Streda 25.03.2009 19:38,
rada
Nejlepší SUV? Hm..., pracujij externě pro motoristický časopis a měl jsem tak možnost testovat a otestovat spousty různých značek. Jak to tak pročítám Vaše názory), vyhrává u Vás Toyota RAV4. Zejména jistě díky své spolehlivosti. Já se pokusím pro Vás srovnat značky dle osobních pocitů (tedy jde o subjektivní hodnocení) a nebudu se přitom dívat na peněženku. Osobně preferuji auto, které se špičkově chová na silnici, je dostatečně výkonné a v případě potřeby dojede bez problémů po polní, rozblácené cestě ( s hlubokými kolejemi) ke 2 km vzdálené chatě, nebo mne v zimě doveze ve vysokohorském prostředí v hlubokém sněhu až ke sjezdovce. Zároveň to auto musí mít dobrou spotřebu, být bezpečné a jízda musí být skutečně co možná největším zážitkem. Ze svého hodnocení jsem vyřadil (úmyslně) auta pro hochštaplery, zbohatlíky a jinak podivně rozhazovačné exhibicionisty, kteří se potřebují hlavně předvádět a autům příliš nerozumí (nerodinní týpci), tedy vozy typu VW - Tuareg, Audi Q7, BMW X5 atd. atd. Tedy vyhrál bych-li poukaz na výběr SUV dle vlastního výběru, pak u mne jednoznačně vítězí Mercedes GLK 220 CDi Blueeffi. 177 PS, průměrná spotřeba 6,2 L/100km, pohodlné sezení, výborný výhled, v základu 7-st. automat (špička!), stejně jako náhon na všechna kola, rovněž v základu velký barevný monitor s intuitivním ovládáním...., na silnici se chová jako luxusní limuzína a v terénu velmi dobře obstojí. Těžko, těžko jsem hledal chyby a snad mu lze "vytknout" jen příliš "krabicový" vzhled. Cena u takto v základu "našlapaného" votu je pod milión! Není jistě bez zajímavosti, že stejně vybavená Toyota RAV4 by vyšla cenově plus mínus pár drobných (nebudou-li u moci Paroub. komunisti, pak bude MB dokonce díky posilující koruně levnější a naopak). Na 2. místě je BMW X3. 3.- Volvo XC 60, 4. Audi Q5, 5. VW Tiguan, 6. Toyota RAV4, ....... Stačí to tak?
reagovať