0
späť

diskuze k tématu: DEKRA vs. TÜV - které vozy jsou nejspolehlivější?

kategórie zaradenia témy:
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 07.01.2009 13:03, RE: Dotaz na Kylie - Technická kontrola podle Dekra
TOM napísal:
Napsal jsem snad něco z toho co mi podsouváte?
Proč raději neřeknete kolik těch náprav ze sto kontrol upadne, když to není vyjíměčný. 10? 20?
Proč raději nenapíšete jak souvisí ta prasklá žárovka s turbem, nebo volný čep se setrvačníkem?
Ale o nějaké "upadlé nápravy" přeci VŮBEC NEjde! To je přeci NAPROSTO NEdůležité/NEpodstatné. Jde o to, že STK (narozdíl od DEKRA) NEplní svoji funkci. NEplní/NEfunguje/NEsplňuje PODSTATU/SMYSL své funkce (diskuze o žárovce i nápravě je ... o ničem ....nebo CO tím myslíte?)
Pořádná technická kontrola prověřuje vše - což se prostě v česku NEděje (a NEvěřím, že byste to NEvěděl ,-)
Co se klasických "poruch" týče, tam je "vhodnější" zase ADAC statistiky použít, ale právě PROTO zde OPAKOVANĚ píši "...informace, data, testy, statistiky .. zleva/zprava sehnat .. protřepat/promíchat .. použít ..." - a NEměním názor, TAK by se to mělo dělat, TAK je to "správně"
PS: Naopak VŽDY upozorňuji, že jeden test, jeden údaj, jednu statistiku "z kontextu" "vytrhnout", na jeden jediný "test/údaj" se "upnout" to nemusí byt to nej-chytřejší (ale to zde ne až tak neobvyklé cizí /odbornou, kvalifikovanou/ práci "shazovat", či až "zatracovat" "zpochybňovat", či se dokonce "vysmívat" - to mi příjde "extrém" na druhou stranu (a ŽÁDNÝ extrém není/nebývá správný-rozumný).
PPS: A když mne budete "zlobit" - ne(jen) vy ... "vypustím" na vás své "profíky" (jejichž slova tady jen trochu "neumětelsky" "tlumočím" ,-)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 07.01.2009 13:56, RE: Dotaz na Kylie - Technická kontrola podle Dekra
Kylie napísal:
Ale o nějaké "upadlé nápravy" přeci VŮBEC NEjde! To je přeci NAPROSTO NEdůležité/NEpodstatné. Jde o to, že STK (narozdíl od DEKRA) NEplní svoji funkci. NEplní/NEfunguje/NEsplňuje PODSTATU/SMYSL své funkce (diskuze o žárovce i nápravě je ... o ničem ....nebo CO tím myslíte?)
Pořádná technická kontrola prověřuje vše - což se prostě v česku NEděje (a NEvěřím, že byste to NEvěděl ,-)
Co se klasických "poruch" týče, tam je "vhodnější" zase ADAC statistiky použít, ale právě PROTO zde OPAKOVANĚ píši "...
Ale tady se mi zdá,že nerozumíte vy nám.samozřejmě,že vše co píšete vím. Ale pořád myslete na to,že to tu čte plno lidí co ví sotva desetinu toho co vy nebo já.
A když si pak od vás přečte - není vyjímka,že padají nápravy...zmate ho to. Ale na této straně dost - to jen abyste občas nemátla zmatené čtenáře. Stejně jako když jste napsala, že Passat je 100 -150 - 200tis dražší než C5. Uvědomte si jak toto může neznalého člověka zmást. Myslete na to,že nepíšete pro mě či ....Já si to umím přebrat. ale pište pro ty, co tu informace hledají a nemaťte je.
V čem je podle mě hlavní spor celé diskuze pod tímto tématem je v tom,že vy si myslíte, že lidi nevěří Dekře a TUV, protože nevěří poctivosti STK. Jenže místní odpůrci nevěří těmto statistikám, protože testují něco jiného než si oni představují pod pojmem spolehlivost a poruchovost.
No a vy to otočíte směrem,že češi mají z komunismu nedůvěru k tomu a tomu a neúctu k autoritám a práci jiných podcenují. O tom to není.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 07.01.2009 14:43, RE: Dotaz na Kylie - Technická kontrola podle Dekra
TOM napísal:
Ale tady se mi zdá,že nerozumíte vy nám.samozřejmě,že vše co píšete vím. Ale pořád myslete na to,že to tu čte plno lidí co ví sotva desetinu toho co vy nebo já.
A když si pak od vás přečte - není vyjímka,že padají nápravy...zmate ho to. Ale na této straně dost - to jen abyste občas nemátla zmatené čtenáře. Stejně jako když jste napsala, že Passat je 100 -150 - 200tis dražší než C5. Uvědomte si jak toto může neznalého člověka zmást. Myslete na to,že nepíšete pro mě či ....Já si to umím přebrat. a...
Hmm, zrovna jsem se chystala vám odpovědět "nahoře" a pochválit za ten konkrétní "rozpis" cen ...
Hmm, asi máte (víceméně) pravdu, jen v té poslední větě bych nesouhlasila - tam to opravdu "vidím/cítím/zažívám" "jinak" - tedy nejsem si jista, co myslíte tím "o tom to není", ale to s tou "nedůvěrou" a asi i "neúctou" (šlo by to jistě vyjádřit "lépe/přesněji") to ... tak nějak to myslím vskutku je ..
Víte, já takového servry mám jako "odreagování" (znám kolegy s MENSA IQ, kteří se málem na telenovelu kouknou - prostě aby se "odpojili"). Navíc mně autíčka opravdu baví a vím (to nemyslím jako "vytahování se" nebo něco takového) že o nich něco vím ... a prostě mne to "baví". Vím že se někdy vyjdadřuji "nezvykle/komplikovaně" (to mi někdy říkají i v práci .-), ale ... s tím se asi nic moc nedá dělat. Tedy pokud budu psát někam jeden článeček, tak se třeba mohu pokusit ho napsat ... "bubovzdorně" (psala jsem text do jedněch českých novin a přesně o to mne požádali a opravdu jsme "upravovala"), ale já většinou "mrknu" a opravdu docela "svižně" svůj příspěvek napíšu a ... prostě ho napíšu "po svém" - takhle píši, takhle "myslím", tohle jsem prostě já
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 07.01.2009 14:47, RE: Dotaz na Kylie - Technická kontrola podle Dekra
Kylie napísal:
Hmm, zrovna jsem se chystala vám odpovědět "nahoře" a pochválit za ten konkrétní "rozpis" cen ...
Hmm, asi máte (víceméně) pravdu, jen v té poslední větě bych nesouhlasila - tam to opravdu "vidím/cítím/zažívám" "jinak" - tedy nejsem si jista, co myslíte tím "o tom to není", ale to s tou "nedůvěrou" a asi i "neúctou" (šlo by to jistě vyjádřit "lépe/přesněji") to ... tak nějak to myslím vskutku je ..
Víte, já takového servry mám jako "odreagování" (znám kolegy s MENSA IQ, kteří se málem na telenov...
já vím,já už vás "znám" ...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 07.01.2009 14:56, RE: Milý TOM(e)!
TOM napísal:
Rozdíl mezi C5 a passatem stejný ročník je 100 - 150 tis a až 200 tis... Není to dost silně zavádějící informace?? Záměrně tak podaná? Když tomu někdo nerozumí,tak si řekne - hmmm,ta C5 je fakt podcenovaná! Ale tak to přece není !! Nemůžete srovnávat nejlevnější C5 s nejdražším Passatem. 100 - 150 tis může být rozdíl i pro jeden konkrétní model jakékoliv značky. Nehledě na to,že rok 06 je již Passat nová generace a tam vždy dochází k cenovému skoku.
Zkusme se podívat na konkrétní čísla : ( j...
Jsem ráda, že jste si čas našel a KONKRÉTNí/PŘESNÉ ceny uvedl. Rozhodně jsou tu stále výrobky koncernu vw (kupodivu také ne všechny stejně - i když "stejné", "stejné" díly používající - vpodstatě jsou) vnímány jako "spolehlivější", což např. u onoho Passat ne vždy a zdaleka ne tak jak si většina představuje, platí.
Ale během posledního roku dle statistik (o tom se psalo snad i tady - rozhodně to bylo nějaké české médium) se bazarové ceny dost VÝRAZNĚ "narovnávají" - konkrétně úplně nejvíce "propadly/spadly" ceny některých škodovek (zřejmě "poprávu", byly vskutku "přehnané/silně NADsazené") a myslím, že tomu "ještě není konec"
PS: Já vím že "vzhled" má velký vliv, ale třeba zrovna onoho "pašíka" a C5 docela důvěrně znám a ta první C5 pro mne byla snad nejkladnějším nejpříjemnějším překvapením vůbec (trochu paradoxně facelift sice přinesl vzhledovou "atraktivitu", ale poruchovost, byť v "drobnostech/maličkostech", se zvýšila). Ano s tím "vzhledem" C5 z prvních let asi máte pravdu - což je ale "smutné" (hodnotit podle "tvaru" vnějších plechů - vůz který už tehdy měl ve vyšších verzích v sérii xenony, už tehdy měl plnou bezpečnostní výbavu pasivní i aktivní bezpečnosti, už tehdy měl naftový motor s 16ti ventily a dvěma vačkovými hřídelemi atp.) - máte pravdu "vytvarování plechů" většině lidí DŮLEŽITĚJŠÍ zdá se .-(
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 07.01.2009 14:57, ,-)
TOM napísal:
já vím,já už vás "znám" ...
Děkuji (budu to brát jako "lichotku" a pěkný den
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 21.01.2009 23:13, Děkuji frau Kylie
Kylie napísal:
Přijde mi opravdu VELMi humorné, když já "přepíši" něco z NĚMECKÉHO katalogu GEBRAUCHTWAGEN, a ČECH mi o tom NĚMECKÉM voze říká, že to napsali totální idioti a že ty roky co studovali a desetiletí a tisíce hodin co v tom oboru dělají je NULA celá NULA nic - tedy proti JEHO znalostem a rozumu ,-)
Protože německy asi neumíte, zkuste si pro začátek koupit nějaký ČESKÝ přehled ojetin ... (asi zjistíte, že i tam pracují "idioti", nebo alespoň lidé, kteří mají JINÝ názor, než vy)
Mimochodem PROTO j...
Vážím si Vašeho přehledu o automobilech a jsem vždy potěšen,když český hlupák zaslepený VW,nemá vůbec žádný přehled o praktikách koncernu se s Vámi dohaduje.Všichni zaměstnanci "úžasné a domácí"značky škoda,by po zveřejnění výhod jejich ůspoluzaměstnanců" koncernu VW,by asi těžko podpořili odboráře v německu.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 21.01.2009 23:57, Trochu nepřehledný
Buď jsou frajeři od MB či BMW trochu mimo,nebo je ta akce o spolehlivosti a to víme,komedie.Porovnávat MB-S se Škodou Superb je opravdu unikum atd.Možná má německá stk -tuv patent na porovnávání spolehlivosti,ale pokud na svoje auto nehrábnu,tak mám závady a ty se musí někde ukázat.Objektivní by bylo,kdyby všechny značkové servisy vedly a zveřejňovaliyzávady jak záruční,tak i pozáruční!Nějaký tuv mě vůbec nezajímá,pokud nenamažete,chcete aby příště ve všech kategoriích vyhrálo audi kromě motorek?Číslo účtu 168-468830/0600.Bůh ochraňuj ameriku před tuv.
reagovať
1 2 3 4

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.