Pepe napísal:
Stačí vyzkoušet, článků netřeba. já jezdil se stejnými auty, ale rozdílnými pohony. 2litr benzín 99kW - 10-11l/100km, nafta98 kW 7-7,5l/100km. Nájezd 35tkm/rok. Pracovní provoz, žádný vyhlídkový jízdy. Za ten první hypoteticky našetřím na vstřiky, za druhý na čerpadlo a dvouhmoťák, za třetí na turbo... A čtvrtým rokem konečně šetřím.... Ale světe div se, zatím všechno drží (ťukťuk)...
Já sem třeba pořeboval něcomalého na ježdědí do práce a pořídil jsem AUDI A3 1.9TDI 66kW, auto z roku 97 nájezd při koupi 398tis.km po dvoul letech tam mám 442tis.km. V zimě stávám venku a pez problémů staruje(stačí krmit dobrou naftou) Za doubu co toto auto mám žádná porucha motoru. Další auto máme Golfa IV taktéž 1.9TDI 66kW rv. 2002 souč. stav. tach. 298tis z toho my jsme najeli 90tis. závady: 1xtermostat 1x spojka. spotřeba dlouhodobý průměr 5.3l/100km na dlouhé trasy klidně 4.5.
Ještě jsem měl firemní Fábii 1.4MPI od nové až po 150tis.km , každá garanční prohlídka stála cca 5-8 tis. spotřeba 8-10 l/100. závady: lišta na svíčkách, lambda 2x, palivové čerpadlo, spojka, čidlo polohy klikovky,.. plus pár dalších na které si nevzpomenu. Vždy záleží na konkrétním autu když se vám do ruhou dostane "žebrák" tak je jedno jestli je to benzin nebo diesel.