A.K.ALex napísal:
Osobne vôbec nechápem, ako môže niekto napísať, že mu takýto motor žerie 6,5. Neexistuje. Jedine že by vždy len nasadol, išiel by konštantne cca 80 po prázdnej ceste bez predbiehania a po cca 20 km takejto jazdy to zas vypol. Samozrejme, mestu by sa musel vyhnúť. Čo sa týka recenzie, pripadá mi to ako 2-3 odstavce vytrhnuté z kontextu NORMÁLNEJ recenzie. Coroll asi nebude zlé auto, len 1.4ka je možno viac sprevodovaná do krátka. Chcelo by to silnejší motor.
Nevím jestli je to dost dobře porovnatelné, ale mám Suzuki Baleno kombi 1,6 (71kW) r.v. 06/99, najeto 121 tis., a dlouhodobá spotřeba za poslední rok a půl co ho mám (cca 42tis. km) je 6,6 l/100km a to je asi 60% město. Na silnici patřím spíš k rychlejšímu průměru, občas to člověk i docela protáhne, vyložené "ekojízdy" je minimum... Absolutní max. při dálniční jízdě v D na max pořád okolo 170 bylo cca 8,6.... S Corollou zkušenost nemám, ale máme v rodině ještě Opel Astra classic 1,4 16V66kW a dlouh. spotř. je 6,7, tak nevím... Podle některých příspěvků to vypadá, jako by do těch aut dávali dvě různě žeroucí verze téhož motoru, nebo někdo musí jezdit jak dement aby měl spotřebu 8-10l - to jsem neměl ani se starou filckou 1,3 a to byl nějakej žrout...
Zdar, P.