Šakal napísal:
V tom máš Mufíku bohužel pravdu, ale to, že u nás jsou nevychovaní řidiči je problém Policie. Často vídím policajty, jak šikanují někoho, že jel v obci 55/h, ale třeba, že lidi jezdí po dálnici v levém pruhu i pokud nepředjíždějí je netankuje. Spousta lidí má zažitý názor (velmi často řidiči fábie), že pokud jedou 130, tak mohou jet klidně v levém pruhu, protože víc se stejně nemůže. Je to u nás fakt trgédie, horší je to snad jen v Polsku. Tam lidi neumněj jezdit vůbec. Pokud Vás na rakouské dál...
Plně s tebou souhlasím. Za současný stav na dálnících (ale i jinde) může z velké části právě neschopnost policie. Argumenty proti zvýšení rychlostního limitu na dálnicích, zvlášť na všech bez rozdílu, mi přijdou jako zástupné. Všichni víme, že např. v Německu na řadě dálnic rychlost omezena není a přesto jsou bezpečnější než u nás. Ministerské komise by místo zkoumání brzdných drah apod. měli přemýšlet jak "vychovat" řidiče k větší ohleduplnosti a dodržování pořádku na cestách. A to samozřejmě nejenom ve vztahu rychlejších k pomalejším, ale i pomalejších k ostatním. Lepší práce policie, tzn. trestání bezohledných řidičů jedoucích bezdůvodně pomalu v levém pruhu, nedodržujících pravidlo zipu v omezeních, kamionů vedle sebe apod., rozhodně cesta je.
Vadí mi, že u nás se takovéto diskuze omezují na nějaké někým najmenované komise, které mi mnohdy přijdou jako názory lidí naprosto odtržených od reality. Naštěstí však, jak bylo v článku řečeno, naši poslanci stejně rozhodují sami, takže se třeba změny dočkáme. Koneckonců právě poslanci a vyšší vládní úředníci je využijí nejvíc:))...