David V napísal:
Realita je taková, že se tady všichni točíte na starých TDi a ještě použitelných odvozeninách. Ale pro mnohé není svět aut jen VW a za druhé to brzo skončí tahle stará klasika, která tehdy skutečně udělala díru do světa. Nicméně se snažím, aby můj pohled, byť preferuji benzíny, byl v porovnáních nestranný. Ve svých grafech neznázorňuji nereálně nízké rozdíly spotřeb pro znázorňované třídy a stejně tak do nákladů na servis chrochtů nedávám výrazně vyšší sumy, přesto se uspořené částky pohybují sp...
Zdravím.
Realita je opravdu jinde,vždy bude záležet na konkrétním voze v jakém stavu je a pod. To jestli je to benzín nebo diesel bude jedno , protože i do benzínu se dá nasypat slušná hromada peněz za opravy . Nikdo si nekupuje auto na rok.
Vlastním Škoda Octavia combi 1,9 77kW elegance r.v 2007 koupeno s 135000km za rok 15000km dlouhodobá spotřeba dle tanovaní 6l/100km s toho 70% město.
Když bych koupil to stejné v benzínu 1,6 pořizovací cena bude cca.stejná a spotřeba 7,5l na 100km
To máme při stejné ceně nafty a benzínu 36kč za litr ,40500kč za benzín ročně a 32400kč za naftu ročně.
Vůz si ponechám cca 5 let to je 40500kč ušetřeno za palivo za tyto peníze pokud to bude potřeba vyměním dvouhmotu.turbo i vstřiky.
Parkuji venku tudíž zimní aditivum dávám za 150kč vydrží cca na dva roky-takže žádné drama ani nervy netankuji v jzd ,ale u normální pumpy.
Jízdní projev :148/3800Nm/min vs. 250 / 1900Nm/min tohle fakt nesrovnávejte "ne kW ale točivý moment otočí s kolem"
Jen tak pro srovnání před tím jsem měl Škoda fábia kombi 1,4mpi 50kW r.v.2001 koupeno s 80500km
Spotřeba 7,5l/100 dle tankování
Za 5 let vlastnictví tohoto vozu 150000 pořizovací cena
-100000 při prodeji
-50000 za opravy
Takže za 5 let 150000kč v kanále + 5625 l benzínu .
Každopádně všem zastáncům benzínu přeji naloženou fábku na dovču pro 4 členou rodinku 4 kola na střeše a takovej čerstvej protivítr a na dálnici jsem fičel v pruhu pro kamiony 80km/h a víc to fakt nejelo o spotřebě ani nemluvě.
Chce to prubnout a budete psát něco jinýho.
S pozdravem Alokan.