zigi napísal:
Jsem rád že někdo tady někdy se mnou souhlasí :)
Jasný no, s tím domácím trhem to je bez debat. Když pojedete do Francie, určitě nepovedou v prodeji škodovky, stejně tak v Italii nebo kdekoliv v Japonsku. Domácí značka je vždy v tom daném státě navrcholu a to nelze změnit. To že domácí značka je tady dražší než v zahraničí je celkem divný, pro domácí zájemce je to podpásovka, kterou stejně přehlíží a dál kupují, je to od Škodovky hnusný tah proti čechům, ale když to kupují, tak prostě vedení ško...
přesně tak - díky Škodě že si drží ty ceny! Oktavie je poslední model nad kterým bych uvažoval (Roomster a Fabie se mi vůbec nelíbí, Superb je určitě kvalitní ale viděl jsem ho live a vypadal ještě hůř než na fotkách, no a když dají Oktávku do nového dizajnu tak pro mně taky skončila).
Díky tomu, aby se prosadili, musí ostatní výrobci nasadit hodně agresivní cenovou politiku. A to je jen a jen dobře pro zákazníka. Pro koho není Škoda srdcovka, vybere si víc než dobře.
Ano, uznávám, individualizace je u Škodovek obdivuhodná. Ale já upřednostním levnější konkurenci s normální výbavou, než možnost dovybavit si to milionem serepetiček za nehorázné sumy, hlavně když v základu pomalu nemám ani ten volant....
Tím netvrdím, že Škoda je špatný vůz. Podle mně jsou to výborná auta, bohužel jejich dizajn mně nesedl. A ospravedlnit vyšší cenu si já osobně dovedu jenom u miláčků - Saab/Volvo.