0
späť

diskuze k tématu: Audi A7 3.0 TDI - podrobné zhodnocení majitelem po prvních 13 tis. km.

kategórie zaradenia témy: německá vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 12.04.2012 21:25, RE: šetření na palivu
tomaskrtek napísal:
protože jsem chtěl FXko a potřeboval jsem něco na dobu než ho vyberu a koupím. což trvalo 3/4 roku. byla to zajímavá nabídka, 4 roky staré auto koupené v ČR s doloženým pravidelným servisem, najeto 130k, nebourané, ve velmi pěkném stavu za 300k.
A za kolik jsi ho pak prodal? Pověst moc dobrou neměl, po 4 letech na pětině ceny ...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 12.04.2012 21:34, RE: šetření na palivu
Koloss napísal:
Ten VelSatis není dobrej případ. Fakt bych nechtěl být v kůži dealera, když by někdo naprosto nezávazně chtěl vidět auto za 1,5 mega a já ho měl koupit na sklad a pak se třepat, že on přijde, koukne a řekne děkuji nechci. Co pak s neprodejným předraženým šuntem? Velkej dealer v Německu si proti tomu může být jistý, že mu tam ta Audina nezůstane stát, obecně v tom rozsahu prodeje může mít jedno auto klidně na skladě. Takže při očekávání faceliftovaného modelu pobídne zákazníka sundáním marží. Neh...
Ale je. Koupit auto (jakýkoli za jakýkoli prachy) podle prospektu? Ve "vlajkových lodích" jezdí jednatelé, příp. ředitelé salónů - tak proč z toho dělat problém?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 12.04.2012 21:43, RE: šetření na palivu
Koloss napísal:
A za kolik jsi ho pak prodal? Pověst moc dobrou neměl, po 4 letech na pětině ceny ...
šlo do rodiny, taže za 250, což mi nabídli i na výkup v Áčkách. tu pověst mu kazila hlavně extrémně poruchová třílitrová nafta od Isuzu, problémy s elektrikou a pověst drahého servisu. já byl naprosto spokojený.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 12.04.2012 22:02, RE: AUDI versus SVĚT
Koloss napísal:
Myslím, že to není přesné. S určitými příjmy si Němec může koupit prémiovku ale nemusí. Jenže v určítých kruzích se prémiovka očekává, jinak je na tom člověku něco divného.
Petr-Tipcars: Recht, v určitých kruzích je člověk podezřelý, prostě nezapadne bez prémie v garáži, dovolené ve formě expedice, určitých hodinek, určitých doplňků, určitého oblečení, určitých navštěvovaných podniků, určitého preferovaného alkoholu, určitého způsobu trávení volného času. A nenuceného nekřečovitého zmiňování toho všeho zásadně jen v příhodných momentech. Může nastat situace, kdy je člověk kruhem lidí, s nimiž se stýká, tlačen do všech těchto věcí. Málokdo pak odolá tlaku očekávání. Toto není vyjádření preference či odsudku, toto je fakt...A platí to ve větší míře na každém "levelu" sociální pyramidy....Od českého praktika se očekává co? Octa? Golf? Od jeho německého kolegy Audi/MB/BMW/možná Volvo. Hranice vnímání luxusu jsou posunuty k jiným značkám nebo pečlivě vybíraným veteránům...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 12.04.2012 23:59, RE: AUDI versus SVĚT
Koloss napísal:
Ty dotace státu za luxusní hybridy jsou horší zvěrstvo, než sportovní A7 v dieslu. Nechápu, proč by z daní obyčejných lidí mělo být někomu přispíváno na luxusní auto. Pokud se mají hybridy rozšířit, tak jedině v tom případě, že jejich spotřeba ve městě bude třeba pod 4 litry. Ať je jak chce velké, primárním kritériem by měla být jedině spotřeba, ne jen nápis na zadku auta a jeho spotřeba je vyšší než většiny aut okolo. Ekologisti nadávají, že ČR nemá dotaci na hybridní auta. DÍKY BOHU ZA TO!!!!
Nafta se taky (v téměř celé Evropě) dotuje nižší spotřební daní. A to přesto, že produkuje násobně víc karcinogenních látek. Porovnejme třeba se Švýcarskem, kde je nafta méně ekonomicky výhodná. A že některá velkoměsta preferují typ pohonu co generuje minimum karcinogenních látek? Považuješ zastupilstvo Londýna za bandu idiotů když si tohle odhlasovali?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 07:18, Boltone
Boltone, přistavte mi dnes nějaký vůz plný překvapení, již mám dosti ošidných BMW a Mercedesů, zvolte tu neznámou značku se čtyřmi kyblíčky.
Který?
Nevím vemte to kupříkladu dle data, dnes máme sedmého, barvu volte, aby ladila k šálku mého čaje, nebo k manžetovým knoflíčkům.
Samozřejmě, že budete řídit Vy, až po sdělení Vašich dojmů bych snad o projížďce uvažoval, ale po zkušenostech lorda Stapletona si nejsem zcela jist, uvidíme.

Omlouvám se, ale tahle recenze, byť je výmluvná, mi připadala jako scénář k Pytlákově schovance ))
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 08:28, RE: šetření na palivu
Pepe napísal:
Ale je. Koupit auto (jakýkoli za jakýkoli prachy) podle prospektu? Ve "vlajkových lodích" jezdí jednatelé, příp. ředitelé salónů - tak proč z toho dělat problém?
Ten Val Satis byl tak hnusnej, že ho ani ředitel salónu nechtěl...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 10:28, RE: AUDI versus SVĚT
Koloss napísal:
No dobře, není to jen o penězích, ale u těch levných ojetin to tak často podáváš. Je pravda, že tříválcové TDI v malém autě je hovadina a stejně tak čtyřválcové SDI ve Fábii dokáže vzít radost ze života.

Jenže u vyšších tříd jsou přece jen jiné nároky a i jiné možnosti. Dunění naftového čtyřválce v luxusním autě je trapas, šestiválce v naftě mají jiný zvuk a to i zvenku. Ačkoli jsem příznivcem benzínu, musím říct, že zvuk některých naftových šesti a osmiválců mi přijde zajímavý a možná i příj...
Nechtěl bych tady vyvolávat debaty kdo je snob a nebo není, specifikum české kotliny je trochu jiné než v německu. U nás z větší části populace pořád převažuje mínění že kdo má na auto 1,5mil+ je bývalý vekslák ,pasák nebo podnikatel s LTO ..
Spíš jsem chtěl reagovat na čistotu spalin u benzínu vs. diesel. Chápu že zarytý fanoušek benzínu ši časopis DIESEL nekoupí, ale právě v jarním čísle se Vaculík zabývá emisemi dieselových a benzinových aut při vysoké zátěži a světe div se, moderní benzín vypouští víc škodlivin než 20let stary MB bez katalyzátoru, a co je ještě horší všechny homologační normy splňuje:( Moderní diesel už není ta hrůza co byla před 20 lety, fitry pevných částic odstranili největší škodliviny.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 10:51, RE: AUDI versus SVĚT
ctverak napísal:
Nechtěl bych tady vyvolávat debaty kdo je snob a nebo není, specifikum české kotliny je trochu jiné než v německu. U nás z větší části populace pořád převažuje mínění že kdo má na auto 1,5mil+ je bývalý vekslák ,pasák nebo podnikatel s LTO ..
Spíš jsem chtěl reagovat na čistotu spalin u benzínu vs. diesel. Chápu že zarytý fanoušek benzínu ši časopis DIESEL nekoupí, ale právě v jarním čísle se Vaculík zabývá emisemi dieselových a benzinových aut při vysoké zátěži a světe div se, moderní benzín v...
Tak to je snad samozřejmé, že se to musí v časopise diesel takto prezentovat.
Zajímavé však stále je, že jediná Evropa měla úlevu pro naftové spalinové normy, když mají o tolik lepší výsledky v zátěži. Jinak např. Kalifornie je doslova pověstná přísností spalinových norem kvůli smogu a aby vyhovělo naftové auto, musí se výrobce opravdu hodně snažit.
Vaculíka jsem měl rád, ale pár jeho článků na téma dieselové motory jsem zrovna v poslední době četl a některé závěry, které dělá, mi přišly demagogické a nekriticky pro-dieselovské. Přičemž opravdu jedinou výhodou dieselu pro osobní dopravu, která zásadně nevyužije vysoký točivý moment v nízkých otáčkách, je skutečně spotřeba.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 12:30, RE: Boltone
roth21cz napísal:
Boltone, přistavte mi dnes nějaký vůz plný překvapení, již mám dosti ošidných BMW a Mercedesů, zvolte tu neznámou značku se čtyřmi kyblíčky.
Který?
Nevím vemte to kupříkladu dle data, dnes máme sedmého, barvu volte, aby ladila k šálku mého čaje, nebo k manžetovým knoflíčkům.
Samozřejmě, že budete řídit Vy, až po sdělení Vašich dojmů bych snad o projížďce uvažoval, ale po zkušenostech lorda Stapletona si nejsem zcela jist, uvidíme.

Omlouvám se, ale tahle recenze, byť je výmluvná, mi př...
))))
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 16:20, RE: Boltone
roth21cz napísal:
Který?

Omlouvám se, ale tahle recenze, byť je výmluvná, mi př...
Přesně tak typickej doktúrek, jak všichni doktoři děsně namachrovanej. mám super elegantní a sportovní káru, jako sám jsem taky děsně elegantní a drsnej. S kámošema doktúrkama si v golfovym nebo jakym klubu budem povídat jak sou ty naše auta drsný a jakej si nastavim podvozek až pojedu domů. Hlavně je děsně chudej, musí šetřit každy euro jak tady píše, to nechápu hlavně má káru za mega a púl. Měl by si skusit vydělávat prachy pořádnou prací, pak by čuměl. Přeju vám pane, strčte si tu audi třeba někam! já to neprotřebuju, su spokojenej s tim co mám.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 17:16, RE: Boltone
ostraVAC napísal:
Přesně tak typickej doktúrek, jak všichni doktoři děsně namachrovanej. mám super elegantní a sportovní káru, jako sám jsem taky děsně elegantní a drsnej. S kámošema doktúrkama si v golfovym nebo jakym klubu budem povídat jak sou ty naše auta drsný a jakej si nastavim podvozek až pojedu domů. Hlavně je děsně chudej, musí šetřit každy euro jak tady píše, to nechápu hlavně má káru za mega a púl. Měl by si skusit vydělávat prachy pořádnou prací, pak by čuměl. Přeju vám pane, strčte si tu audi třeba...
kurde kdo nefara na šachtě je budižkničemu! kdo neni od mouru až za ušiskama ten je lempl
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 18:26, RE: AUDI versus SVĚT
Petr S napísal:
Nafta se taky (v téměř celé Evropě) dotuje nižší spotřební daní. A to přesto, že produkuje násobně víc karcinogenních látek. Porovnejme třeba se Švýcarskem, kde je nafta méně ekonomicky výhodná. A že některá velkoměsta preferují typ pohonu co generuje minimum karcinogenních látek? Považuješ zastupilstvo Londýna za bandu idiotů když si tohle odhlasovali?
Jestliže ta dotace nezohledňuje skutečný přínos, tak jsou idioti. Tedy, jestliže se z daní všech lidí někomu přispěje na luxusní auto, je to hovadina. Jestliže velká hybridní limuzína spotřebuje v městském provozu stejně paliva jako třeba VW Polo, proč by ta limuzína měla dostat dotaci a Polo ne?

Rozdílná spotřební daň na naftu je kvůli nákladní dopravě a těžko se bude rozdělovat nafta pro kamión a pro Octu v dehtu na hlinách.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 18:34, RE: Boltone
ostraVAC napísal:
Přesně tak typickej doktúrek, jak všichni doktoři děsně namachrovanej. mám super elegantní a sportovní káru, jako sám jsem taky děsně elegantní a drsnej. S kámošema doktúrkama si v golfovym nebo jakym klubu budem povídat jak sou ty naše auta drsný a jakej si nastavim podvozek až pojedu domů. Hlavně je děsně chudej, musí šetřit každy euro jak tady píše, to nechápu hlavně má káru za mega a púl. Měl by si skusit vydělávat prachy pořádnou prací, pak by čuměl. Přeju vám pane, strčte si tu audi třeba...
A co takhle zkusit vystudovat vysokou a pak třeba zachraňovat životy. To je na vás nějak moc? Ona to není poctivá práce? Nebo je snad nějak lehká? Že jde člověk za svým snem, tvrdě maká a pak si ho splní, tak je ten špatnej? Chce se mi blejt.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 18:42, RE: Boltone
Koloss napísal:
A co takhle zkusit vystudovat vysokou a pak třeba zachraňovat životy. To je na vás nějak moc? Ona to není poctivá práce? Nebo je snad nějak lehká? Že jde člověk za svým snem, tvrdě maká a pak si ho splní, tak je ten špatnej? Chce se mi blejt.
Co zachraňovat životy. Dělat umělý kozy, to je poslání takovým by měli pozlatit ruce!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 19:04, RE: Boltone
Michal napísal:
Co zachraňovat životy. Dělat umělý kozy, to je poslání takovým by měli pozlatit ruce!
Ty jsi se vším hned hotový. Asi máš víc informací. Ale jestli závidíš, tak vystuduj a můžeš jít do toho.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 19:35, RE: Boltone
ostraVAC napísal:
Špatně pochopeno, líbil se mi tön a vyznění recenze, ale to že je pán zřejmě neurolog v Německu mě celkem netrápí, musel se dost nadřít aby se tam dostal a výdělek tomu odpovídá, musel makat, není to restituent, nikdo mu nedal bezúročnou půjčku na půl mega ani mu strýček nepůjčil peníze na byt (nebo v to aspoň doufám ) )
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 20:42, RE: Boltone
Koloss napísal:
Ty jsi se vším hned hotový. Asi máš víc informací. Ale jestli závidíš, tak vystuduj a můžeš jít do toho.
Just kidding
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 20:57, RE: Boltone
ostraVAC napísal:
Příspěvek příšernej, ale dobrej sportovní nick. Já bych si dal raději ostraVACKA.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 13.04.2012 22:02, RE: AUDI versus SVĚT
Koloss napísal:
Jestliže ta dotace nezohledňuje skutečný přínos, tak jsou idioti. Tedy, jestliže se z daní všech lidí někomu přispěje na luxusní auto, je to hovadina. Jestliže velká hybridní limuzína spotřebuje v městském provozu stejně paliva jako třeba VW Polo, proč by ta limuzína měla dostat dotaci a Polo ne?

Rozdílná spotřební daň na naftu je kvůli nákladní dopravě a těžko se bude rozdělovat nafta pro kamión a pro Octu v dehtu na hlinách.
Ber to tak, že lidi co jezdí těmahle autama, by bez hybridu jezdili ve městě za 12-13L benzínu na sto, nebo 8L nafty. Polem asi opravdu jezdit nebudou. Takhle jezdí hybridem za 7.5L a neprodukují saze.
reagovať
  1 ... 5 6 7

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.