0
späť

diskuze k tématu: Zimní pneumatiky poprvé povinně

kategórie zaradenia témy:
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 19:05, RE: A je to tu
Pepe napísal:
Možná to nebylo z mého prvního příspěvku patrné, ale já se doslova na.eru, když zase vidím "test ADAC". Nemusím číst dál, abych věděl, že nejlepší jsou Continentaly... Sice v řadě parametrů jsou jiné gumy lepší, ale i kdyby byly do čtverce, tak jsou ve výsledku Cont. nejlepší. Jen je třeba vhodně zvolit důležitost kritérii, a zdůvodnit je.
nedám na názory jiných, ale na FXko jsem kontíky koupil a jsem hodně spokojenej. fakt je že jsou podstatně tišší než letní good year, a provozně komfortnější.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 19:08, RE: Povinné zimní pneu
typek napísal:
Jste oba k smíchu: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007111101

Tohle jsem napsal před 4 lety a podobného fópá (tedy přímé srovnání letních a zimních na suchém a mokrém povrchu v zimě) se už nikdy žádný autoklub nedopustil. Výsledky testů jakékoli vylobované uzákoněné doktríny musí být nezpochybnitelné, tedy testy už nově vycházejí tak jak mají!!! (tedy letní pneu se promění v 7C nad nulou v neovladatelné puky a zabíjejí a požírají matky s dětmi a kdo jezdí od listopadu do dubna na...
My, co na sněhu (mokru, vlhku, ledovce, sněhovce) howno umíme, nedejbože aby to toho přišel kopec směrem dolů, a ještě ke všemu ty sv.ně cestáři nezvládli udělat tu silnici rovně, holt potřebujem placebo efekt zimní pneumatiky, abysme se odvážili alespoň krokem vyjet ze vrat...
Kdyby lidi používali hlavu nejen k nošení klobouků, byl by ten zákon (a nezáleží na tom, jakej je to paskvil) zbytečnej.
A propos. Ten dědula na dušičky taky asi nejede v ponožkách a sandálích, jako v červenci na nákup do Lidlu, ale pěkně v teploučkejch důchodkách...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 19:17, RE: A je to tu
tomaskrtek napísal:
nedám na názory jiných, ale na FXko jsem kontíky koupil a jsem hodně spokojenej. fakt je že jsou podstatně tišší než letní good year, a provozně komfortnější.
Já neříkám, že to není oprávněný - sám s nima mám výborný zkušenosti, ale takový PR protěžování je mi proti srsti. Osobně si myslím, že z okruhu Mich, Cont, Dunl, GY ev Pir asi nejde šáhnout špatně.
Ten, kdo jezdí málo, nechť si pořídí za polovinu ceny protektory v hobbymarketech (a bude doufat, že půjdou vyvážit). Já bych tu problematiku nepostihoval zákonem, ale spoluúčastí při zavinění nehody - pojišťovny už na to stejně reagujou...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 19:20, RE: Povinné zimní pneu
Pepe napísal:
To sice jo, ale citovaná věta těžce diskvalifikuje zmíněný "právní" rozbor pod ní. Ať si každej jezdí, na čem chce, třeba na loukoťácích ze žebřiňáku, pro mě je používání adekvátních pneu jaksi samozřejmostí. Jestli někdo nepozná rozdíl mezi zimní a letní (a je jedno, jestli v létě nebo v zimě), tak je to jeho věc. Myslím si o tom své, ale soudit ho nebudu... Nepotřebuju k tomu nějaké empirické důkazy, že je třeba zimáky používat, stačí mi vlastní zkušenost, a nutnost vyjet za jakéhokoli počasí....
Já nepotřebuju zákon k tomu, abych už touhle dobou měl přezuto, stejně jako většina lidí. A fakt mě neteší, že politik, úředník, "expert" atd. někde v kanclu opět ví líp než já, co je pro mě nejlepší.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 19:21, RE: Sava
Giorgio napísal:
Ty savy používám už roky k plné spokojenosti ve 3 různých rozměrech na 3 různých autech. Co bych nejvíce vytknul, že se na suché cestě velice rychle opotřebovávají, na dálnici vyloženě mizí před očima, a jsou i celkem hlučné. Nicméně na sněhu proti nim nemůžu říct křivé slovo. Na ledu jsou dobré první dvě zimy, třetí už víc kloužou. Když je srovnám ze zkušenosti se zimními barumkami, matadory a dokonce micheliny (vše ve 14\'\' na fabii I), tak mi přijdou jako jízdně nejlepší volba.
Pro toho, kdo méně jezdí, je to dobrá volba - ideální je ty gumy "spotřebovat" do 4 let, i když neznám policejní metodiku kontrol, jestli se na DOT zaměří. Já Savě říkám "mechovka" - drží na sněhu, ale na hnané nápravě opravdu mizí jako ďas...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 19:32, RE: Sava
Pepe napísal:
Pro toho, kdo méně jezdí, je to dobrá volba - ideální je ty gumy "spotřebovat" do 4 let, i když neznám policejní metodiku kontrol, jestli se na DOT zaměří. Já Savě říkám "mechovka" - drží na sněhu, ale na hnané nápravě opravdu mizí jako ďas...
Pochybuji, že by policie mohla kontrolovat stáří gumy, to není předepsáno. Ostatně řada e-shopů prodává "staré" gumy a protizákonné to není - zkušenost z jara, kupoval jsem 4 Continental EcoContact 3, dodali mi je až do práce, no a o 2 týdny později, když mi je v servisu dávali na auto, tak se mě ptali, jestli vím, že ty gumy byly vyrobeny už v roce 2008. Záruka je na ně plná, takže nebylo co reklamovat...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 20:05, RE: A je to tu
Pepe napísal:
Já neříkám, že to není oprávněný - sám s nima mám výborný zkušenosti, ale takový PR protěžování je mi proti srsti. Osobně si myslím, že z okruhu Mich, Cont, Dunl, GY ev Pir asi nejde šáhnout špatně.
Ten, kdo jezdí málo, nechť si pořídí za polovinu ceny protektory v hobbymarketech (a bude doufat, že půjdou vyvážit). Já bych tu problematiku nepostihoval zákonem, ale spoluúčastí při zavinění nehody - pojišťovny už na to stejně reagujou...
jenže bohužel jsou k dostání celeoroční pneu-jak je to s nimi? FXko jsem koupil na GoodYear Eagle RS-A 265/50 R20 s označením jako univerzální, celoroční pneu. možná to platí v jiném klimatickém pásmu, rozhodně né u nás. na prvním kruháči jsem na nich nedobrovolně driftoval, FXko je primárně zadokolka s připojením předku, takže o legraci postaráno. bohužel v tomto rozměru se zimáky nedělali (pouze nokiany s hřebíky) takže jsem šel do 275/40 a jsem spokojený, nebe a dudy. ale na těch GY bych zimu fakt nedal.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 20:08, RE: Sava
Giorgio napísal:
Pochybuji, že by policie mohla kontrolovat stáří gumy, to není předepsáno. Ostatně řada e-shopů prodává "staré" gumy a protizákonné to není - zkušenost z jara, kupoval jsem 4 Continental EcoContact 3, dodali mi je až do práce, no a o 2 týdny později, když mi je v servisu dávali na auto, tak se mě ptali, jestli vím, že ty gumy byly vyrobeny už v roce 2008. Záruka je na ně plná, takže nebylo co reklamovat...
Nevím, jak je to v zákoně, ale platí 4kola, 4mm a 4 roky. Argumentace je stárnutím (tvrdnutím) gumy. Ale pochybuju, že se většina příslušníků zorientuje v té změti číslic a písmen... Asi jim bude stačit M+S, bez ohledu na to, o jakou srágoru jde.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 20:52, RE: Sava
Pepe napísal:
Nevím, jak je to v zákoně, ale platí 4kola, 4mm a 4 roky. Argumentace je stárnutím (tvrdnutím) gumy. Ale pochybuju, že se většina příslušníků zorientuje v té změti číslic a písmen... Asi jim bude stačit M+S, bez ohledu na to, o jakou srágoru jde.
To vím, dokonce se dříve říkalo, že se mají používat zimáky 4 měsíce - odtud to pravidlo 4x4. Ale v zákoně jsou z toho akorát 4 kola a 4 mm, stáří ne.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 21:39, RE: Povinné zimní pneu
ivan2 napísal:
Vám odpovídat nebudu, je to ztráta času.
Jasně, policajtskej pendrek má jen 60 cm a já mám hlavu moc daleko, co? No hlavně že už to máte uzákoněný, člověk by nevěděl, jestli si má obout ven v zimě sandále, holínky, nebo kumule.....
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 21:43, RE: Povinné zimní pneu
ivan2 napísal:
Ne, představte si že není můj velký vzor. Ale považuju ho za člověka alespoň s nějakými zkušenostmi a podle mě se snaží o správnou věc. Povinné zimní gumy od do je nezbytnost a už to tu mělo být dávno.
O správnou věc se snažil Hitler, Goebels, Stalin, Herodes, Satan, Bůh a všechen ostatní sajrajt, který sbíral body tím, že se snažil zalíbit masám.....
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 21:45, RE: A je to tu
tomaskrtek napísal:
je mi celkem jedno co je to za lidi a co mají za auta, ale není mi jedno až mi při brždění skončí kokot na letních v zadním nárazníku.
Ano, ale trestej jen ty, kteří takto skončí. Chápeš logiku skutku?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 21:53, RE: Povinné zimní pneu
wimmer_day napísal:
Já nepotřebuju zákon k tomu, abych už touhle dobou měl přezuto, stejně jako většina lidí. A fakt mě neteší, že politik, úředník, "expert" atd. někde v kanclu opět ví líp než já, co je pro mě nejlepší.
Příští zimu bude uzákoněná ušanka při teplotách nižší, než 15C protože při nižších teplotách hrozí zčervenání uší a zánět sluchovodu. Neuposlechnutí a nenasazení ušanky při nižších teplotách bude trestáno pokutou 5000 Kč, ve správním řízení 5000-1500000Kč dle závažnosti přestupku. Věci nadřadné dále zvažují schválení a zpřísnění trestu za nenošení pětiprstých rukavic při teplotách pod 10C a palečnicových rukavic pod 7 C a za vážné ohrožení vlastního zdraví zvažují znovuobnovení trestu smrti.... Fakt nikdo nevidíte to že se Vám ti ktreténi naserou úplně všude pod záminkou Vaší bezpečnosti? Vy jim to fakt žerete? (wimmere, tebe nemyslím...)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 22:26, RE: Povinné zimní pneu
typek napísal:
Příští zimu bude uzákoněná ušanka při teplotách nižší, než 15C protože při nižších teplotách hrozí zčervenání uší a zánět sluchovodu. Neuposlechnutí a nenasazení ušanky při nižších teplotách bude trestáno pokutou 5000 Kč, ve správním řízení 5000-1500000Kč dle závažnosti přestupku. Věci nadřadné dále zvažují schválení a zpřísnění trestu za nenošení pětiprstých rukavic při teplotách pod 10C a palečnicových rukavic pod 7 C a za vážné ohrožení vlastního zdraví zvažují znovuobnovení trestu smrti.... ...
Ty mě dycky pobavíš trest smrti za ohrožování vlastního zdraví
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 17.10.2011 22:42, RE: Povinné zimní pneu
David V napísal:
No dyť. I kdyby ten trest smrti měl zachránit jen jediný život....
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 18.10.2011 12:26, RE: Povinné zimní pneu
David V napísal:
Tak, tak. Kázeň musí být. Něco jako ve sportu - nebezpečná hra vůči vlastní osobě...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 18.10.2011 12:29, RE: A je to tu
tomaskrtek napísal:
jenže bohužel jsou k dostání celeoroční pneu-jak je to s nimi? FXko jsem koupil na GoodYear Eagle RS-A 265/50 R20 s označením jako univerzální, celoroční pneu. možná to platí v jiném klimatickém pásmu, rozhodně né u nás. na prvním kruháči jsem na nich nedobrovolně driftoval, FXko je primárně zadokolka s připojením předku, takže o legraci postaráno. bohužel v tomto rozměru se zimáky nedělali (pouze nokiany s hřebíky) takže jsem šel do 275/40 a jsem spokojený, nebe a dudy. ale na těch GY bych zimu fakt nedal.
To označení "celoroční" je snad možné pro jih Evropy, případně pro ty, co když v zimě nemusí, tak prostě nejedou. Mají označení M+S, takže uspokojí, ale nenadchnou...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 18.10.2011 12:36, RE: Sava
Giorgio napísal:
To vím, dokonce se dříve říkalo, že se mají používat zimáky 4 měsíce - odtud to pravidlo 4x4. Ale v zákoně jsou z toho akorát 4 kola a 4 mm, stáří ne.
Nikdy jsem to neřešil, gumy jsem měl max rok starý, a víc než 3 zimy nedaly. Jedno jestli Conti, Mich, nebo Dunl. Ale u "starých" nových je to taky otázka skladování... Měl bych strach, že se válely někdy v koutě a budou přeleželý, následnou bouli bych reklamoval těžko - a asi bych na to ani neměl chuť a čas. Ale není to máslo, aby se tomu něco výraznějšího stalo.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 18.10.2011 16:00, RE: Povinné zimní pneu
ivan2 napísal:
Vám odpovídat nebudu, je to ztráta času.
Upřímě doufám, že někdo brzy navrhne a prosadí zákon o povinném ranním sraní. Nechat to jen tak na lidech je nezodpovědnost. Kam by jsme přišli kdyby si každý chodil srát kdy se mu zamane a někteří aby třeba nechodili vůbec! Co kdyby takoví jedinci sraní schválně zadržovali? Vždyť by je to mohlo ohrozit na životě a zdraví! Kdyby zákon o povinném ranním sraní měl zachránit jeden lidský život, stálo by to za to.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 19.10.2011 16:59, Hysterie kolem zimních pneumatik se stává již trapnou.
Doslova je to už úplně neuvěřitelné. Najel jsem tak kolem 50 t. km ročně. Psal jsem si, kolik km jsem v zimním období najel na sněhu či t.zv. náledí. Byly to tak desítky km. Nepamatuji si v poslední době, že bych se v zimě nachomýtl k nehodě, kde by řidiči neměli na autě zimní pneumatiky. Můžete se na to zeptat kohokoliv, kdo vlastní odtahové vozidlo. Dále poukazuji na servisy, kde opravují havarovaná auta. Rosekaná auta na maděru vždy měla obuté zimní pneumatiky. Když letní, tak pouze lehký ťukanec. Problém je vždy v řidiči. V ničem jiném. Jestliže řidič svítí jak žárovka nad tím, že má v autě 8 SRS, ABS, ESP a jiné, a podle toho jezdí, tak nepomůže nic. Pochopitelně, že zimní pneumatiky mám, protože mi výrobce dal na auto pneumatiky, které mají po obvodě jakési 4 drážky a tu a tam lamelární prořez. Už pouhý pohled stačí na zjištění, že na sněhu se snad ani nerozjedu. O náledí nemluvím. Jestliže zákonodárce předepíše, že budou muset výrobci na auta běžné konzumace dávat pneumatiky, které budou muset splňovat podmínky všestranného provozu, tak hysterie opadne. Jsou daleko vyspělejší státy, kde se to neřeší. Záleží jen na uživateli. Nevím, proč musí mít ZP řidič, který jezdí o víkendu na udržovaných silnicích nakoupit do marketu, případně na návštěvu k příbuzným. Když je psí počasí, tak zůstává doma. Vy co bydlíte na horách, musíte se za každou cenu brodit ve sněhu, smejčíte po Evropě, nebo jezdíte tam, kde nevíte jak bude, si na auto dejte to nejlepší, kam váš rozum sahá. Jenom se opět těším, až napadne první sníh na většině území a truhlíci píšící komentáře do zpráv z prosklených kanceláří, budou zase říkat, že za zácpy a nehody na silnicích můžou řidiči na letních pneumatikách.
reagovať
1 2 3

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.