0
späť

diskuze k tématu: Ford Focus - Velké překvapení

kategórie zaradenia témy:
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 19.12.2006 15:14, ford focus
Dobrý den. Chci se zeptat čtu recenze na ford focus a než jsem si přečetl pár informací, tak jsem byl zcela jednoznačně rozhodnutý pro motorizaci 1,8 TDDI.Chci se zeptat jaký tip motoru je výhodnější a kvalitnější.Chci investovat do tohoto vozu cca 170.000 a na motor 1,8 TDCI to stačit nebude, proto chci vedět zda jít do mototru 1.6 74 kw nebo 1,8 TDDI 66kw.Jinak za 1 rok najedu cca 20.000 km.Předem děkuji za vyřízení.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 23.12.2006 00:29, RE: ford focus
Berda napísal:
Dobrý den. Chci se zeptat čtu recenze na ford focus a než jsem si přečetl pár informací, tak jsem byl zcela jednoznačně rozhodnutý pro motorizaci 1,8 TDDI.Chci se zeptat jaký tip motoru je výhodnější a kvalitnější.Chci investovat do tohoto vozu cca 170.000 a na motor 1,8 TDCI to stačit nebude, proto chci vedět zda jít do mototru 1.6 74 kw nebo 1,8 TDDI 66kw.Jinak za 1 rok najedu cca 20.000 km.Předem děkuji za vyřízení.
mám forda focuse combi r.v.1999,1.8TDDI,66kw, koupil jsem ho před dvěma lety, mám s ním najeto 35000 km(90000-125000).Investice kromě pravidelného servisu- výměna baterie, výměna katalyzátoru,výměna ložisek, výměna regulace alternátoru,výměna ramene a stabilizačních tyčí na přední nápravě,značná koroze lemu pátých dveří .Co se týče motoru jsem zatím spokojený.Vždy volím diesela, mnohem větší točivý moment-zátah při nízkých otáčkách a nižší spotřeba. jezdím za 5.5-6.0 l/100km.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 05.02.2007 13:28, RE: ford focus
Berda napísal:
Já jsem spíš zastáncem 1.6 benzín, je to velice povedený motor a spotřebou se přibližuje TDDI ( rozdíl 0,5 - 1l) , je jednodušší, tišší a i se pak lépe prodává než TDDI, které má nevalnou pověst. Za 170 000,- bych si pořídil rok 2000 do 100 000km ověřených v service...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 09.02.2007 17:26, RE: ford focus
Berda napísal:
Osobne mohu doporucit 1.6 benzin. Najeto sice nemam zatim mnoho (c. 10tkm) ale krom mensich much, kdy jsem ho uz koupil s mirne zkorodovanym vyfukem (na jare vymenim zadni cast 2500 v autokelly) a cidlem tachometru na prevodovce (i s praci 1500, u focusu zname padani rucicky nahla na nulu) zatim citim, ze jsem koupil relativne dobre. rocnik 2000 jetych 80tkm (ted tedy slabe pres 90). 1.6 je relativne silna (az me prekvapila, obzvlast pak v otackach nad 3k to tahne moooc hezky) a podvozek je proste dokonaly...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 24.02.2007 20:42, dotaz
Dobry vecer,
peclive ctu Vase prispevky,a mam prosbu.
CHtela bych si koupit malicko ojete Ford Focus II 1.6 TDCi,najeto ma asi
30000km,nevim ale o techto tipech aut vubec nic,snad jen ze je pekne, a ma nizsi spotrebu.Muzete mi prosim nekdo poradit, a nebo doporucit,jake auto asi do 300000 koupit?
mail: coreys @ seznam.cz
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 04.04.2007 20:20, focus a koroze
Zdravim vsechny, uvazuji o koupi focusu jako rodinného auta (tak 2002) 1.6.16V, ale známý mechanik mě varuje před korozí, která se prý po čase objeví, a to hlavně u spodního lemu zadních dveří; Oktávka je prý v tomto mnohem lepší, máte někdo zkušenost? Díky
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 26.05.2007 06:21, RE: focus a koroze
munik napísal:
Zdravim vsechny, uvazuji o koupi focusu jako rodinného auta (tak 2002) 1.6.16V, ale známý mechanik mě varuje před korozí, která se prý po čase objeví, a to hlavně u spodního lemu zadních dveří; Oktávka je prý v tomto mnohem lepší, máte někdo zkušenost? Díky
Pokud koupíš auto původem z čech, tak neni problém korozi reklamovat. Osobně 2x vyzkoušeno (nejdřív 5té dveře-výměna pak zadní-boční-oprava)
Záruka na prorezivění zevnitř ven je 10 let.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 29.05.2007 12:41, zatekani do focuse
Mam forda focuse r.v.2003 jsem spokojeny az na zatekani pri desti na podlahu ke spolujezdci ve velkem mnozstvi. Bohuzel se mi stale nepodarilo identifikovat kudy. Pokud ma nekdo podobne zkusenosti, urcite bych uvital nejaky tip. Dekuji
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 27.06.2007 01:11, RE: Zkušenosti TDDi
anonym napísal:
Trend se tuším nedělal v kombiku. Je to sportovní verze, má jinak naladěnej podvozek. Jinak všechny FOFO mají víceprvkovou nápravu.
Ako zistim, aku verziu vybavy mam? Dakujem.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 05.07.2007 18:35, Zaslepení EGR u Focusu 1.8 TDdi
Popište někdo zaslepení EGR u 1.8TDdi. Technický postup. Je dobře ho
zaslepit i když funguje? Díky! Jimobor
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 05.07.2007 18:45, Focus 1.8TDdi oleje
Koupil jsem ojetý 1.8TDdi 1999 125000km. Potřebuji vědět, jaký použít
motorový olej a jak často měnit. Je z D a není k němu žádný návod.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 14.07.2007 23:07, RE: zatekani do focuse
anonym napísal:
Mam forda focuse r.v.2003 jsem spokojeny az na zatekani pri desti na podlahu ke spolujezdci ve velkem mnozstvi. Bohuzel se mi stale nepodarilo identifikovat kudy. Pokud ma nekdo podobne zkusenosti, urcite bych uvital nejaky tip. Dekuji
spatne prilepene celni sklo
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.07.2007 11:46, RE: focus a koroze
anonym napísal:
Pokud koupíš auto původem z čech, tak neni problém korozi reklamovat. Osobně 2x vyzkoušeno (nejdřív 5té dveře-výměna pak zadní-boční-oprava)
Záruka na prorezivění zevnitř ven je 10 let.
A co když koupím Focuse z dovozu, potom nemůžu uplatnit korozi v záruce u českých servisů? Chceme totiž koupit Focuse II, tak 2-3 roky strarého (dovoz F nebo D), ale s tou korozí jste mě vystrašili. Díky Katka
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 28.09.2007 23:40,
Prosím o radu rozmýšlím se nad koupí focusu II , ale nikde nemohu sehnat informaci zda má pozink karoserii.Pokud někdo víte jak na tom je tak prosím o odpovědˇ. děkuji
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 28.09.2007 23:46,
Přemýšlím o koupi Focus II , už jsem se byl i projet ale zdá se mi , že má úzké sedačky , jinak jízda v poho. Má některý z majitelů negativní zkušenosti z tímto vozem? Recenze a články o tomto voze zde jsou už dosti staré a aktuální články jsem nikde nenašel.A také by mě zajímalo jak je na tom s kvalitou karosérie (koroze) po určitých letech.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 07.10.2007 11:02, RE: 1.6 16V nebo 1.8 TDDi
Kousek napísal:
Řekl bych, že do Oktávek se 16-ventil nikdy nedával. Ale klidně mě oprav, jestli to víš líp. Jinak tu 1.6ku jsem nakonec koupil a jsem spokojenej. Srovnávat to ale s 1.4 je přinejmenším troufalost. Pro tu Fiestu je ve vztahu k pružnosti motoru plus akorát ta hmotnost.
Jenom bych upresnil tu octavku :) ....16-i ventilovka je az tedka ve dvojkovy rade jinak se do ni montoval osmiventil 74kw, my tento motor mame v audine A3 a to vam povim je mazec jak svin :)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 10:39, RE: zatekani do focuse
anonym napísal:
spatne prilepene celni sklo
nebo otevrene okenko u spolujezdce :o) (ehm to se mi fakt stalo:o)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 25.02.2008 13:23, Brutální nesouhlas ....
anonym napísal:
Souhlas excellent car 1
Měl jsem kdysy dávno Focusa 1,6 v hatchbacku, pak sem litoval že sem neval verzi kombi nebo sedan protože mi to časem přišlo jako mikrobus, úzký vysoký a krátký ... ale to je už jedno, já jsem ho koupil od kamaráda ve velice dobrém stavu, sevisovanýho, ale já sem už to pak nějak dál s pravidelnýma prohlídkama neřešil protože sem byl zvyklej z bráchovy octavie kterou sem měl více já než on protože byl furt v zahraničí, a hned po koupi mého prvního auta forda focusa, porucha ECU čily přehrání což bylo tak na tejden pak se to zase pokazilo takže výměna po 20 000km zvlněné brzdové kotouče, po výměně pro změnu vydržely už jen 10 000km tak sem to nechal být, a navíc co by se nestalo dál, palivové čerpadlo udělalo puf ... takže další výměna, o výfuku radši ani nemluvím, poté výměny ložisek u přední nápravy ... 3x !!!!!! ono to není jako moc drahé ale vyměňovat to furt dokola kvůli neschopnosti Fordu !!!!! je už ftakt hodně smutný, po 10 000km od koupě se strhla taková lavina závad a to to auto mělo najeto 92 000km najel jsem na něm dalších 50 000 km a prodal za polovinu nákupní ceny a byl sem rád že je ten zlej sen už pryč, TAKŽE DĚKUJU UŽ NIKDY VÍC !!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 20.05.2008 10:12, RE: Brutální nesouhlas ....
anonym napísal:
Měl jsem kdysy dávno Focusa 1,6 v hatchbacku, pak sem litoval že sem neval verzi kombi nebo sedan protože mi to časem přišlo jako mikrobus, úzký vysoký a krátký ... ale to je už jedno, já jsem ho koupil od kamaráda ve velice dobrém stavu, sevisovanýho, ale já sem už to pak nějak dál s pravidelnýma prohlídkama neřešil protože sem byl zvyklej z bráchovy octavie kterou sem měl více já než on protože byl furt v zahraničí, a hned po koupi mého prvního auta forda focusa, porucha ECU čily přehrání což ...
Ahoj, prosím tě, jaký to byl rok výroby? A kolikátého majitele měl? Díky!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 14.09.2008 19:52, RE: zatekani do focuse
anonym napísal:
teče ti to kolem pylového filtru.musíš utěsnit plast u okna spolujezdce-silikonem. ja jsem mněl stejnou závadu. to je mínus u focusu.
reagovať
1 2 3

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.