0
späť

diskuze k tématu: SUV jsou zbytečná!

kategórie zaradenia témy:
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.10.2007 20:29, RE: kua
anonym napísal:
ať už stojí palivo 50,- a zákonné pojištění 20tisíc nad 1800ccm.

a taky důsledné kontroly FÚ u všech OSVČ a je vymalováno.
kamo, tak toto majitelov SUV asi nepolozi-ti na to totiz maju a je im to egal...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.10.2007 20:58, RE: původní článek
anonym napísal:
Dobrý večer,

musím říct, že s autorem naprosto souhlasím, těžiště jednoznačně vždy co nejníže (proto používá porsche a subaru boxer motory, cayenne nepovažuji za porsche), z vlastní zkušenosti musím říct na šílené české silnice 9cm světlé výšky je tak akorát, níž to fakt nejde.
Pokud je nutné projet jednou za čas polní cestu nebo zaparkovat na obrubníku řešil bych to vzduchovým pérováním, kterým lze auto zvednout - světlou výšku leze regulovat o cca. 10-12cm.

Co se týče aerodamiky, tak aut...
To se bavím. Podle mého názoru je zbytečná ta Calibra, podvozek Vectra A, max. 4 lidi, ale ty vzadu lituju (a to je relativně s prostorností na tom dobře), poruchový 16V motor, tvrdý podvozek, vysoká hrana kufru, spolehlivost bídná. K čemu jsou takovéto rádoby "sportovní" automobily, možná pro 18 letý svobodný kluky ještě, jinak jsou na dvě věci. SUV jsou většinou mnohem potřebnější a užitečnější a přesně sedí do dnešní doby a na naše silnice. V USA to pochopili už dávno, na západ před nedávnem taky a i u nás bude trend kupovat SUV a to mě těší, protože z mnoho reakcí cítím neznalost nebo závist. A aerodynamika, ano Calibra byla vyjímečná, ale dnešní generace SUV je natom kolikrát lépe, než malé vozidla, navíc to není nějaké měřítko. Svezte se někdy např. s X3, novým M apod. Prostě ty automobily jsou ve většině ohledů lepší. Jen jsou drahé a i v provozu, ale když nato někdo má, ať si SUV koupí, nebude litovat!!!!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.10.2007 21:05, RE: Proč ne?
anonym napísal:
Ty zrejme chlastas odmala - lyzujeme s mekkym "i" se povede jen poradnemu opilci, ktery vysel v pate tride. Lyze jsou lyze, na tech se lyzuje. Liziny jsou zase neco jineho. Tupce.
Já bych to viděl tak, že když před lyžováním zasuneš, tak ližuješ s měkkým...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.10.2007 21:09, RE: Trošku nadhledu
anonym napísal:
SUV má jen výhody. Proč bys dával za gumu 2,5 tis, když můžeš koupit pořádnou gumu na SUVéčko za 7? Když tomu šlápneš za krk, tak to žere i trávu kolem cesty a PHM zbytečně nevodnatí v nádrži. Hlavní výhoda je, že když jedeš v SUVéčku, tak každý ví, že na to prostě máš. Navíc to prý skvěle kompenzuje mindár z malých věcí, kterými jsi vybaven a za prachy je koupit nedostaneš.
jaja
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.10.2007 22:10, shutdown
No, ještě tam chybí napsat, že fábie 1.2 HTP musí přece stačit každému, a nutnost zakázat všechna těžší vozidla, jako kamiony, traktory, autobusy a tak, nebo možná zavést nějakou speciální daň?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.10.2007 23:21, RE: Forester
bubu napísal:
Podla mna je Subaru Forester idealny voz, aj do terenu, aj na cesty a pritom to nieje mastodont jak SUV, taky voz by mali robit vsetky znacky....
tak tak
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 01:36, RE: Reakce autora
anonym napísal:
Vážený autore,

prosím věnujte se dále tomu co umíte, tedy konstrukci automobilů a psaní článků přenechte novinářům.
Děkuji
Plků novinářských laiků o autech je všude spousta. Názory člověka, který se konstrukcí aut zabývá profesionálně, jsou naopak vzácné a cenné. Není mnoho odborníků, kteří by psali pro popmédia. Ergo článek vítám a cením.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 08:21, Výběr auta
Celkem sleduji co si lidé kupují za auta a musím konstatovat,že jejich hlediska při koupi jsem absurdní ! Vůbec nepřemýšlí nad skutečnou použitelností pro ně osobně.Nedávno jsem jednomu SUV rozmlouval.Bohatě mu stačilo solidní kombi ,případně s pohonem 4x4,ale koupil si SUV a chce s ním jezdit strašně rychle....
Další si koupil dané auto jen kvůli tomu,že má nízkou spotřebu nafty .... to je úplně omezené,protože na práci si musí brát druhé auto.
Nejhorší úvahy jsou u "zbohatlých" rodin,koupit ženě do města SUV nebo Off Road,takových já znám......hrůza!!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 08:55, RE: Na svobodné společnosti je krásné, že si každý může koupit co chce.
anonym napísal:
Demagogie je nesmysl ktery jsi napsal ty! DPH odvede prodejce zde, stejně tak zaplatí odvody za svoje zaměstnance, zase zde, případný zisk zdaní zase kde? samozřejmě zde.. Chce to trochu víc praxe chytrolíne
A co zisk a odvody výrobce? Ha? Ta praxe evidentně chybí, ale tobě.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 09:07, RE: jirka
anonym napísal:
souhasim s autorem clanku, navic vetsinou mindrak, ktery si ridic v suv leci, je promitani do agresivniho stylu rizeni
Závist, to je jediné co mě při čtení tvých slov napadá...Nechť si každý jezdí v tom co se mu líbí, co mu vyhovuje a na co má, nikdo nemá právo mu v čemkoli bránit. Ty sám toužíš po SUV, jen na něho nemáš, nebo jsi uzdisráč který se bojí vyčnívat z davu a radši jezdí stříbrnou Oktávkou...Tomáš
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 09:19, RE: Výběr auta
Marcus napísal:
Celkem sleduji co si lidé kupují za auta a musím konstatovat,že jejich hlediska při koupi jsem absurdní ! Vůbec nepřemýšlí nad skutečnou použitelností pro ně osobně.Nedávno jsem jednomu SUV rozmlouval.Bohatě mu stačilo solidní kombi ,případně s pohonem 4x4,ale koupil si SUV a chce s ním jezdit strašně rychle....
Další si koupil dané auto jen kvůli tomu,že má nízkou spotřebu nafty .... to je úplně omezené,protože na práci si musí brát druhé auto.
Nejhorší úvahy jsou u "zbohatlých" rodin,koupit ž...
další závistivej...proč těm lidem nedopřeješ, ať si koupí co chtějí a na co mají? proč je kritizuješ? jsi zastydlej komanč, že chceš každýmu přikazovat v čem má jezdit? kdyby se celej svět choval racionálně tak bydlíme v králíkárnách pod zemí, žereme řasy a souložíme jen za účelem splození-pardon, blbost, nesouložíme, je to energeticky náročné a neefektivní!!! dopřej každému co jeho jest....Tomáš
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 09:29, RE: Výběr auta
Marcus napísal:
Nejhorší úvahy jsou u "zbohatlých" rodin,koupit ž...
Tomu docela věřím. A není to jen o autech, lidi vůbec nakupujou spoustu krámů, jen kvůli tomu, že je má soused a oni nechtějí zůstat pozadu. Po přečtení celé diskuze musím konstatovat, že mnoho lidí má slušně řečeno omezený rozhled. Sám taky SUV považuji spíše za módní výstřelek než účelově vyrobený stroj. Já sám jsem na klasiku, zejména na sedany. Kombíky se mi taky nelíbí, ale když potřebuju v autě místo, tak je to dobrá volba.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 09:42, RE: Výběr auta
anonym napísal:
další závistivej...proč těm lidem nedopřeješ, ať si koupí co chtějí a na co mají? proč je kritizuješ? jsi zastydlej komanč, že chceš každýmu přikazovat v čem má jezdit? kdyby se celej svět choval racionálně tak bydlíme v králíkárnách pod zemí, žereme řasy a souložíme jen za účelem splození-pardon, blbost, nesouložíme, je to energeticky náročné a neefektivní!!! dopřej každému co jeho jest....Tomáš
To anonym 9:19:49..
No a díky takovým jako jsi ty, jsme tam, kde jsme!! Prosím tě, zkus někdy zapojit mozek. Máš špatnou vizitku. Jo a nic nezávidím, skvělých aut moc není,ale já naštěstí jedno mám
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 10:37, homer
Nějak se tady opomenulo že hlavní výhoda SUV přichází v zimě kdy i ten nejprimitivnější pohon více jak jednoho kola a zvýšená světlost dokáží zázračně zvýšit pravděpodobnost splnění požadavku na bezpečný přesun z bodu A do bodu B.
A jestli se nemýlím tak to je hlavní důvod existence motorových vozidel.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 10:58, RE: Trošku nadhledu
anonym napísal:
S autorem originálního článku naprosto nesouhlasím (možná je citově poznamenaný svojí zkušeností na dálnici, jak sám psal . Naopak souhlasím s Vaší reakcí. Automobily typu SUV jsou velkým přínosem dnešní doby, jsou všestranné, víceůčelové, dobře se do nich nastupuje a jsou rozhodně při střetu s běžným osobním automobilem bezpečnější viz např.www.adac.de. Jízdní vlastnosti jsou samozřejmě díky vyššímu těžišti horší, ale tento typ automobilu si nepořizuje závodník (i když např. nové X5 s aktivn...
Je zajímavé, že ten, kdo vlastní SUV, neumí napsat odstavec česky. Čím to asi bude?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 11:00, Mno...
...řekl bych, že je to celé jen otázka poptávky a nabídky. Když se lidi zblázní do SUV, tak je prostě budou chtít stůj co stůj. Přiznám se, jsem úchyl do velkých US SUV, nedávno jsem si splnil sen, mám GMC Yukon XL - a co má být?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 12:10, SUV
Já nejsem odpůrce SUV v žádném případě! Já jen,že si lidi kupujou SUV bez potřeby mít auto s těmito parametry.Minule jsem se v terénu míjel s Touaregem! Byl jsem nadšenej,že někdo ví,jak se dá s tímto vozem jezdit.
No a jednoho jsem ukecával s Volvem XC90 do terénu a ten se šprajcoval,že mu prodejce terén vůbec nedoporučoval.....tak na co to auto je????
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 12:13, RE: Na svobodné společnosti je krásné, že si každý může koupit co chce.
anonym napísal:
A co zisk a odvody výrobce? Ha? Ta praxe evidentně chybí, ale tobě.
to už tě nemusí zajímat, trubko, to se odvádí zas trochu jinde nežijeme už v uzavřeným vakuu, nastěstí, i když koukám někdo si myslí že jo. A to, co ty napadáš, tomu se říká podnikání a volný trh))
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 14:36, RE: Na svobodné společnosti je krásné, že si každý může koupit co chce.
anonym napísal:
to už tě nemusí zajímat, trubko, to se odvádí zas trochu jinde nežijeme už v uzavřeným vakuu, nastěstí, i když koukám někdo si myslí že jo. A to, co ty napadáš, tomu se říká podnikání a volný trh))
Nauč se základní ekonomické poučky o exportu a importu. Export zboží a import kapitálu = ekonomika a životní úroveň roste. Obráceně to samozřejmě neplatí a to je případ importu aut a vývozu kapitálu.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 19.10.2007 15:01, RE: Na svobodné společnosti je krásné, že si každý může koupit co chce.
anonym napísal:
Nauč se základní ekonomické poučky o exportu a importu. Export zboží a import kapitálu = ekonomika a životní úroveň roste. Obráceně to samozřejmě neplatí a to je případ importu aut a vývozu kapitálu.
Motáš jabka a hrušky dohromady poučko a už tady nebudu reagovat na ty tvoje bláboly, jednostranný toky nikde neexistujou, vše je provázané víc než si myslíš. Myšlenky socdemkom z tebe smrdí do dálky. konec diskuze.
reagovať
  1 ... 4 5 6 ... 8

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.