anonym napísal:
já nevim, ale já Vám tedy pane opravdu nerozumim. Jestli Vám někdo nabízel Fabii HTP bez výbavy za 300.000,-, tak to byl asi vtip, anebo prostě neumíte obchodovat, jinak byste musel vědět, že takové auto se v dnešní době dá sehnat o několik desítek tisíc levněji. Ale to by chtělo trošičku snahy a všeobecného rozhledu
Jen aby se tady na mě nesvalila vlna kritiky "nezávislých" znalců, podotýkám: nejezdím Fabií, natož 1,2HTP, takže řeči jako že jsem magor a že mi napráská každej vůl si ušetřete, díky
Tak jsem si dal tu praci a pohral si s konfiguratory obou znacek ... zakladni cena nove Fabie s polovicnim motorem 1.2 HTP a holou prdeli je 250.000,- Kc a ve vybave ma 4 airbagy, posilovac rizeni, ABS a par drobnosti jako drzak pro lahve 1,5l. Zakladni Grande Punto se ctyrvalcem 1.2 vyjde aktualne na 255.000,- Kc. Ve vybave nema bocni airbagy ma ale navic proti fabii lita kola, servo dual-drive, el. predni okna a zrcatka, tonovana determalni skla, centralni zamykani, palubni pocitac a pripravu pro radio se 6 repro (Skoda ma pripravu pro 4 repro, ale az ve vyssi vybave drazsi nejmene o 26 tisic Kc, ktera porad obsahuje ocelove disky kol).
Kdyz vezmeme v uvahu nejake pouzitelne verze, bude to zrejme Fabia s motorem 1.4 63kW, na litych kolech, s klimatizaci, radiem s CD, central + DO a podle zvolene barvy a konkretnich doplnku se dostavame nekde na 400-420 tisic Kc. U Fiatu lze zvolit treba motor 1.4 s vykonem 95 k (70 kW) a podobnou vybavou za cenu cca 372 tisic s tim, ze ma navic okenni airbagy a do ceny Fabie by swe dal vybavit treba tempomatem, vyhrivanymi sedackami, destovym senzorem nebo necim dalsim.
Takze Grande Punto vyjde v zakladu podobne jako Fabia, ale je o poznani vybavenejsi. Hlavni rozdil pak nastava v okamziku, kdy zakaznik Skodovky zaplati za priplatkovou vybavu prakticky dvojnasobek toho, co zakaznik Fiatu. Nehlede k propastnemu rozdilu v designu, ktery je sice subjektivni, ale prece -- Grande Punto je libive male auto, ktere bych se nestydel manzelce poridit, Fabia je nevzhledna skatule na kolech. Grande Punto se da take poridit asi o 20 tisic levneji v rovnez libivem 3-dverovem provedeni. Jinak povazuju obe auta za prakticka, bezpecna a kvalitne zpracovana.