Kolega zo Slovenska napísal:
Prene tak, ale vieš, Česi a Slováci radi porovnávajú Octávku zo všetkými autami. Proste podľa niektorých je Octávka bohyňou a kráľovnou všetkých áut. Provnávajú ju a niekedy aj tvrdia že je lepšia ako napr. Passat, Volvo S40, Mazda 626, a iné autá väčšinou aj vyššich tried. Čo už, na Octávu nič nemá....často počúvam a čítam keci typu, je lacná, jazdí zadarmo, má obrovský priestor pre cestujúcich, je spoľahlivá, výkonná, má vynikajúci podvozok, a ide aj 250 a všetky autá s ňou urobíte.... nič na ...
Jsem muž (i podle jména), ale přesto se s manželkou i s některými kolegyněmi z práce bavíme o autech. Dříve, když jsem hltal Svět motorů apod. jsem ABSOLUTNĚ nemohl pochopit, že někdo kupuje auto, které ve srovnávacím testu dopadlo katastrofálně při třeba i nejvyšší ceně ze srovnávaných aut. Manželka si občas ten SM taky prolistuje a její pohled na auto je NAPROSTO odlišný. Sedla si třeba do Renaultu a byla tím tak ohromená... Většina mých kolegyň nedá dopustit na Pegoty. Pak jsem to pochopil. Kolego ze SR, u auta se prodává (počítej počet položek): design, interiér, pohodlí, ovladatelnost, jízdní komfort, užitné vlastnosti, motor, dostupnost nd a jejich cena, první dojem z vozu, cena, výbava, jestli to nemá taky soused, barva, celkové renomé značky, národní hrdost a s ní spojená příslušnost k dané značce, doporučení známých, zkušenosti Vašeho autoservisu ... Mohl bych pokračovat ještě dlouho. Tvůj rádoby REÁLNÝ pohled jen na technické parametry je značně omezený a málokoho to přesvědčí nebo v Tvém případě spíš odradí, od koupi Oktávky nebo čehokoli od koncernu VW.