ivan2 napísal:
Neodpověděl jsi mi na otázku
. Wikipedie je asi všechno možný, jen ne debilní. Ještě bych chtěl říct jednu věc, nejsem pro zákony na všechno možný a na kdejakou ptákovinu, naopak, čím míň tím líp. Jenže dokud bude mít řidičák každej trouba, což dneska má, tak je zákon na zimní gumy na sněhu podle mě zcela na místě. To že teď se ohroženej necítíte už zejtra nemusí platit a v momentě, kdy se na vás bude řítit stovkou rozhozený auto, už s tím jaksi nic nenaděláte. Proto je prevence. Na druhou st...
Odpověděl, jsem libertarián. Wiki je relevantní zdroj informací o obecných, místopisných a technických oborech, které nelze rozporovat ale filozofie a politika však není nikterak kvantifikovatelná a proto si o takových údajích (obzvláště pokud do ní mohou zasahovat uživatelé) netřeba dělat iluze (pravo levo politické rozdělení je totální kokotina používaná prostoduchými redaktory médií a papouškovanými všemi, kteří se cítí povoláni vyjadřovat se na veřejnosti aby měla lůza jasno v pojmech). Až se na mě bude nějaký debil řítit stovkou, bude jasné, že mě zákon neochrání a také mi bude jasné, že se tak rozhodl ten idiot v autě. Bohužel toto rozhudnutí debila, že se na mě bude řítit stovkou není zákonem ani čímkoli jiným ovlivnitelné(možná výchovou a více tím, že mu okolí naznačí že řítit se stovkou na ostatní řidiče je kravina) a zcela zapadá do teorií chaosu neuchopitelných zákonem. Já vím že to myslíš dobře, bohužel mluvíme o procentuelně zanedbatelných situacích, které už nelze ničím ovlivnit (rozhodně ne zákonem) a jejich důsledek na chod společnosti je malý (bourat se prostě bude, méně ne díky zákonu, ale díky dalším aspektům provozu) naopak důsledky pro společnost jsou velké - finanční chod takového aparátu, který se snaží pokrýt všechny eventuality provozu je prostě drahý a nakonec i neúčelný, vzájemný respekt řidičů bude malý a klesne respekt k těm zákonům které mají smysl atd. nemluvě o nemožnosti dohledu za neúměrných nákladů.. No a samozřejmě nakonec to nejlepší, vše se samozřejmě vyřeší finanční sankcí, za kterou hříšník má zafixováno, že má odpuštěno a hřešit může dál. Ne,ne zákon nikdy neudělá z člověka racionální bytost je potřeba ctít a respektovat rozhodnutí jednotlivců a trestat až za skutek, protože jedině tak v lidech lze vypěstovat ODPOVĚDNOST....