0
späť

diskuze k tématu: Audi Q7 - komfortní i zábavná?

kategórie zaradenia témy: německá vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 29.03.2008 16:22, RE: ekologové
anonym napísal:
Účelem spotřebních daní je to, aby se spotřeba zdaněných komodit snižovala, nebo alespoň nezvyšovala. To, že se na tom stát nabaluje, to je jiná věc. Stát musí mít zájem na snižování emisí taky proto, že je vázaný mezinárodními smlouvami a emisními limity v rámci EU přidělovaným každý rok jednotlivým státum. Automobily jsou stejným zdrojem znečištění jako továrny a tepelné elektrárny. Rozdíl je v tom, že ze systematického hlediska je zařazujeme mezi mobilné zdroje znečištění. Proč jezdit za 11-1...
Passat C5 i mondeo jsou o dost menší auta. A naftové motory bez filtru pevných částic nejsou pro ekologii žádná výhra, spíše naopak. Jinak Mondeo tdci jsem měl ve firmě taky, po Praze nešlo pod 8,5l na 100. Takže pohádky o spotřebě beru dost s rezervou.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 29.03.2008 18:58, RE: ekologové
anonym napísal:
Účelem spotřebních daní je to, aby se spotřeba zdaněných komodit snižovala, nebo alespoň nezvyšovala. To, že se na tom stát nabaluje, to je jiná věc. Stát musí mít zájem na snižování emisí taky proto, že je vázaný mezinárodními smlouvami a emisními limity v rámci EU přidělovaným každý rok jednotlivým státum. Automobily jsou stejným zdrojem znečištění jako továrny a tepelné elektrárny. Rozdíl je v tom, že ze systematického hlediska je zařazujeme mezi mobilné zdroje znečištění. Proč jezdit za 11-1...
I Osel přece ví, že limity pro benzín a naftu nejsou v Evropě stejné. Nafťák vyrobí více oxidů dusíku o pevných částicích nemluvě, o něco méně neškodného CO2 (rostliny jej potřebují pro život, víme) a jak je na tom poměr silně jedovatého CO nevím. Tip je, že udehtu je horší.... Takže jaká ekologická výhra je nafťák? Praočpak asi v USA nafta patří do traktoru? Nehledě na to, že výroba turba taky není zadarmo, zatímco šest nebo osm válců v benzínu turbo nepotřebuje (i když je mít může). Ona i čtyřhrnková 1,6 s 90 kw na normální jízdu stačí. O hybridech se nemá cenu bavit. I Hummer je ekologičtější, protože hybrid potřebuje akumulátor, že... . Já preferuji benzín a v obyčeném autě (Epica) mě stačí dvoulitr šestiválec se 105 kw. Spotřeba (fyzická, ne počítač) 8,7. Před tím jsem měl Nubiru a Lacíka, oba s 1,6, spotřeba 7,8 a 8,1. Rozhodně jsou všichni tři korejci ekologičtější než Octávka s TDi, co táhne božsky vodcpodu, na hlínách a skřídlem a se spotřebou 3l nafty na 100km... .

Osel
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 29.03.2008 20:32, edmund
Jsem nejchytřejší, rozumím všemu.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 30.03.2008 11:38, RE: ekologický problém
Petr - TipCars.com napísal:
To není špatný nápad testy kol jsem nikde nenašel, díky za dobrý tip ))
Super, kudy vede vaše testovací jízda a kdy a v kolik vyjíždíte? Přijel bych se mrknout na ten test osobně
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 30.03.2008 18:34, RE: edmund
anonym napísal:
Jsem nejchytřejší, rozumím všemu.
Je hodně hloupé,když někdo věnuje čas tomu,aby otestoval nějaké auto a z 85-ti příspěvků se k tomuto tématu vztahují asi tak tři.Chtěl bych vidět,jak asi vypadají ti debilové,kteří nemají na práci nic jiného,než jen pomlouvat buď auto nebo ještě lépe rovnou jejich majitele.A nejvíc se směji těm,kteří si hrají na ekology a všechno,co žere víc jak deset litrů,považují za zkázu planety.SUV jsou zkrátka trendem,který se řídí poptávkou,takže když je o tato auta zájem,tak proč je nevyrábět?Jsem přesvědčen o tom,že kdyby nešlo o tolik peněz,tak má SUV takových 70 procent lidí.A to nejen kvůli image,ale hlavně kvůli bezpečnosti.U mě to bylo první kritérium,podle kterého jsem se rozhodoval při koupi,jelikož sebou vozím manželku a tři děti a nechci o ně přijít kvůli nějakému frustrovanému machýrkovi s vytˇuněným Golfem.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 30.03.2008 21:54, edmund
Mám vytuněnýho golfa a doprotisměru to do tebe našiju.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 01.04.2008 09:48, RE: edmund
anonym napísal:
Mám vytuněnýho golfa a doprotisměru to do tebe našiju.
tak jo,edmunde,našij to do mě.já to přežiju a zasměju se nad tvou zohavenou mršinou...
reagovať
  1 ... 3 4 5

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.