Ahoj všichni, jezdím už přes dva roky V70 2,4D5. Přebíral jsem ho od kolegy ve 130tkm, teď mám 250tkm. Každému kdo se mi ptá tak co Volvo, říkám co by, furt stejné..
)A každému kdo říká, jó ty sy jezdíš Volvem říkám, že jsem 5 let před tím jezdil octávií a ať se na mě nikdo nezlobí, ale i když ta auta jsou kategorií a cenou nového auta jinde, s cenami nd, servisních úkonů a poruchovostí na tom jsou zcela srovnatelně. Zní to možná uhozeně, ale je to tak. Chci tím jenom říct, že pokud se Vám podaří sehnat auto s prokazatelným nájezdem kolem 150tkm, aspoň pravidelnou výměnou oleje a spotřebních dílů, vůbec se toho nebojte a běžte do toho. Neuděláte absolutně chybu, protože získáte auto s výborným kufrem, navíc lze jednoduše a rychle sklápět nebo posouvat zadní sedadla a ta přední jsou špičková. Co se spolehlivosti týče, za celou dobu jsem dělal olejové čerpadlo (i ve volvu byli hodně překvapeni, protože závada prý velmi ojedinělá. Mechanik ale 3tkm před tím konstatoval, že za stejný peníz měl plnou syntetiku, tak ji prostě do motoru zvyklého na polosyn. nalil..), čidlo vzduchu a ve 230tkm poprvé tlumiče. Spotřebák jako silentbloky přední nápravy, filtry, desky a kotouče se prostě musí měnit u každého auta. Rozvody ve 160tkm 12tKč. Jinak ceny ND: to čerpadlo včetně odtažení stálo originál ve Volvu (jinak má šéf "svého"mechanika..i když si myslím, že je mnohdy dražší než Volvo)...24tKč. Na octavii by stálo stejně.. Ostatní spotřební materiál srovnatelné ceny. Pokud nejste vyložený závodník, budete spokojen, jinak spíš uvažujte jiným směrem. Auto je prostě trošku větší a je to ještě klasické Volvo, takže velmi pohodlné na dlouhé cestování hlavně po dálnici. Jinak ale chybí zpětná vazba od řízení a celkově než si zvyknete Vám může připadat, že auto plave, prostě je měkčí.
Jezdím denně min.180km, 70% dálnice a spotřebu držím na 5,6-6litrů. Poslední rok pouze s Verva Diesel. Mezi výměnou oleje (15tkm striktně dodržuji), spotřeba oleje do půl litru. Pokud tedy hledáte spolehlivé, pohodlné rodinné auto, vřele doporučuji. Obvzláště, když jich začíná i u nás být dost a ceny jsou srandovní. Obvzvláště u tohoto auta bych si ale velmi dával pozor na ujeté km (věřím, že auto ujede bez problémů a nemusí to být patrné ani v interiéru) a ještě na havarované a šptně opravené auto. Pokud auto nebude havarované, tak ani u 6let starého nebude spodek krom výfuku vůbec rezavý. Antikorozní ochranu a ochranu prahů a podběhů má toto Volvo na jedničku.
Šťastnou ruku Vám Přeji
Petr