cxl napísal:
Ale blbost, staci si zjistit par zakladnich faktu (jako kolik je celkem CO2 v atmosfere, kolik je CO2 v oceanech, kolik ho vypousteji lide, kolik priroda a co se deje s CO2 v oceanech kdyz roste teplota). Google.
Klause jsem necetl, neprijde me jako relevantni zdroj. Fakt je ze je to od nej docela chytry - za par let bude Gore podvodnik a Klaus prorok...
... s tím prorokem bych to neviděla tak růžově ,-)
Pokud já jsem četla, během pěti-deseti let se definitivně rozpadne severní ledový pól a těch 20.000 vědců, kteří se problematice desetiletí věnují, má trošičku jiný názor, než ten bývalý ekonom co profesuru až jako politik získal..
Těch automobilek zabývajících se vodíkem je docela dost, v kalifornii Arnie buduje čerpací stanice jedna radost, v německu jich také pár máme (i já vím o dvou), "hotové" vozy má honda, bmw, mazda má připravený vodíkový wankel ...
Ale to je jen začátek. Je (jen) otázkou času, než se naučíme vodík masově (a levně) vyrábět a je jen otázkou (pravda, asi delšího) času, než bude proměna na vodík probíhat ve voze (přibližovadle).
PS: Mrkněte co se NEskutečné (a "vědeckým" teoriím odporovalo - pravda "tehdejším" .-) ještě před pár desitkami, neřku-li stovkami let zdálo ..