výrazně lepší než za 3, jízdní komfort za 4 je taky hodně (ano, podvozek je tvrdší, ale ne že by se auto třepalo i na rovině a při přejíždění i velkých nerovností nápravy nemlátí jak kladivem). Spotřebu pisatel v článku popsal jako odpovídající rozměrům a pka dá za 4 to je taky nějak moc. Čtyřku by očekával, kdyby diesel žral stejně jak ben...
Já celkem souhlasím, avšak ke zpracování mám taky výtku, i když jiného charakteru. Trochu mi vadí, že co je vidět vypadá slušně, ale kam oko nevidí, tam jsou vidět úspory. V tomto předchozí Vectra A byla lepší nicméně uznávám, že 3-ka je až moc přísná. Co se týká komfortu, tak jsem ten snížený podvozek už nehodlal dál snášet a nechal předělat na sériový (kdo četl mou recenzi, tak ví). To je nebe a dudy. Nový sériový podvozek je sice tvrdší, než měl můj předchozí Opel, ale ne nepříjemně a s volantem je radost hýbat. Rozhodně 4 za komfort je nesmysl, ale pokud by se to porovnávalo s frantíky, tak to možná někomu takto připadat může.
Spotřeba, nevím, za kolik by lidi chtěli v 1,5 tuny těžkých autech jezdit, když 6,5-7 se jim zdá hodně. Já jezdím za 9 a na 170 benzínových koní mi to přijde nádherný výsledek a kvůli 2-ma ušteřeným litrům bych do chrochty nešel - to jsem si raději vybral o něco starší kousek, což se u benzínových agregátů dá spíše risknout.
Nicméně musím chtě-nechtě potvrdit jeden neduh - centrální zamykání. Jak poklesne teplota k 5-ti °C, tak studený auto nejde dálkou zamčít. Musím klíčem do dvěří a pak ještě dálkou dozamknout. Když se auto prohřeje, tak jde zamknout normálně. Odemčít jde kdykoliv. Je to o koncových kontaktech v zámku, protože prostřik WD-40 tento stav výrazně zlepší. Není to fatální, ale otravuje to. Letos je teplo, takže to zazlobilo jen párkrát. Někde jsem četl, že je to způsobeno porušenou vnitřní izolací dveří, která u prvních ročníků nebyla valná a má to i souvislost s rezavěním jejich spodků (to mám zatím OK).
Jinak včera je to přesně rok a půl, co Mondeo mám a krom chyb, které mělo při koupi (tekoucí gufero, zámky, zatuhlá klapka regulace teploty vzduchu, vytržené silentbloky zadní nápravy) se mi zatím nic dalšího nevysypalo. Jo vlastně odešla mi plynokapalinová vzpěra na 5-tých dveřích - prkotina - pokud ji člověk nechce koupit u Fordu.