0
späť

diskuze k tématu: Toyota Avensis D4D: jaký je interval výměny rozvodového řemene?

kategórie zaradenia témy: poradna, servisní náklady, technické dotazy, japonská vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.08.2011 20:48, RE: omg
jaykay napísal:
Zacinam redakci podezirat z toho, ze si ty stupidni dotazy jako tento, nebo nedavno dotaz, jak vymenit zarovku, pise sama, protoze tak "genitalni" dotazy nemuze normalni smrtelnik vymyslet.
Petr-Tipcars: Dobrý den, podezíráte nás neprávem, dotazy si neposíláme sami, dokonce to ani nemáme v plánu, protože zatím jich dostáváme poměrně dost. Pro někoho je opravdu jednodušší napsat na Tipcars, než zvednout sluchátko. Jinak "genitálnost" dotazů je subjektivní věc, nechci nikoho za dotaz dehonestovat, btw. existují auta, kde s trochou nadsázky je kvůli výměně žárovky nutno sundat tlumič výfuku. Ano, s trochou nadsázky, ale u jiných už opravdu musíte demontovat kolo, přední masku atd. Každý nemá auta za koníčka (pro mne osobně trochu nepochopitelné...), ale používají je pouze coby přemísťovadlo, někteří nedejbože bez znalosti základních servisních úkonů, které k provozu vozu patří.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 10.08.2011 23:16, RE: omg
anonym napísal:
Petr-Tipcars: Dobrý den, podezíráte nás neprávem, dotazy si neposíláme sami, dokonce to ani nemáme v plánu, protože zatím jich dostáváme poměrně dost. Pro někoho je opravdu jednodušší napsat na Tipcars, než zvednout sluchátko. Jinak "genitálnost" dotazů je subjektivní věc, nechci nikoho za dotaz dehonestovat, btw. existují auta, kde s trochou nadsázky je kvůli výměně žárovky nutno sundat tlumič výfuku. Ano, s trochou nadsázky, ale u jiných už opravdu musíte demontovat kolo, přední masku atd. ...
Souhlasim s Vami, ze ne kazdy ma automobily jako konicka, dokazu i pochopit, ze uzivatel "automobilovy analfabet" nez-li by se podival do navodu k vozu, jak napr. vymenit zarovku, nebo si zjistil v aut. servisu interval vymeny rozvodu, radeji napise do TipCars a Vy mu zajiste radi poradite, v poradku, proc ne. Ale Vystavovat to zde, na odbornem internetovem automobilovem magazinu, nevim nevim, pripada mi to dost lacine a je pravdou, ze kazde rano jsem drive oteviral Tipcars, s ocekavanim, co noveho se dozvim a musim bohuzel konstatovat, ze posledni dobou se dozvidam, jak vymenit zarovku, po kolika km se meni olej v tom ci onom voze, po kolika km se meni rozvody, ze do OII je doporucenihodny 2.0TDI PD 103kW (o ruznych verzich tohoto celkem nepovedenem motoru ani slovo!!!) apod.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 11.08.2011 00:15, RE: omg
anonym napísal:
Petr-Tipcars: Dobrý den, podezíráte nás neprávem, dotazy si neposíláme sami, dokonce to ani nemáme v plánu, protože zatím jich dostáváme poměrně dost. Pro někoho je opravdu jednodušší napsat na Tipcars, než zvednout sluchátko. Jinak "genitálnost" dotazů je subjektivní věc, nechci nikoho za dotaz dehonestovat, btw. existují auta, kde s trochou nadsázky je kvůli výměně žárovky nutno sundat tlumič výfuku. Ano, s trochou nadsázky, ale u jiných už opravdu musíte demontovat kolo, přední masku atd. ...
Zdravím...oni opravdu ještě existují lidé co auta nemají za koníčka? Takové chování se musí potírat a trestat! Doporučuji tyto individua co se pohybují na okraji společnosti lovit jako zvěř, zavírat do kotců a každou hodinu ke kleci nacouvat s Reventonem a řádně vyhnat pavouky z trubek. A to by bylo aby se nechytli...ptáčkové .
Jinak milý pane, jsem rád, že jste se tu objevil...protože mám na vás jeden nepříjemný dotaz. Jak prosím vás chcete řešit to, že jsem se kvůli tipcarsu již několikrát doma téměř pohádal a vůbec mám doma dost problémů...? No to mi teda povězte. Klasická situace...nebývám moc doma ( práce, stavba ) a když už se doma ukážu, tak třeba svačím ( mám rafinovaně noťase na stole a manželka si chce povídat, jenže já při vzrušené debatě o důležitých věcech koukám na vaše stránky....trvá to už léta...je to zvyk. koukám jak si stojej e46, pak pašíci, jestli už se prodává amarok...no vždycky je dost důvodů se kouknout...a ona...My něco kupujem? ...Nee, proč? No že místo toho aby jsme si povídali čumíš na ty blbý auta...zase...já nečumím...já tě poslouchám...co jsem říkala...(naučeně zopakuji poseldní její tři slova)...co jsem říkala před tím?...nevim...nejsem vědma....a už se to veze. .... Jak tohle chcete řešit? No ještě musím napsat na mobile.de...a taky je vyprat o kolik vzácného času mě obíraj . Ale asi vám zůstanu věrnej...manželce snad taky . S láskou Váš kožich
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 11.08.2011 00:19, RE: A pumpa?
David V napísal:
Náhodou ne, s výměnou pumpy, je-li poháněná rozvody, u jejich výměny souhlasím. S výměnou řemene se odlehčí a zase zatíží jednak ložisko a jednak těsnění čerpadla a pokud "jen" začne téct, je to ještě ten lepší případ. Pokud se švihne, tak motor dochrochtal (pokud to není ta specialita, že to na sebe "nedosáhne").
No že by se švihla jak píšete, to jsem ještě neviděl, ale spíš že poteče a dáte si to ještě jednou, no. A prý taky nemrzka škodí řemenu, ale popravdě tohle jsem jen slyšel, nic bližšího nevím...jak rychle, jak moc...atd. I když ona stejně většinou stéká po bloku a ten vír ji ani nenatáhne do rozvodu...tak nevim
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 11.08.2011 11:05, RE: omg
kožich napísal:
Zdravím...oni opravdu ještě existují lidé co auta nemají za koníčka? Takové chování se musí potírat a trestat! Doporučuji tyto individua co se pohybují na okraji společnosti lovit jako zvěř, zavírat do kotců a každou hodinu ke kleci nacouvat s Reventonem a řádně vyhnat pavouky z trubek. A to by bylo aby se nechytli...ptáčkové .
Jinak milý pane, jsem rád, že jste se tu objevil...protože mám na vás jeden nepříjemný dotaz. Jak prosím vás chcete řešit to, že jsem se kvůli tipcarsu již několi...
Petr-Tipcars: Dobrý den, k Vašemu dotazu, pokusím se Vám odpovědět a volně přejít z poradny technické do manželské: ženy jsou obecně o něco složitější, než auta. Popisujete klasické chování manželky v limitních situacích, kdy přilnavost již polevuje. V zásadě se jedná o to, zda se manželka chová přetáčivě, nebo nedotáčivě. Pokud přetáčivě, tak očima krom našich stránek udržujte nenucený letmý oční kontakt i s manželkou a v pomlkách mezi jejími větami udržujte situaci pod kontrolou vydáváním tlumených souhlasných zvuků. Důležité je, aby ve Vašich očích neviděla odraz pašíka, věřte, že ženy mají šestý smysl a dovedou poznat, na co jste se díval bezprostředně před tím, než se podívate na ně. Pokud zaregistrujete změnu tempa řeči, doporučuji zvednout hlavu od ojeté E46 a podívat se na manželku pozorněji, zřejmě budete nucen vyslovit celou větu a je dobré mezi inzeráty uchovávat v paměti klíčová slova z manželčina monologu (přesně jak píšete). Cílem je přeci projít si stránky a zároveň uspokojit manželčinu touhu si popovídat/být vyslechnuta. Pokud je manželka ještě ve stadiu nedotáčivosti, je víceméně na Vás, zda zvednete hlavu od monitoru, nicméně pokud se nedotáčivost neuhlídá, může přejít do poměrně ošklivé přetáčivosti, končící několika trestnými body na Vašem manželském kontě. Trestné body lze odstraňovat na autodromu (manželském), některé páry to dokonce preferují. Celkově máte techniku poměrně dost vytříbenou, věřím, že doladíte drobnosti a manželka bude spokojena Jestli Vám to pomůže, věřte tomu, že nejste sám. Od určitého věku mne nebaví počítačové hry a jsem na tom podobně jako Vy.

PS: Díky za brilantní přepis manželského rozhovoru.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 11.08.2011 13:03, RE: omg
anonym napísal:
Petr-Tipcars: Dobrý den, k Vašemu dotazu, pokusím se Vám odpovědět a volně přejít z poradny technické do manželské: ženy jsou obecně o něco složitější, než auta. Popisujete klasické chování manželky v limitních situacích, kdy přilnavost již polevuje. V zásadě se jedná o to, zda se manželka chová přetáčivě, nebo nedotáčivě. Pokud přetáčivě, tak očima krom našich stránek udržujte nenucený letmý oční kontakt i s manželkou a v pomlkách mezi jejími větami udržujte situaci pod kontrolou vydáváním t...
Krásný rozbor, je vidět že už jste něco prošel... . Ona manželka je bohužel/bohudík zadohrab...tzn. že je potřeba trochu předvídat a častěji dochází k přetáčivosti...to pak musíte okamžitě dát kontra ( zaklapnout noťase, případně imitovat vypnutí ) a okamžitě se jí věnovat, jinak není problém skončit na budce-dostat na budku . Nezvládnutí přetáčivosti je zákeřný proces který zvládnou jen ostřílení matadoři co už se něco narajtovali..... pro nás ostatní je v nezvládnutém přetáčivém smyku lepší zavřít oči a čekat jak to dopadne...každopádně děkuji za c enné rady...lze se jimi bezezbytku řídit
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 11.08.2011 19:59, RE: omg
kožich napísal:
Krásný rozbor, je vidět že už jste něco prošel... . Ona manželka je bohužel/bohudík zadohrab...tzn. že je potřeba trochu předvídat a častěji dochází k přetáčivosti...to pak musíte okamžitě dát kontra ( zaklapnout noťase, případně imitovat vypnutí ) a okamžitě se jí věnovat, jinak není problém skončit na budce-dostat na budku . Nezvládnutí přetáčivosti je zákeřný proces který zvládnou jen ostřílení matadoři co už se něco narajtovali..... pro nás ostatní je v nezvládnutém přetáčivém smyku...
Díky za nádhernou instruktáž ve škole smyku. Dost jsem se v tom viděl/slyšel, včetně polovičky. Přijde mi, že snad všechny sjely z jednoho výrobního pásu, páč charakteristika a zvukový projev motoru je obdobný... Poslední příspěvky jsem předčítal nahlas, jako důkaz, že nejsem jedinej ženatej vytíženej pán, co si vždy najde čas na své oblíbené stránky, bez ohledu na zlověstný cvakot zdvihátek poblíž...
reagovať
1 2

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.