0
späť

diskuze k tématu: Jaké koupit SUV na silnici?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, technické dotazy, japonská vozidla, japonská vozidla, japonská vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 08:39, rada
Co je nejlepši tak jednoznačně Hyundai Santa fe,fakt super.Spolehlivé,bezpečné a pohodlné.Fakt Korejci umí.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 09:59, rada
Predevsim bychom meli poradit panovi Navratilovi a potom resit jestli je lepsi sup/offroad nebo neco nizsiho. Takze pokud hledate neco spolehliveho tusim, ze nemecke TUV vydava kazdy rok statistiku spolehlivosti aut i v kategorii do tri let stari. Tam je RAVka na mezi Vami uvedenymi modely. Jinak pokud budete z 95% na silnici je lepsi Honda. Na teren je nejlepsi z Vami jmenovanych Vitara. a nyni k tem frustracim - uz mam tretiho jeepa granda cherokeeho, jako druhe auto v rodine, je pohodlne velke, muzu vsude, je pravda, ze neresite obrubniky a dalsi veci. Jinak jizdne je samozrejme horsi nez subaru legacy nebo A4A6 atd. Z jedineho duvodu, s velkym autem, kdyz Vam hrozi naraz ve vetsi rychlosti, tak samozrejme nesmite strhnout volant jako to jde u nizsich aut a prekazku proste napalite, jinak plati, ze pujdete pres boudu nekolikrat za sebou a nasledky jsou horsi. V pripade celniho stretu a pokud jste pripoutany plati fyzikalni zakony a pokud zrovna netrefite tatru ( u te ovsem nepredpokladam, ze bude nekoho predjizdet) spise to bude nejake rychle nizsi auto, tak z auta vylezete vy a budete poskytovat prvni pomoc. Jde o to co preferujete, jestli komfort , kvalitu jizdy nebo bezpeci pri narazu.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 11:32, rada
prosím vás chci si koupit kia sportage můžete mi někdo poradit jestli je to dobrá volba nebo jestli mám vybírat mezi jiným SUV děkuji
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 11:57, rada
to je zase chytrejch ...chce SUV tak ať si ho koupí. A s tím chytrákem s mondeem (vašek) si klidně dám závod já v foresteru a on v mondeu a uvidíme kdo skončí dřív poli ...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 12:12, rada
Kupte si Toyota RAV 4, mám ji 13 let starou , najeto 189 000 km bez jediné závady, stále spolehlivá i když jsem několikrát spadla v zimě do příkopu,Když SUV tak RAV 4
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 12:19, rada
Bratr má Hyundai a jsou neustále problémy na mojí RAV nedám dopustit, škoda , že nemám na novou už jsem v letech a nemohu si dovolit dluh, ale všichni okolo co měli jiné značky mají problémy, nebo dávno auto prodali moje RAV 4 je zlatíčko, jízdní vlastnosti super, v zimě paráda a pozor !!! věřte nebo ne jezdí za 8,5 litru
a to neustále topím a otáčky stále přes 2 500 což se jí moc líbí,
kdybych vyhrála, nic niného nechci
Johana.Kelisova@seznam.cz
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 12:37, rada
Takové, které je nejmíň na stránkách bazarů. Spolehlivého a přitažlivého vozu se člověk jen hned tak nebude zbavovat.Co tak SX4 1.6 4WD? Vím o čem mluvím už 2 roky!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 13:01, rada
Samozřejmě GAZ 69. To je pravý nezmar.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 13:52, rada
Sme v podobnej situacii a nasim favoriotm je Nissan Qashqai.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 14:41, rada
Nissan Qashqai benzin 2.0 , 4x4 (volbou). Bezkonkurenční miláček.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 17:00, rada
Toyota RAV4 - na spici bezporuchovosti vozu dle vsech statistik, i starsi se dobre prodava a uchovava si vyssi cenu. Hondu CR-V (r.v.2003) mam, je fajn, resim akorat obcas spojku, ktera "vrze" a musi obcas na promazani, spotreba kolem 9l/100km. Novy model, podle me, ale neni tak hezky, takze nase letosni nove auto bude budto Rav4 nebo Pathfinder. Rav4 ma docela maly kufr a my, jako velka rodina, se lepe vejdeme do Pathfinderu. Suzuki Grand Vitara je opravdovy terenni vuz, ale presto si cenu nedokaze na trhu uchovat a snizuje se v porovnani s Hondou a Toyotou rychleji. Jestli premyslite i dopredu jak se auto bude prodavat jako ojete, tak zvolte Japonce.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 17:13, rada
Mam Toyotu RAV4 100kW diesel a nemuzu si ji vynachvalit - po silnici super pohodli, pri predjizdeni vyrazi jak cert, na naledi a ve snehui drzi a pro teren staci. Spotreba v lete do 7l/100km, v zime do 8l/100km, zavady samozrejme zadne = "Toyota - vim proc!"
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 18:05, rada
Moje mamka byla doted zvykla na Yaris, ale ted mela pujcenou Rav 4 2,0 i a nemohla si ji vynachvalit - bezpecna, elegantni, SPOLEHLIVA a nejlepsi samozrejme v zime - 4x4
100 % radim TOYOTU RAV4 a zasel bych prodejci TOYOTA Dolák !!!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 19:38, rada
Nejlepší SUV? Hm..., pracujij externě pro motoristický časopis a měl jsem tak možnost testovat a otestovat spousty různých značek. Jak to tak pročítám Vaše názory), vyhrává u Vás Toyota RAV4. Zejména jistě díky své spolehlivosti. Já se pokusím pro Vás srovnat značky dle osobních pocitů (tedy jde o subjektivní hodnocení) a nebudu se přitom dívat na peněženku. Osobně preferuji auto, které se špičkově chová na silnici, je dostatečně výkonné a v případě potřeby dojede bez problémů po polní, rozblácené cestě ( s hlubokými kolejemi) ke 2 km vzdálené chatě, nebo mne v zimě doveze ve vysokohorském prostředí v hlubokém sněhu až ke sjezdovce. Zároveň to auto musí mít dobrou spotřebu, být bezpečné a jízda musí být skutečně co možná největším zážitkem. Ze svého hodnocení jsem vyřadil (úmyslně) auta pro hochštaplery, zbohatlíky a jinak podivně rozhazovačné exhibicionisty, kteří se potřebují hlavně předvádět a autům příliš nerozumí (nerodinní týpci), tedy vozy typu VW - Tuareg, Audi Q7, BMW X5 atd. atd. Tedy vyhrál bych-li poukaz na výběr SUV dle vlastního výběru, pak u mne jednoznačně vítězí Mercedes GLK 220 CDi Blueeffi. 177 PS, průměrná spotřeba 6,2 L/100km, pohodlné sezení, výborný výhled, v základu 7-st. automat (špička!), stejně jako náhon na všechna kola, rovněž v základu velký barevný monitor s intuitivním ovládáním...., na silnici se chová jako luxusní limuzína a v terénu velmi dobře obstojí. Těžko, těžko jsem hledal chyby a snad mu lze "vytknout" jen příliš "krabicový" vzhled. Cena u takto v základu "našlapaného" votu je pod milión! Není jistě bez zajímavosti, že stejně vybavená Toyota RAV4 by vyšla cenově plus mínus pár drobných (nebudou-li u moci Paroub. komunisti, pak bude MB dokonce díky posilující koruně levnější a naopak). Na 2. místě je BMW X3. 3.- Volvo XC 60, 4. Audi Q5, 5. VW Tiguan, 6. Toyota RAV4, ....... Stačí to tak?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 19:44, rada
Qashqai, jakož i Suzuki jsou o třídu níže, než vozy které jsem níže uváděl. Propadákem je pak Hyundai.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 20:01, rada
Subaru Forester? Na silnici špička (hlavně v zimě), v terénu taky slušné....
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 20:18, rada
Manželka měla RAV 2.0 (benzin) r.v. 2000 (jedna z prvních předposledního modelu) a co musim ocenit je naprostá spolehlivost. Prodávali jsem ji po 7-mi letech (a cca 150tis. km) a co pamatuji tak závady byly dvě prasklé žárovky a jinak nic. Nicméně při popojíždění z našeho "prdelákova" do Prahy a zpět spotřeba cca 11l. Čili nic moc a hluk motoru s aero přes 120km/h byl výrazně vyšší než u jakéhokoliv osobáku. Čekali jsme na novou RAV-4 a po jejím uvedení na trh (díky korejskému vzhledu a hlučnému dieslu) přesedlali na konkurenci od Hondy (aktuální CRV v naftě). Jízda s Hondou je naprosto srovnatelná s jakýmkoliv osobákem střední třídy, spotřeba cca 7.5l, neni problém jet po dálnici 160km/k aniž by jste měl pocit, že se auto trápí a je zbytečné mít puštěné rádio jelikož nic neslyšíte. Rád si CRV od manželky půjčuji (a to mám auto od firmy Horch a syn . Jelikož máme na Hondě zatim pouze 50tis. km (samozřejmě bez poruchy) nemůžu hodnotit spolehlivost.
Pozn.: nedejte na řeči o SUV módě a malých přirozeních, od lidí co na to nemají. To že do auta nastupujete rovně a ne jak do velorexu a perfektní rozhled (přes několik aut před Vámi) spolu s pasivní bezpečností (zapomeňte na crash testy - v případě střetu s jakýmkoliv osobákem s 5-ti hvězdami z toho vylezete lépe ...) má svoji nepopíratelnou hodnotu i když se do terénu s takovým autem nejezdí.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 25.03.2009 20:45, rada
Od korejců opravdu dál. Znám pokladní z jediného specializovaného diesel servisu v Brně a podle ní platba kolem 40.000 Kč je zcela běžná a na denním pořádku u korejských aut, kterým odchází vstřiky. Chcete jezdit především na silnici, ale nezapomeňte, že právě silnice půl roku namrzají, sněží na ně atd. V zemi, kde zuří revoluce, vánice, povodně a podobně si rozumný člověk koupí auto univerzální a ne jenom na léto. Už deset roků mám od nového Pajero krátké a byla to moc dobrá volba. Před čtyřmi lety jsem přikoupil Suzuki Grand Vitara 2l benzín. Tento model má pohon na dvě kola. Přiřazením čtyřkolky vzniká zároveň efekt zamčeného středového diferenciálu /protože ten tento model nemá/ a zároveň 100 % závěr předního diferenciálu. Takto můžete jet po silnici jen když prší, sněží atd. Ale to opravdu jedete. Navíc můžete zařadit redukci převodů do pomala, což Vás dostane z každé situace. O tom všem se jiným jmenovaným jenom zdá. Tím je ale nijak nezatracuji. Všechna japonská auta se vyznačují spolehlivostí i podle TUV. Vitara, kterou mám má ještě klasický rám, v roce 2004 se však změnil trochu design, rám se schoval do skeletu a přibyl středový diferenciál - tedy stálý pohon na 4 i na suché silnici. Můj starší model má zadní tuhou nápravu, což není ideální k závodění v zatáčkách, ale problém s tím nemám. Spotřeba také není z nejnižších, ale zatím bez závad 4 roky. Zato nižší cena vozu Vám benzín zaplatí na roky dopředu oproti vozům výše jmenovaným.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 26.03.2009 08:54, rada
Subaru Outback? Na silnici spickove jizdni vlastnosti pohodlneho osobaku, v terenu "natrhne rit" mnoha SUV (na teren ktery ho nejspis ceka zcela dostacujici), pokud chcete diesel tak ma subaru momentalne jeden z nejlepsich motoru. A na silnici nebudete vypadat jako trotl v dvoutunovem tanku
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 26.03.2009 11:37, rada
Zadne.
SUVckem jezdi po silnici vestinou zoufalci co si hraji na frajery.
Obvzlaste patrne je to ve mestech.
reagovať
  1 ... 3 4 5 6

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.