Marty napísal:
A je tu ještě jedno hledisko, které hovoří pro japonce a to výrazně menší zájem zlodějů. Osobně bych si nedovolil mít nepojištěnou Octavii kombi, u Avensise je pravděpodobnost krádeže přeci jen menší.
Najezdím zhruba polovinu ročně než autor (38 000 km), ale jak říká Marty, s nepojištěnou Oktávkou (combi, 2002,elegance, 1,9 TDi 96kW), kterou vlastním, bych si skutečně nedovolil vyjet. Za poslední rok byli zloději uvnitř dvakrát. Originál autorádio, telefon beru s sebou, takže tam nebylo co vzít, ale šli po věcech v kufru a na sedadlech. Kolega má zmiňovanou Toyotu ve srovnatelné výbavě a na to, že několikrát zapomněl i zamknout, zůstala bez povšimnutí nenechavců. Kolega ze SK mi dá zapravdu, když řeknu, že lidi (a zloději teda také...) si myslí, že jen ten, kdo má Oktávku v plné palbě nebo Passata je pracháč. Je to blbost. Pokud bych šel čistě po výbavě, jízdních vlastnostech, ceně apod., je Japonec a tedy Toyota jasná volba před VW. Já jsem prostě fanda VW, líbí se mi design Oktávky a nabízí mi přesně to, co potřebuji. Ale musel jsem si oproti japonské konurenci poměrně hodně připlatit.
Autorovi doporučuji vzhledem k počtu najetých km vybírat auto také podle POHODLNÉHO SEZENÍ !!! Jako masér vím, o čem mluvím. Klientů-řidičů mám docela dost a většinou už jim ani nemůžu pomoci. Sedadlo MUSÍ padnout jako ulité.
Jinak k mému TDíčku (1.9 96kW): 81 000 km a zatím (zaklepat) bez poruchy. Čepuji ale pouze u OMV nebo u SHELL, každou třetí nadrž plním aditivem na čištění čerpadla a trysek (90 Kč), každých 15.000 olej a prohlídka v servise. Tak snad ještě chvíli bez poruchy vydrží.