Martin napísal:
Souhalsim s bezpecnosti a vyhodami minivanu, ale do mesta a jen pro manzelku a deti jako druhe auto do rodiny to moc praktice neni. Si vemte jezdi a parkovat po Praze s tak velkym autem, ja bych udelal nejaky kompromis mezi minivanem a malym autem typu clio atd. Myslim, ze treba veliksote takvoa Astra combi s naftakem neni spatna volba. Nechytejte me za slovo ze jsem napsal Astra, beru ji pouze jako priklad velikosti auta. Ale minivan moc lidi neche, vetsina lidi chce normalni osobnei autmobil n...
Nechtěl jsem nikoho chytit za slovo, pouze jsem poukázal na to, že i některé ženy mají rády pohodlí a bezpečí vyššího auta. Než něco koupíte, tak je určitě vhodné vyzkoušet i auta z kategorie Opel Zafira, Renault Scenic, Mitsubishi Space Runner, které na půdorysu malého auta nabízejí mnohem větší prostor díky výšce. Vzhledem k vyššímu posazu nabízejí i výrazně lepší výhled a menší riziko při pžípadné nehodě. Nejhorší je srážka s blbcem a někteří jako zbraň používají auto. Zaleží na Vaší cenové, já jsem pro ženu hledal něco s automatem do 100.000,- a hodně jsme váhali mezi Toyotou Previa a Renaultem Scenic. Obě auta jsou ve stejné cenové za stejný rok(1998), ale Toyota nabízí výrazně více za stejnou cenu a není problém ji sehnat s automatem. Pokud by byla cena stejně starého Oplu Zafira na podobné úrovni, tak by teď žena asi jezdila výrazně modernějším a menším autem. Parkuje na sídlišti v Ostravě, takže občas je parkování hodně natěsno(= s dotykem), ale pokud by měla kombi z nižší třídy s menším rejdem, které bude kratší o 25cm, tak by zaparkovala stejně, ale nebyla by si tak jistá. Nevím, jestli Vaše žena řadí naprosto automaticky, podvědomě, ale pokud neřadí jen podle sluchu a občas se zamyslí co tam dát, tak by určitě měla zkusit auto s automatem. Při pomalé jízdě v zácpě, když dvojka řve, ale trojka za chvilku nemá sílu, je automat k nezapalcení.