Drago5 napísal:
Kylie,připomenu ti kde si viděla/slyšela o spotřebě 1,4ky--bylo to na Primě v jejich autosalonu.K tomu můžu říct, že když sem měl půjčenou fabku s motorem Horko Těžko Předjedu a jel sem s ní tak jako se svým,tak sem teda čuměl na spotřebu( 8,5 po bez klimy a 9,2 s klimou) a to jen že sem s tou kraksnou nebyl sžitý. Jak sem se naučil s tím jezdit tak sem šel na cca 5 +- půl litru.Takže hodnocení tupců z Primy mě nechává klidným. Osobně mám ereso v kombajnu-2,0 TFSI. O Impreze sem neuvažoval a to ...
Tohle téma js(e)m(e) "probírali" i jinde a výkon a chování motoru 1.4 TSi "není špatný" (a to i v téhle "slabší" verzi - byť to "PRAVÉ" je "full" verze s turbem i kompresorem) , ale spotřeba v reálu JE (asi jako u postaršího dvoulitru - řekněme) - jinými slovy, DOWNSIZING je na jednu stranu "fajn" (hmotnost), a "lepší" jsou i exhalace, ale jinak poměr VÝKON/spotřeba zůstává (vpodstatě) ZACHOVÁN (NEjen u 1.4 TSi - to platí OBECNĚ). NEní to "zcela absolutní", ale v reálu prostě Octavia s novým motorem 1.4 TSi beze cca "stejně" jako stejný vůz před desetiletím ... třeba s tím 2litrem, řekněme..
PS: NEznám "tupce z Primy", ale to co jsem napsala výše "sedí" (a že lze se stejným motorem jet za docela DOST jinou spotřebu - to máte "zdokumentované" i na mé stránce, kde jsem jistě NEdosáhla ani "naprostého" MINIMA ani "totálního" MAXIMA u C5 V6 3.0 Brumly, kde se "zdokumentovaná" spotřeba pohybuje od 8mi,3 do 16.5 litru na 100 km - měřeno JEN na delších trasách minimálně 75 km - často i po trase několik SET kilometrů ... vlastně jste se "rozsahem" 5 - 9,2 litru dostal na "podobné" hodnoty ... tedy cca dvojNÁSOBEK)
PPS: Podle toho co píšete o designu - no NEvím ... jednak mi design škodovek a subaru NEpříjde na jedné straně "tak SKVĚLÝ" a na druhé "tak DĚSNÝ, ale to PODSTATNÉ u auta jsou snad trochu jiné věci, než vytvarování vnějších PLECHů či vnitřních PLASTů ...
... a přijde mi LOGICKÉ, že když jeden výrobce použije "sofistikovanější/lepší" = výrobně dražší konstrukci jak MOTORu, tak PODVOZ(e)Ku - tak "musí" trochu ušetřit jinde. To co zdůrazňujete vy, že VĚTŠINA lidí při vývěru/koupi vozu dá spíše na ten "povrchní/první" pohled/vzhled, než na to (všechno DŮLEŽITÉ) POD kapotou/pod "kabátkem" - já vím, máte PRAVDU, tak to prostě "chodí/je" ,-(
Já bych, kdybych volila 2.0 T(F - poslední dobou se někam "vytratilo")Si - mimochodem to je VELMi dobrá volba - tak asi ve vw scirocco, TAM se mi "líbí" asi NEJvíce ,-)
Pěkný den