Štvrtok 09.02.2006 01:39,
Laguna, Passat dobrý, ale přechválen
Lagunu jsme si koupili loni na jaře. Měla několik drobností na kráse kombi s motorem 1,6 a rok 2001. Někdo by řekl, že to je málo, navíc je to předěláno na LPG, ale mě osobně to stačí. Spotřeba se drží i s LPG v těhle mrazech na 8,6-8,8 l/100 a to navíc při krátkých vzdálenostech, většinou s autem plně naloženým a do kopců. V létě se mi podařilo jet i za 6 l/100 km. Jinak pokud si vyberete Lagunu, tak si dejte pozor na čtečku karet. Pokud to bude karta, kterou stačí mít jen v kapse, tak ještě větší. U nás to začlo tak, že když se nastarovalo a otevřelo poté dveře, tak osvětlení svítilo dál tak půl hodiny a pokud jsem chtěl poslouchat rádio aniž bych startoval, tak jsem kartu musel strčit nadoraz a svítilo mi celá palubka. Pokračovalo to tím, že po strčení karty ji čtečka vůbec nezaregistrovala až na několikátý pokus, pak už skoro vůbec a byli jsme rádi za každý kladný pokus. Za opravu si zaúčtovali u Renaultu 4000 a od té doby vše OK. Co se týče dipleje, tak já mám manuál, ale někdo tu psal, že stačí přiletoval diodu, která to osvětluje a ne platit 40 000 za nový. Jinak jsem spokojen a tolik místa a takový luxus na děravých cestách Passat neumí. No a vzhled je jasný, Passat se může schovat. Jo a někteří si stěžují na měřiče tlaku v pneumatikách, mě to i v zimě funguje naprosto bezvadně a už mi zachránily hliníkové kolo při defektu na zadním kole. Někdo taky nadával na elektricky sklapovací zrcátka, já je sklapuju neustále (jinak se do futer, které jsem dělal na Š105 nevlezu) a no problemo. A díly nejsou na Lagunu tak drahé.
reagovať