Sobota 30.08.2008 22:06,
S40 2002 po šesti letech, 1.8, 160.000
Někdo řekne průměr, pro mně je to velmi střízlivé decentni autíčko bez rádoby efektních vyskakanejch chromovanejch umělohmotnejch pitomostí, s nadčasovým designem vevnitř i venku.
Dneska se taková klasika neda sehnat - nesnasim červené a fialové budíky, hliník (vypada jak ešus) a chromované rámečky na každé blbině.
Prima svezení ve městě, čitelně ovladatalené ve 210, při akceleraci mě dostane někdo jen s výrazně silnějším motorem.
Skvělá sedadla, nebolí z nich záda.
Slušné repro.
Podvozek mě nikdy nenechal ve štychu i za velmi nepříznivého počasí, chová se kulturně i na vodě, sněhu, ledu i v 15cm sněhové břečky.
Za celou dobu ŽÁDNÁ závada, absolutní spolehlivost, kromě spotřebáku.
Spořeba něco kolem 8,5 litru při každodenním provozu. Při 200 si cucne, ale to si cucne každý.
Je mi moc líto, ale průměrem to nazvat rozhodně nemůžu, rozhodně to byla vynikající volba. Nové auto srovnatelných vlastností hledám už delší dobu.
1.6 ne: to je na tuhle váhu velmi slabý motor, obzvláště s klimatizací.
Pozor, model 1.8 2002 a 2003 má jiné motory a převedovky: 2002 má motor a převodovku Renault, 2003 Volvo.
2002: výrazně živější motor s plošší charakteristikou, záběr od nízkých otáček, volnější převodovka.
2003: musí se podřazovat při akceleraci, převodovka je jinak uspořádaná, zato přesnější.
Model 2002 bych za model 2003 nevyměnila kvůli výkonu motoru.
reagovať