Tomi napísal:
při 130 točí 3000???Může to někdo potvrdit? Protože aby 1,2 dokázala točit 3000, to se mi nezdá, když ostatní točí 4000. Dále mě zaujala "plná výbava", akorát nemá klimu (což beru jako základ). A vůbec se nedivím dodělaným "xenonům", tyhle Punta v noci prý skoro nesvítí.
A pokud jsem něco nepřehlédnul, tak autor nezmiňuje "plnou výbavu", ale výbavu jako plus. A je obecným faktem, že "běžná" punta II coby ojetiny mají výbavu obsáhlejší než fabie I, které jsou jejich přímou konkurencí. Kdo ale chce klimu, musí koupit tohohle fiata původem ze zahraničí, protože když jsme to v roce 2002 kupovali my jako nové, tak prostřední výbava Class měla jen jeden airbag, za to el. ovládaná a vyhřívaná zrcátka v laku. Rádio na kazety bylo s příplatkem tuším 8 000. Celé to vyšlo na 320 tisíc.
Před rokem a půl jsem pro (nyní už bývalou) přítelkyni kupoval 5dv 2003 (ale před faceliftem) původem z Francie, ve výbavě bylo 6 airbagů, klima a origo rádio Blaupunkt na CD. U ojetiny je to holt o tom, odkud a jaké auto se dotáhlo, ale také o kompromisech - buď je menší nájezd a/nebo výbava, nebo cena a potažmo horší stav
Můj otec si ve stejné době, jako jsme vybírali to punto pro partnerku, koupil coby druhé auto právě po původních dobrých zkušenostech už faceliftovaný 3dveřový model, takže ze zkušenostmi se třemi punty II si dovoluji tvrdit, že jsou to dost spolehlivá auta, kor pokud o ně bylo postaráno, jak by mělo - což třeba u svého fusiona určitě tvrdit nemohu, Ford mě zklamal jak (novým) autem, tak svým přístupem k servisu a reklamacím.