jiriez napísal:
JJ souhlas, vpředu se člověk po chvíli srovná (do ideálu to má daleko), vzadu má kolena pod bradou vždycky. K tomu známé chrochtání dieselu s brutálním zátahem odzpoda, které se zahřátím motoru neustává. Sharan/Alhambra/Galaxy jsou halt takové parodie na Voyager. V Americe jsem s ním toho najezdil docela hodně, pohodlí jako v obýváku, spotřebu šestiválce jsem při tehdejších cenách benzínu (roky 2000 a 2001) a rychlostních limitech neřešil. A ani se to nesypalo (na rozdíl od kousků prodávaných v Evropě).
Tzv. GSA aut potkávám na silnici čím dál více a jelikož jedno také vlastním, můj kamarád rovněž a vím o mnoha dalších lidech mající jedno i dvě z těchto vozidel ve své garáži, nedám na ně dopustit. Galaxy, Sharany, Alhambry...skutečně prostorná auta, často s nadprůměrnou výbavou a co se týká ojetin, dají se sehnat za velice příznivou cenu. Poruchovost v normálu, zdravý průměr,... apropo, které auto je bezporuchové ? Zvláště staré, tolik už zde propírané, oslavované i haněné, VW TDI 66 a 81 kW se v těchto obrech osvědčily a spotřeba do 6 l nafty na 100 km není nereálná. To, že někomu GSA prostě "nesedlo" ještě neznamená, že jde o špatná auta či nějaké parodie na cosi z USA. Pokud není člověk zrovna majetný a potřebuje, nebo prostě chce (kvůli jednomu dítěti...no a proč ne ?), prostorný a variabilní vůz, tak s GSA určitě chybu neudělá. Naštěstí je z čeho vybírat a zachovalý kousek se vždycky najde. Pěkný den všem...