citácia:
reakce na: capslock, 26.02.2020 23:37 (Nepochopil jsem, na co reaguje ...)
Tak jinak, pocti si článek a mé příspěvky.
Bylo mi oponovano, že najdeš jen popelnice.
Reagoval jsem na to, že pokud hledáš něco v téhle ceně, nenajdeš jen šrot. Není to tak úplně pravda, kdo hledá ten najde. Snažil jsem se poradit ve značkách ve kterých se vyznam.
Načež místo aby někdo poradil, hned začal vnucovat podstatně dražší auta.
Druhé vysvětlení mi nedalo přidat pár příkladů, ale pouze jsem to dal jako příklad, nedával jsem podrobnosti. A to byla chyba.
Našel se totiž další člověk který nepochopil čirou logiku...najdi si auto, udej si priority, nech si poradit od někoho kdo se vyzná zda tahle cesta má smysl a v konečné fázi si nechej prohlídnout odborníkem vůz který kupuješ. Hlavně že musel řešit to co jsem uvedl pouze jako příklad. Proto jsem to tedy vysvětlil po třetí a doufám že teď naposled.
Souhlasím s posledním příspěvkem jen bych si ze zkušenosti dovolil říct že v téhle cenové relaci je větší procento právě těch vozidel před smrtí. Ale i tak najdeš dobrý kus.
Ja chápu že je každá usetrena koruna dobrá, ale pokud nemáte známé, tak se zejména v téhle ceně auta vyplatí si prostě zaplatit 5000,- za mechanika co ztratí den času a objede s Vámi 3-5 vybraných kusů a poradí. Při ceně auta 60-90 tisíc se mnohdy nejedná o vyhozené peníze ale spíš ušetřené peníze. Žádný odborník nepřijde na všechno hned ale to základní, důležité nebo auto před smrtí, často odhalí.
Stále si ale stojím za svým, že u každého ojetého auta počítejte s minimálníma nakladama 10000 za první servis. Proto každé auto, které jede ode mne má servis zapocitany v ceně a auto je ciste(po výměně olejů filtru rozvodech apod). Nehodlám někomu reklamovat potkany motor že zanedbal údržbu, už jen z toho, že bych to musel řešit.
Neříkám že u auta za 300 se nespalite, ale ta pravděpodobnost je samozřejmě výší u auta za 75000. Diagnostika při předání samozřejmostí.