Honza napísal:
no jo, opět se tady ukázalo, že někdy je na odpověď pro čtenáře, slušněji řečeno více času, někdy je naopak ušitá hodně horkou jehlou. Odpověď pana Šikla je totiž až přímo exklusivní, člověk který půjde pro legacy ví, na co dát pozor...jen mi tam trochu chyběly údaje o spotřebě, ale zřejmě tio bude tím, že všichni víme, že se subaru to pod deset moc nepůjde...jinak super...
Myslím, že jste zastáncem tdi, že? No, někdo posuzuje auta podle toho kolik žerou, někdo podle toho, co jim nabízí. Jinými slovy, jak píše pan Petr, když chceš řídit subaru, tak tě moc nezajímá, kolik to žere, dokonce si myslím že u ojetého auta do 200.000,- to nehraje skoro žádnou roli. Mnohem důležitější je, kolik dáš do údržby a oprav. Mě to žere 11-12 litrů (legacy combi 2001 2.5i) , no a co? Je to auto, který vyjede snad všechno, co se podobá cestě za jakýchkoli klimatických podmínek. Motor je tichej a sametovej (ve srovnání čtyřválců, samožřejmě), skvělá trakce. To, jak tohle auto drží stopu, je prostě úžasný, tím pádem je samožrejmě i bezpečný, protože každou zatáčku projedeš o 20km/hod rychleji. A těch 12 litrů mi za to prostě stojí, i když popravdě - nikdy jsem ji neměřil, nemám důvod. Poznámka pro rejpaly - srovnávám samozřejmě se srovnatelnými auty - passat, mondeo, omega atd. (octavii neuvádím, protože ta je úplně jinde)