Utorok 18.01.2011 17:46,
rada
Dobrý den,
když jsem dočetl vaši otázku, připadalo mně, jako bych to psal já.... :) mám nájezd o něco málo větší (18.000km/rok), do práce to mám 13km. Do výběru bych určitě zařadil i MAZDU PREMACY, která se vyráběla do r. 2005. Já sám jsem před nedávnem vybíral "nové" auto pro rodinu se 2 dětmi a původně mně vycházel nejlépe C-MAX. Pak jsem ale v bazaru uviděl PREMACY a bylo rozhodnuto - úžasný vnitřní prostor a variabilita (3 samostatně vyjímatelné zadní sedačky, které vyhodíte bez větší námahy během 20 vteřin, na MPV výborné jízdní vlastnosti a cena kolem 130.000 - 150.000,- Kč. Co mně trochu vadí, je, že kufr má něco kolem 400l a protože zadní náprava je víceprvková z MAZDY 626, podběhy zasahují do prostoru kufru. Já osobně jsem hledal typ MAZDA PREMACY 2.0 SPORTIVE, který má navíc proti standardním verzím spojlery, lepší výbavu a hlavně VYNIKAJÍCÍ motor 2.0 16V 96kW 176Nm. Ten táhne jako z praku a přitom je spotřeba rozumná - mimo město 7,7-7,9 lehká noha, město 8,6-9l, dálnice rychlostí 130-150km/h k 9-9,5l - to je způsobeno kratšími převody. Na autě jsem v okamžiku koupě měl najeto 140 000km, a proto jsem vyměnil preventivně všechny náplně a filtry, kompletně přední a zadní brzdy a a tyčky stabilizátorů, které už trochu klepaly a od té doby jen jezdím a jezdím - je to spolehlivé (a neprávem opomíjené) auto za solidní peníz a stojí za zvážení....
reagovať