Jiri napísal:
No ja nevim, ale jak to tady ctu tak fraze kterou jsem slychaval od kamaradu "ojete auta zacinajici na F se nekupuje" mne prijde dost pravdiva. Pisete tu o aute z r. 2000 a tolik problemu. Ja momentalne jeste stale jezdim Formanem z roku 1993 a zadne takove problemy neznam. Voda mi varila naposledy 2 roky tomu, kdyz se mne v Chorvatsku samovolne odpojil kontakt od vetraku. Po jeho zastrceni a doliti cca 1l vody se to jiz neopakovalo. Auto ma najete 260.000 km jezdim s nim denne do prace, naklady...
No vidíte, já bych si zase nikdy nekoupil Škodovku nebo vůbec VW group.
Problémy začaly až přetrženým rozvodovým řemenem, který nebyl včas vyměněn a byl daleko za zenitem životnosti. To znamená, že za to to auto nemohlo. Rozděláním motoru se spustil problém s chlazením, kdy tam prostě něco "hapruje". Možné je třeba to, že po vypuštění vody se uvolnila nějaká usazenina, která ucpává nějakou hadičku. Těch příčin může být více. Jednou už to bylo v pořádku a po prasknutí hadice je to ještě horší, možná se to špatně odvzdušnilo, nevím. Když to bylo v servise po tom rozvoďáku, tak měli taky problém s odvzdušněním.
V každém případě, jestli dneska koupíte Forda, Škodu, Fiata, atd. je celkem jedno, problémy se mohou vyskytnout u kteréhokoliv auta. Kdysi jsem za pár korun koupil pěkný Talbot Horizon s vadou na motoru, díly z vraku jsem to opravil a 5 let mi věrně sloužil včetně výletů po celé republice. A to si po koupi tzv. znalci ťukali na čelo, jestli jsem normální...