Zdeny60 napísal:
Po přečtení příspěvku majitele vozu mi bylo jasné, že tady sklidí jen fůru pichlavých řečí a posměšků. Opravdu jsem se neplett. To je už ta naše povaha česká. když se někomu něco nepodaří, joj, to jsem všichni na koni. Pár dobře míněných rad tady ale padlo: pokud to jde a majitel si na to troufne, může se pokusit jít do sporu s prodejcem a pokusit se vyžadovat aspoň vrácení částky peněz. Ač toto zní jako z říše snů, ten případ jsem sám zažil a část peněz jsem dostal zpět za vady, které na autě k...
Jen bych doplnil Zdenyho60. Od bazárníků se všeobecně žádné poctivé chování neočekává a ve společnosti se o nich mluví s despektem jako u politiků nebo dříve u koňských handlířů. Takže když podvede bazárník, naše cynická česká společnost neviní bazárníka, ale toho blbce zákazníka. Holt, česká klasika. Tady je vidět, proč se u nás daří takovým grázlům i mimo tento obor.
Abych jen nehaněl, tak z mnoha bazarů, které jsem kdy v životě prošel (a věřte, že jich bylo kolem té 100), jsem jednou zažil pro nás neuvěřitelnou věc: Prodejce pravil: "Pane, auto bylo bourané tady a tady, tohle jsme s klukama jen vyklepali, tohle vyměnili, nejde vyhřívání zadního skla, je pokažené relátko blinkrů a při dešti vás začne zlobit. Auto je jinak O.K. a za to ručím." Vše pak ošetřeno ve smlouvě a dodnes po pěti letech auto mátince slouží jak bylo řečeno. U tohoto člověka jsem si koupil následně i další dvě auta, byť je od nás 210 km, a přístup se nezměnil, vše na rovinu.
Vzhledem k tomu, že by to byla reklama, nemohu uvést jméno, ale ono je to stejně jedno, protože když jsem jej chtěl oslovit (ségře dojezdil Cliontek), mi sdělil, že již v této branži nepodniká. Škoda.