PetrT napísal:
bitner napísal:
PetrT napísal:
Pán si s polem samozřejmě polepšil, a to po všech stránkách. Zrovna tak by si polepšil fiestou, puntem, corsou.. Možná ani nezaplatil výrazně víc.
Ale no taaak... Navic by me zajimalo, ktera reklama neni postavena na lzi. Hyjundee rad nemam, prave kvuli te dementni reklame, ale v dobe, kdy VSE vyrabi deti v Indii si hrat na nejake znacky...
Polo je prostornější, mnohem lepší podvozek, lepší motory, nesrovnatelný interier... samozřejmě v porovnání s generací i20 co měl pisatel recenze. A i přes své konstrukční stáří je současná generace pola minimálně stejně dobrá jako nové i20.Polo děti v indii nevyrábí, fabii taky ne. Nejspíš ani tu fiestu. Pokud budu chtíl levné auto koupím si dacii, ta si na nic nehraje a nic neslibuje. Hyundai slibuje 5 let záruky a nadprůměrnou kvalitu, oboje platí velmi omezeně.
Jel jsem v X různých malých autech a myslím, že současná generace Pola/Ibizy/Fabie patří ke špičce a cena je odpovídající vlastnostem. De facto tato malá auta v ničem úplně nevynikají, ale člověk se v nich cítí dobře a snaží se být ve všech ohledech nadprůměrné, minimálně jako o třídu výš a dospěle se i chovají. Např. minulá generace Fiesty mě nadchla jízdou a motorem, ale prostor, zpracování, nic moc, řekl bych úroveň i20. Takže i když je platforma VW u malých aut poměrně stará, těžko v současnosti někdo nabídne celkově povedenější. Škoda jen, že se zbavili povedených a věčných motorů jako 1,4 a 1,6 16V, které dál fungují na východních trzích a pro pojíždění kolem komína jsou vhodnější.
Třeba dodnes občas jedu Fabií 1 gen. a nepřestává mě udivovat, jak se s tak starým malým autem pořád dobře jezdí a jak drží. 2 gen. se vůbec nechytá, maximálně s trochu větším kufrem a vzdušnějším interiérem. No jo, jenže tehdy když nová s 1,4, pár sáčky a rádiem stála tiťapade kapříků a dnes je za to F3 v kombíku s nejvyšší výbavou a nejsilnějším motorem, divit se přestávám
Co se týká tyček stabilizátoru, třeba u Fabie 1 gen. jsem je měnil cca po 110 000 km a X letech, takže srovnatelné malé auto jako i20 by mělo vydržet podobně ne? Podle mě by to mělo být na záruku uznáno, je to známka poddimenzované konstrukce nebo ošizené výroby.