JARDA3 napísal:
Fanda napísal:
Rád na něj vzpomínám,první rok vojny jsem jezdil s klasickým pláťákem,druhý jsem na tom měl nástavbu sanitky.Motor to mělo Volha o obsahu 2 400 a jezdil jsem s tím okolo 20l/100 km a i tak byl občas opušťák za dobrou spotřebu,když mi tam kamarád trochu ulil ze Zila.Na silnici to nebylo nic moc,nechalo se to rozjet na tachometrových 110,ale na Šumavě v prostoru Boletice to dokázalo neskutečné věci.
dalo se stím jezdit za 13litrů.předepsaná spotřeba byla 18,5.najel sem sním 40t.za téměř 2 roky po chebských pohraničních rotách.
Tak k téhle spotřebě jsem se nikdy nepřiblížil,možná někde ustálenou rychlostí.Já jsem jezdil nejčastěji po Českých Budějovicích a přilehlém okolí.Někdy jsem najezdil za den i 100 km prakticky jen po městě a to prostě nešlo pod 20 l/100 km.Ale i mimo město,když se na to šlapalo,tak to bylo k 20 litrům.A když jsem pozěji jezdil se sanitkou zabezpečovat střelby do Boletic a naložili mi tam bedničky s náboji a k tomu třeba šest pasažérů,tak byla spotřeba hodně přes 20.l